Gain valuable medical work experience in Romania on an internship with Projects Abroad.

Praktikophold med medicin i Rumænien

Få værdifuld erhvervserfaring inden for medicin, mens du arbejder sammen med dygtig sygeplejersker og læger i Rumænien

Projektoversigt

Tag dit praktikophold inden for medicin i Rumænien og få den erfaring, som du skal bruge for at starte din karriere inden for medicin. Du lærer ved at arbejde sammen med læger og sygeplejersker på en skadestue eller en praksis for almen medicin.


I det travle miljø på en skadestue lærer du at håndtere akut sygdom og skader. I den medicinske praksis får du indsigt i behandlingen af kroniske sygdomme som diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Begge praktikpladser giver dig muligheden for at udføre basale sundhedstjek under tilsyn fra læger, hvor du blandt andet kan måle hjerterytme, vægt og blodtryk på patienter.


Du arbejder i byen Brasov, hvor du bor hos en lokal værtsfamilie. Socialisér dig med andre praktikanter og frivillige fra hele verden og udforsk dine nye omgivelser, inklusiv Transsylvanien.

Startdatoer: 

Helt fleksible datoer

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Krav: 

Alle over 18 år kan deltage
You should have completed at least one year of medical related studies or training.


Er et praktikophold med medicin i Rumænien det rigtige for mig?

Hvis du forfølger en karriere inden for medicin, og du gerne vil have erhvervserfaring i professionelle, kliniske rammer, så er praktikopholdet med medicin i Rumænien perfekt til dig.


Du arbejder enten på en skadestue eller i en almen lægepraksis, hvor du lærer af læger og sygeplejersker på stedet. De lærer dig om sygdomme og lidelser, som du kun har læst om i teoribøger. Opholdet her er en fantastisk måde at tilføje erhvervserfaring til dit CV på og udvide din praktiske, kliniske viden. Vi opfordrer dig til at stille spørgsmål og tage noter for at lære mest muligt.  


Du skal have færdiggjort mindst ét års lægefaglige studier eller oplæring for at deltage på praktikopholdet i Rumænien. Du skal også være mindst 18 år gammel. Vores personale sørger for, at dine arbejdsopgaver passer til dit erfaringsniveau og din faglige viden.


Du kan deltage på projektet, hvornår end du vil, og du kan blive så længe du vil. Dit ophold skal være mindst én uge langt. For at få mest muligt ud af dit ophold i RUmænien, anbefaler vi dig at blive i længere tid.

An Italian intern taking a picture with a local doctor after his medical internship in Romania gining work experience with Projects Abroad.

Hvad bliver min rolle på praktikopholdet med medicin i Rumænien?

Du arbejder enten på et hospital eller en almen lægepraksis og bruger din tid på at lære så meget som muligt af lægerne. Nogle af de opgaver, som du kan forvente at få på dit praktikophold, er at:


 • Skygge læger behandle deres patienter, som har akutte skader eller lidelser på skadestuen
 • Observere læger i den almene lægepraksis arbejde med patienter, som lider af kroniske sygdomme som diabetes
 • Assistere sygeplejersker med rutinearbejde som at måle patienternes blodtryk

Dit arbejde fokuserer på følgende områder:


Observere læger arbejde med akutte patienter


Hvis du vælger vores praktikplads på en skadestue på et amtssygehus i Rumænien, observerer du læger og sygeplejersker behandle akutte skader og sygdomme.


Patienterne her kan have alvorlige skader fra ulykker eller hjerteanfald eller slagtilfælde. Lægerne skal arbejde hurtigt for at redde patienternes liv, hvilket giver dig en enestående mulighed for at lære mere om det travle, lægefaglige miljø på en skadestue.


Da du kommer til at arbejde på en skadestue, burde du forberede dig på at komme til at se patienter med ekstreme, alvorlige skader, som kan være chokerende at være vidne til.


Skygge læger, der behandler patienter med alvorlige lidelser


Hvis du vælger praktikpladsen hos den almene lægepraksis, kan du observere læger arbejde inden for almen medicin. Meget af arbejdet fokuserer på at have konsultationer med patienter, som har milde og kroniske sygdomme som for eksempel diabetes.


Du kan overvære konsultationer og hjælpe med de daglige, administrative opgaver. Praktikpladsen her giver dig mulighed for at få erfaring med at drive din egen praksis, hvis du er interesseret i den form for lægegerning.


Hjælpe med medicinsk rutinearbejde


På begge praktikpladser kan lægerne bede dig om at hjælpe dem med at udføre grundlæggende sundhedstjek, som inkluderer at måle:


 • Hjerterytme
 • Blodtryk
 • BMI
 • Blodtype

Hvilke typer arbejdspladser er der på praktikopholdet med medicin i Rumænien?

Du kan vælge mellem to forskellige praktikpladser i Rumænien:


 • Skadestue
 • Almen lægepraksis

Hvor i Rumænien skal jeg bo og arbejde?

Brasov

Du bor i den historiske by, Brasov, som virker eventyrlig med dens lerfarvede tage, gotiske spir, middelalderlige porte, barokbygninger og gågader. Selv om byen kan virke usædvanlig og næsten gammeldags ved første øjekast, er Brasov fyldt med moderne byliv.


Du arbejder enten i en almen lægepraksis eller på en skadestue på et hospital. Begge steder arbejder du med erfarne læger i veludstyrede rammer. Din præcise rolle afhænger af dine færdigheder og dit erfaringsniveau.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Rumænien


Hvordan ser en typisk dag på praktikopholdet med medicin i Rumænien ud?

Din dag starter normalt med et stort morgenmåltid sammen med din rumænske værtsfamilie. Derefter tager du til din praktikplads enten med offentlig transport, på cykel eller til fods. På din første dag, viser vores personale dig vejen derhen.


Hvis du vælger at arbejde i den almene lægepraksis, kan du forvente at arbejde fra omkring klokken 8.00-17.00. Du kan starte dagen med at hjælpe lægerne med at forberede konsultationsrummene. Bagefter kan du observere deres konsultationer med patienter.


Mange af de patienter, som kommer ind til konsultationer, har kroniske sygdomme som diabetes og forhøjet blodtryk. Du får mulighed for at se lægen foretage sundhedstjek og dosere passende medicin.


Du får halvanden times frokostpause fra klokken 12.00-13.30, hvor du kan tage hjem til din værtsfamilie, hvis de bor tæt på, ellers kan du spise en medbragt madpakke på din praktikplads.


Hvis du vælger praktikpladsen på skadestuen, arbejder du i vagter. En dagsvagt er normalt fra klokken 8.00-16.00 med halvanden times frokostpause. Der er også to senere vagter, en aftenvagt og en nattevagt.


Hvad enten du arbejder om dagen eller om natten, kan du forvente at være på benene og være i gang konstant. En skadestue er uforudsigelig, og du skal hele tiden være forberedt. Du får at se, hvordan læger og sygeplejersker håndterer nødsituationer.


Du har fri om aftenen og i weekenden, hvor du kan udforske dine omgivelser. Få det meste ud af din tid i Rumænien ved at tage på weekendture sammen med andre praktikanter og frivillige.


Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at give dig muligheden for at udvide din lægefaglige viden og give dig indsigt i sundhedssystemet i et udviklingsland.


Som praktikant inden for medicin i Rumænien, får du værdifuld erhvervserfaring ved at skygge dygtige og talentfulde lægefaglige professionelle. Du får mulighed for at blive mere involveret, hvis du viser initiativ og opbygger gode relationer til dine nye kolleger.


Vi har defineret en række mål i vores Medicine Management Plan for Rumænien. Målene er at:


 • Opfordre til en forståelse for medicinsk praksis og fremme en udveksling af lægefaglig viden
 • Forbedre kvaliteten af den sundhedspleje, som tilbydes patienter
 • Forbedre kvaliteten af specialiserede og alternativ sundhedspleje, som tilbydes patienter
 • Forbedre hygiejnestandarder


Tag på praktikophold i Rumænien for at kickstarte din karriere inden for medicin i dag.

Frivilligt arbejde for professionelle

Dette projekt passer også perfekt for kvalificerede professionelle. Vi kan gøre en endnu større forskel sammen, når dine kompetencer kan bakke vores langvarige indsats op.

Vi matcher dig med det projekt, hvor dine evner er mest tiltrængte. Det betyder, at du kan dele din uddannelse og viden med andre. Du kan arbejde hånd i hånd med vores partnerorganisationer og lokalsamfund for at støtte bæredygtig udvikling.

Hvis du har relevante kompetencer eller kvalifikationer, kan du læse mere om, hvordan du kan gøre brug af dem med Projects Abroad. 


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Brasov. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Rumænien og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Når du arbejder frivilligt i Rumænien, får du et unikt indblik i livet i Østeuropa. Du kan finde masser at lave i din fritid med alle de forskellige aktiviteter, som landet har at byde på.


Rumænien er den ideelle destination for dig, der er vild med arkitektur, da landet har fantastiske, gamle bygninger langs gaderne i byerne. Biserica Neagră er bare ét eksempel på den gotiske arkitektur med sortsværtede stenmure fra en brand, der hærgede området i det 17. århundrede.


Det er ikke bare bygningerne, som er et besøg værd, men også gaderne i Brasov. Du kan for eksempel klemme dig igennem de smalleste gader i hele Europa.


Det er turen værd at tage en weekend til Transsylvanien for at besøge Bran Castle, som er legenden Grev Draculas hjem. Mens du er der, kan du tage på ASTRA museet og dykke ned i den magiske verden af rumænske folkeeventyr.


Du kommer højst sandsynligt til at arbejde sammen med andre frivillige i Rumænien. Derfor får du muligheden for at udforske landet enten på egen hånd eller sammen med andre. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer