You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Undervisning i Ghana

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Akuapem Hills, Cape Coast
  • Projekttype: Skoler
  • Rolle: At undervise elever i engelsk
  • Aldersgruppe: 3-12 år og voksne
  • Antal: 20-40 elever
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Engelsk er det officielle sprog i Ghana, men de fleste børn lærer først et afrikansk stammesprog som Twi, Ewe eller Ga, og deres engelsk er derfor dårligt. Vores undervisningsprojekter foregår hovedsagligt i Akuapem Hills og Cape Coast.

I Ghana taler indbyggerne engelsk og det lokale sprog, twi. Du kan forbedre dine sprogkundskaber og derved få et større personligt udbytte af dit frivillige arbejde ved at supplere dit arbejde med et sprogkursus.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatårkvote 2, praktikophold, en grupperejse, eller som voksenfrivillig.

Din rolle på projektet

Frivillig i en skoleklasse i Ghana

Du kan arbejde som hjælpelærer for en lokal lærer, du kan arbejde sammen med en anden frivillig, eller du kan vælge at undervise din egen klasse.

Fælles for projekterne er, at du underviser børn i alderen 3-12 år, og at der er 20-40 børn i hver klasse.

Flere skoler har tilknyttede børnehaver og derfor er det muligt at undervise 3-6 årige inden de for alvor starter i skole.

Siden lektioner i Ghana som regel foregår ved hjælp af udenadslære vil du finde ud af, at hvis du laver lidt sjov i undervisningen vil det ikke kun føre til de bedste resultater, men også gøre dig til en populær lærer i byen.

Forbered dig på kun at have et stykke kridt og en tavle til rådighed - du vil skulle bruge din kreativitet for at gøre undervisningen spændende for eleverne der til gengæld vil være glade for at have en entusiastisk og initiativrig lærer. Vi har materialer til rådighed der kan hjælpe dig, og der er altid mange frivillige på vores forskellige projekter.

Hvis alle mennesker tænkte at lille mig, jeg kan ikke gøre en forskel så tager du fejl. Du alene som menneske kan sagtens gøre en forskel for et barn eller flere. De vil kunne huske dig for evigt.
Mie, frivillig

Du arbejder ud fra en undervisningsplan, men der er masser af frihed til selv at præge undervisningen. Du underviser hovedsagligt i mundtligt engelsk, men du kan også have mulighed for at undervise i fransk, matematik, geografi, og IT.

Derudover kan du undervise i fritidsaktiviteter som musik, sport, drama og billedkunst, hvis du har interesse for det.

Skolerne er lukkede på grund af ferie i løbet af april samt fra august til midten af september. I disse perioder tilbyder vi alternative undervisningsprojekter.

Det er ikke muligt at arbejde på undervisningsprojekter i Ghana fra midten af december til starten af januar.

Ghana Teaching Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲