You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Medicin & Sundhed, Folkesundhed i Ghana - Christina Christensen

Folkesundhed og fantastisk værtsfamilie i Ghana

Folkesundhed i Ghana

Det at rejse ud i verden er en stor og spændende ting. Jeg har altid rejst meget, på flere forskellige måder. Men jeg synes, at det var på tide jeg skulle af sted alene og ud og lave noget frivilligt arbejde. Jeg valgte at rejse med Project Abroad, fordi de havde lige det projekt jeg gerne ville arbejde med. Ghana var på daværende tidspunkt den eneste destination med et Folkesundhedsprojekt. Så hvorfor ikke tage et smut til Afrika i to måneder.

Folkesundhed i Ghana

Ghana er et fantastisk land med en utrolig imødekommende (på nogle punkter påtrængende) befolkning. Alle er søde og hjælpsomme.
Når man rejser ud med Project Abroad, bor man hos en lokal familie. Jeg havde den mest fantastiske familie man kan ønske sig, ud over den jeg har her hjemme i Danmark. Min familie bestod af min værtsmor, min værtsfar, deres to børn Eben på fem år og Happy på fire måneder. Derudover havde jeg også nogle fantastiske værtssøskende, som var slægtninge til min værtsfamilie. Gustav på 25 år, Mike på 28 år og Frida på 26 år. Jeg havde et fantastisk forhold til dem alle sammen. Jeg lærte utroligt meget af dem og jeg kunne lære dem en masse ting.

Samtaler om sundhed

UdFolkesundhed i Ghana over de mennesker jeg boede sammen med, var der også de lokale medarbejdere på projektet. Arbejdet bestod i at undersøge lokale menneskers helbred; tjekke deres fedtprocent, blodtryk og tage Hepatitis B blodprøver. Derefter havde vi samtaler med dem, omkring hvad vi havde undersøgt og forklarede dem derudfra, hvordan de kan leve sundere. Jeg synes personligt at samtalen var rigtig interessant og noget hvor man virkelig gjorde en forskel. Andre dage var vi ude på skoler og behandle små sår og ringorme hos skolebørn, eller undervise dem i alt fra HIV/AIDS til Hepatitis B og basal hygiejne.

Tilbage til Ghana

Nu har jeg nævnt ”vi” flere gange og det er selvfølgelig fordi vi var flere frivillige på projektet. Der er frivillige fra hele verden alt fra USA, Japan, England, Tyskland, Holland, Norge osv. De andre frivillige er præcis i samme båd som du selv og de fleste er rigtig søde. Man bor sammen med et par stykker hos sin værtsfamilie. Jeg boede sammen med en fyr fra Japan de første tre uger, en pige fra Japan og en dreng fra England den sidste måned. Ikke nok med at du møder den ghanesiske kultur, møder du også unge frivillige fra hele verden, hvilket virkelig gør at du møder forskellige kulturer på forskellige måder. De andre frivillige får man et fantastisk forhold til, lige så vel som du gør til din familie. Man rejser sammen i weekenderne da man arbejder fra mandag til fredag og har weekenderne fri. Det er dog meget fleksibelt og man kan ofte tage en dag fri hvis man gerne vil længere væk i weekenderne.
Som sagt er Ghana et fantastisk sted og jeg kan kun anbefale alle at tage der til. Jeg har selv knyttet så store bånd til landet og befolkningen at jeg skal tilbage og holde sommerferie i Ghana.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Medicin & Sundhed her

Christina Christensen

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲