Jeg valgte at blive frivillig hos Project Abroad, fordi jeg ikke ønskede at være den typiske turist, der kan besøge et helt land uden at få kulturen ind under huden. Som frivillig skaber du hurtigt en hverdag, og der gik ikke lang tid før Phnom Penh føltes som mit andet hjem.

Jeg må dog indrømme, at jeg i mine første dage var ramt af noget af et kulturchok. Cambodja er et fattigt land, hvor tingene foregår meget anderledes og særdeles langsommere end i Danmark. Hovedstaden Phnom Penh virker, når man kommer udefra, som et stort trafikkaos og menneskemylder. Det skal dog lige nævnes at lige så snart du har lært din færden i byen, er det slet ikke så slemt.

Sammenhold med de andre frivillige

Jeg blev hjulpet godt på vej af alle de søde frivillige der boede i huset, og jeg følte mig meget tryg og velkommen i deres selvskab lige fra starten. Inden jeg tog hjemmefra var jeg meget bekymret for ikke at få venner eller bare nogen at snakke med, men dette var blot spild af tid. Selvom der er frivillige der har været i huset længere end andre og derfor haft mere tid sammen, var der ingen grupperinger i huset. Alle var velkomne, og vi var en stor familie. Næsten hver aften efter aftensmaden lavede vi alle noget sammen. Det var alt fra ture til Phnom Penhs natmarked til film og spilleaftener. I weekenderne arrangerede vi ture ud af Phnom Penh for at opleve andre dele af Cambodja. Her boede vi sammen på hostels og oplevede alt hvad der overhovedet kunne nås på en weekend. Jeg har virkelig fået nogle helt unikke venskaber fra mit ophold, og jeg savner dem alle sammen hver dag.

Projektarbejdet i børnehaven

Jeg arbejdede i en børnehave en halv times kørsel fra lejligheden i Phnom Penh og modsat derhjemme, så elskede jeg at gå på arbejde. Det er svært at beskrive de relationer der opstår mellem dig som frivillig og børnene på projektet - den er helt unik og skal opleves på egen krop.

Jeg har aldrig i mit liv oplevet så meget glæde og kærlighed. En hel normal dag gik typisk ud på at undervise i engelsk og sørge for at børnene fik mad, børstet tænder og et bad. Der skal selvfølgelig også leges og hygges ind i mellem de forskellige gøremål og det vigtigste er at alle børn har det godt.

Du er ikke et sekund i tvivl om at du er med til at gøre en forskel, og du vil til gengæld opleve en kæmpe taknemmelighed. Der er selvfølgelig en sprogbarriere, men den overkommer man hurtigt. Man kan nå langt med kropssprog, og det kan betale sig at lære simple ord på Khemer som "vent", "stop", "undskyld", "hej" og "farvel".

Tag afsted!

Jeg kan ikke andet end at anbefale Cambodja og det humanitære arbejde. Cambodja er et fantastisk land, og aldrig har jeg oplevet et så venligt folkefærd. Du vil blive budt velkommen med åbne arme, samt opleve en enorm nysgerrighed. Udover mødet med Cambodjas kultur og mennesker, vil du med garanti få venner fra hele verden. Du vil komme hjem tusinde oplevelser rigere og du vil ikke fortryde det.

Frivillige er alle forskellige og har derfor forskellige oplevelser. Dette er en personlig beretning, og din egen oplevelse på projektet kan være helt anderledes. Vores projekter udvikler sig løbende med tiden. Vind og vejr kan også have en indflydelse på dit arbejde på projektet. Vi anbefaler derfor, at du bruger disse beretninger som inspiration og forholder dig til selve projektbeskrivelsen eller kontakter vores rådgivere.

Vil du gerne tale med os?

Tag en snak med en af vores eksperter på

(+45)­­ 35 15 21 20

Vores akkrediteringer