You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Mexico - Clara Thorbøll og Kresten Nielsen

Rejsebrev fra Ciudad Gúzman

Clara Thorbøll og Kresten Nielsen, Humanitært arbejde i Mexico

Ifølge vores visa havde vi allerede opholdt os i Mexico i henholdsvis en og to måneder da vi landede i Guadalajara lufthavn. Vi havde begge været i Playa del Carmen i et stykke tid, og vi troede egentlig at det var det ”rigtige” Mexico. Det skulle vise sig at vi tog fejl.

Efter et godt stykke tid i Ciudad Gúzman hvor vi var de eneste ikke-mexicanere, var vi ikke i tvivl om at vi nu havde oplevet det rigtige Mexico.

Clara Thorbøll og Kresten Nielsen, Humanitært arbejde i MexicoSom frivillig i Mexico bor du hos en lokal værtsfamilie. At være en del af dagligdagen hos mexicanerne har været en kæmpe oplevelse. Vi spiser, sover, taler, arbejder og (næsten) opfører os som ægte mexicanere.

En anden stor del af eventyret er selvfølgelig vores arbejde på projektet. Vi arbejder begge på et lokalt center for drenge som tidligere havde boet på gaden og været afhængige af stoffer. Vores arbejde består i at hjælpe drengene i undervisningen, lave sport med dem og ellers bare snakke med dem.

Det har været en øjenåbner for os at se og høre om de mange frygtelige ting som selv de yngste drenge allerede har oplevet. Det har ganske enkelt ændret vores liv.

Clara Thorbøll og Kresten Nielsen, Humanitært arbejde i MexicoSelvom de ikke ejer andet end tøjet på kroppen, formår drengene stadig at smile, spille fodbold og at være optimistiske omkring deres fremtidsudsigter. De ved at de indre værdier er mere værd end materialisme. Selv en 16-årig dreng fra centret som ikke har uddannelse, hjem eller familie tror stadig på en lys fremtid selvom det til tider ser håbløst ud. Vi har stor respekt for ham og de øvrige drenge på centret.

Selvom vores arbejde er at undervise drengene har vi selv lært en masse, og vi brokker os aldrig over manglende WIFI, en ødelagt hårtørrer, ikke at have mad i køleskabet eller at vi har lektier for.

Livet på gaden har gjort drengene hårdføre, men da vi lærte dem at kende blev de vores venner, og det bliver svært for os at sige farvel til dem.

Det har været en oplevelse for livet at arbejde som frivillige med Projects Abroad. Vi vil opfordre enhver til at rejse til Gúzman for at gøre en forskel for det er det hele værd.

Ciudad Gúzman, vi ses snart igen!

Bedste hilsener
Clara og Kresten

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Clara Thorbøll og Kresten Nielsen

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲