You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktikophold inden for Journalistik i Mongoliet

Oversigt
  • Placering: Ulan Bator
  • Projekttype: Avis, radio og tv
  • Rolle: At arbejde sammen med lokale journalister og få værdifuld erhvervserfaring
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Priser: Fra 15.850 kr
  • Projektlængde: Fra 3 uger
  • Startdato: Fleksibel

Frivillige ude på journalistisk opgave i Mongoliet

En fri presse er et relativt nyt begreb i Mongoliet, og den frihed den bringer med sig, er stadig højt værdsat af befolkningen. Frivillige kan vælge mellem en bred vifte af journalistikkens facetter.

Uanset om du vil af sted i et sabbatår, for at optjene point til kvote 2, i forbindelse med et praktikophold i udlandet, som voksenfrivillig eller som professionel kan du arbejde som praktikant på dette projekt.

Hvis du allerede er uddannet journalist vil du som frivillig få et specielt indblik i arbejdsmetoder og tilgange til journalistik i en fremmed kultur.

Du bør ikke forvente, at indbyggerne taler engelsk, og du kan derfor overveje at supplere dit projekt med et sprogkursus i mongolsk.

Din rolle på projektet

Du arbejder som praktikant, og du får en unik mulighed for at lære en masse om journalistisk arbejde i Mongoliet.

Frivillig interviewer lokal pige

Avis

Du kan arbejde på UB Post og Mongol Messenger som er to af de største engelsksprogede aviser. Du kan også vælge at arbejde på lokale aviser, hvor dit arbejde bliver oversat til mongolsk og brugt i hovedsektionen af avisen.

I opstarten følger du en erfaren journalist for siden at få dine egne arbejdsopgaver. Du kan dække forskellige emner som politik, kultur, sport, men du må også meget gerne bidrage med egne input. Tidligere praktikanter har for eksempel fået mulighed for at skrive deres egne klummer.

Radio

På radiostationen kan du arbejde som radiovært i og ”bag kulisserne” og dermed arbejde med flere aspekter af radiojournalistik.

Du får mulighed for at arbejde med produktion og egentlige udsendelser. Du kan være den opsøgende journalist, som tager ud i byen på jagt efter en god historie.

Med den rette energi og entusiasme bliver du involveret i en masse forskellige idéer og historier. Tidligere praktikanter har været medværter på nyhedsprogrammer eller selv læst sportsnyhederne op i radioen i direkte udsendelser.

Frivillig bag kameraet på mongolsk tv-station

TV

Uden erfaring inden for journalistik arbejder du på BTV, som er en privat tv-station. BTV fokuserer på nyheder inden for erhverv og finans. Du har også mulighed for at arbejde med udenrigsstof og nyheder på engelsk ligesom at du kan arbejde med PR.

Praktikanter med erfaring kan arbejde på Star TV, som er en privat tv-station med bredere fokus end BTV. Star TV fokuserer blandt andet på livsstil, mode, uddannelse, underholdning, nyheder, miljø og klima. 60% af seerne er fra den yngre generation.

Du vil få mulighed for at se hvordan liveshows afholdes og sendes.

Fælles for begge tv-projekter er, at du kan arbejde både for og bag kameraet og dermed få et grundigt indblik i hvordan en tv-station fungerer i en konkurrencepræget branche.

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲