Gade-konsultationer og helbredende basismedicin

Vores ankomst til Cambodia gik som smurt. Vi blev hentet i lufthavnen af personalet fra Projects Abroad og havde to gode og lærerige uger på omsorgsprojektet med Khemera. En dag kom Public Health Outreach-teamet (PHO) til børnehaven, hvor vi var frivillige. De skulle tjekke op på børnenes helbred, og herefter fik vi lov at komme med PHO ud i lokalområdet, altså hvor børnene fra børnehaven bor. Her tjekkede PHO-holdet de lokale familiers helbred. Vi fik stillet en slags konsultation op midt på ”gaden”, og folk strømmede til for at blive undersøgt på trods af deres frygt for at gå til lægen. De kommer for at få tjekket blodtryk, sukkersyge, småskader osv. Derudover deler PHO basismedicin ud til dem, der f.eks. har smerter eller feber, fordi de er for fattige til at købe det selv.

Efter at have været med PHO ude hos de lokale, blev vi hurtigt enige om, at vi syntes, vi havde gjort en forskel for de folk, vi havde undersøgt. Derfor besluttede vi at skifte projekt.

Hverdagen som PHO-frivillig gik med at tage ud til Khemera-børnehaverne, hvor vi tjekkede børnene, og derefter gik vi ud i det fattige nærsamfund, hvor vi i samarbejde med lærerene fra den lokale Khemera-børnehave undersøgte de folk, der havde sygdomme eller skader.

Vi var flere gange med nogle af patienterne på hospitalet, hvor det blandt andet lykkedes os at kurere en blind kvinde med en øjenoperation til 20$. Man arbejder tæt sammen med teamet om den enkelte patient, og samarbejdet er vigtigt for at få det hele til at fungere. Derfor er det også fedt, når det hele spiller, og man får en fælles følelse af at have gjort en kæmpe forskel.

Vores koordinator, Casey, der er australsk sygeplejerske, var rigtigt god og virkelig engageret i projektet. På den måde fik hun også arrangeret, at vi skulle have en dag på spedalskhedsklinikken, hvor vi fik et foredrag om sygdommen samt mødte nogle af patienterne.

På de to uger vi var på projektet, nåede vi at få HELT VILDT mange forskellige erfaringer og oplevelser både med teamet og ude hos de lokale. Herudover var det en stor øjenåbner at blive inviteret indenfor i deres virkeligt fattige hjem men stadig med fantastisk gæstfrihed.

Så hvis du godt kunne tænke dig at opleve Cambodia og dets befolkning på en helt anden måde en blot som rejsende, så vælg folkesundhedsprojektet for man får virkelig en masse oplevelser med i rygsækken, mens man gør en forskel for folk, der ikke har særligt meget.

Men man skal også gøre op med sig selv, om ens psyke kan holde til en hverdag med sygdom, fattigdom og det der følger med. Heldigvis bor man med en masse andre frivillige, hvor man har muligheden for at vende dagens oplevelser, for man får hurtigt et godt fællesskab. Med de andre hygger man sig, går i byen, tager på restaurant og weekendture eller bare slapper af på terrassen.

Casper P i Cambodja

Frivillige er alle forskellige og har derfor forskellige oplevelser. Dette er en personlig beretning, og din egen oplevelse på projektet kan være helt anderledes. Vores projekter udvikler sig løbende med tiden. Vind og vejr kan også have en indflydelse på dit arbejde på projektet. Vi anbefaler derfor, at du bruger disse beretninger som inspiration og forholder dig til selve projektbeskrivelsen eller kontakter vores rådgivere.

Vil du gerne tale med os?

Tag en snak med en af vores eksperter på

(+45)­­ 35 15 21 20

Vores akkrediteringer