You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivillige hjælper rekordmange på medical camps

I denne sommer har flere lokale srilankanere end nogensinde før fået gratis medicinsk hjælp på vores medical outreaches. Over et tusind lokale indbyggere har henover sommeren nydt godt af vores samarbejde med lokale læger.

Frivillige på medicinske projekter i Sri LankaVi arrangerer jævnligt medical camps i Sri Lanka, hvor frivillige sammen med lokalt sundhedspersonale tager ud i lokalsamfundet for at yde gratis medicinsk hjælp til indbyggere med begrænset adgang til læge, og for første gang i år hjalp vores frivillige fra ungdomsprojekterne til på projekterne.

Vores medical camps har fundet sted i den vestlige provins, fra det landlige Remunagoda til hovedstaden Colombo. Vi besøger forskellige lokalsamfund og det sker som regel efter henvendelse fra de offentlige myndigheder eller indbyggerne selv.

Der er mange lokalsamfund i den vestlige provins hvor mænd og kvinder ikke har mulighed for at opsøge lægehjælp regelmæssigt. Ved at samarbejde med de lokale myndigheder kan vi identificere de landsbyer og kvarterer som har mest brug for vores hjælp. 

Nogle indbyggere tør ikke gå til læge; andre indbyggere har ikke råd til at tage offentlig transport til lægen og bliver derfor hjemme. Projects Abroad besøger disse lokalsamfund for at hjælpe de lokale indbyggere.

lokal kvinde får hjælp af frivilligHenover sommeren arrangerede vores frivillige seks medical camps, som hver blev opsøg af 150-200 indbyggere. Her hjalp frivillige til med at måle blodtryk, assistere apotekeren og observere de lokale læger. 

De hjalp også til med rutineopgaver, hvilket gav lægerne mulighed for at tilse flere patienter. De frivillige lærte at give patientpleje, og de lærte meget om de forhold som berører srilankanerne meget, f.eks. sukkersyge.

Vi arrangerer typisk medical camps i improviserede omgivelser, lige fra forsamlingshuse til religiøse templer. Ved at spørge vores frivillige om de vil arrangere en medical camp i disse områder, tager de ejerskab for opgaven og de udførte opgaver.

Den største fordel for indbyggerne ved at opsøge en medical camp er, at de får foretaget et helbredstjek. Takket være de frivillige og lokale læger kan indbyggerne få mere at vide om sygdomme for første gang og dermed rådgivning om hvor de bør søge videre behandling på hospitaler og klinikker.

lokal kvinde får målt blodsukkerMedical camps giver de frivillige et indblik i sundhedsmæssige udfordringer, som srilankanerne står over for, f.eks. for højt blodsukker, og igennem samarbejdet med de lokale læger lærer de frivillige meget om diagnosticering af de mange patienter. 

Vi arrangerer medical camps som supplement til projekterne på hospitalerne, så de frivillige lærer igennem observation på hospitaler og mere praktisk arbejde på medical camps.

Projects Abroad betaler for materialer til medical camps såsom bandager og medicin, og lageret er netop blevet fyldt op efter den travle sommerperiode, så de næste srilankanere kan få den hjælp de har brug for.

Du kan læse mere om vores projekter i Sri Lanka her.

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲