You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Veterinærmedicin i Argentina - Louise Stok

Jeg var indtil videre gået direkte gennem skolesystemet, så efter mit 3. år på universitetet på veterinærmedicin, var jeg blevet ret studietræt og trængte til en pause fra bøgerne. Jeg ville ud at rejse, men havde samtidigt et ønske om at udføre et stykke frivilligt arbejde, som også ville give mig et fagligt udbytte. Efter megen søgning kom jeg i kontakt med Projects Abroad, som i mine øjne havde det perfekte projekt til mig. Nemlig veterinærmedicin i Argentina, som lød til at kunne indfri alle mine ønsker. Af studiemæssige årsager blev jeg dog nødt til at vente 1 ½ år, før jeg kunne tage af sted.

Da afrejsedagen endelig oprandt tog jeg lettere nervøst afsked med familien og begyndte den lange rejse til Córdoba, Argentina, hvor jeg skulle tilbringe de næste 3 måneder. Ved min ankomst blev jeg taget godt imod af en medarbejder fra Projects Abroad, som skulle følge mig til min værtsfamilie. Under mit ophold boede der hos familien også to andre frivillige. De fleste frivillige i Córdoba boede generelt sammen med minimum én anden frivillig.

På andendagen blev jeg introduceret for den ene af mine to arbejdspladser, som jeg skulle tilbringe min tid på. Dette var en smådyrsklinik, ganske som vi kender det herhjemmefra. Jeg skulle arbejde her tre dage om ugen på eftermiddagsvagten, dvs. jeg mødte kl. 15 og fik fri kl. 19. Min rolle på klinikken var at fungere som praktikant og hjælpe til hvor jeg kunne. Jeg var med under konsultationer og observerede mest hvad der foregik, og imens var dyrlægerne ofte søde til at oversætte lidt undervejs. Bagefter havde jeg som regel mulighed for at spørge mere ind til patienterne, og her var min veterinærmedicinske baggrund en stor fordel for mig.

Der var også et par operationer på klinikken under mit ophold, som jeg fik mulighed for at observere. Ydermere hvis man var på formiddagsvagten hjalp man også gerne til med de hunde klinikken fik ind blot til vask og klip. Alt i alt var jeg glad for at være på klinikken og dyrlægerne var utroligt søde. Det var interessant at se forskellene på metoder og standarder på stedet ift. klinkkerne i Danmark. Dog havde klinikken ikke så mange patienter, og jeg følte derfor ikke at jeg fik så stort et fagligt udbytte ud af det. Men der kan være meget forskel på dette, alt efter hvilken klinik man ender på. Så til andre ville jeg nok anbefale, at man sætter nogle krav til den klink man skal på, hvis man er på samme uddannelsesniveau, som jeg var.

Louise Stok

Min anden arbejdsplads, hvor jeg arbejdede to dage om ugen, var hos en hundetræner. Han havde et slags internat med både herreløse hunde og hunde med ejere. Årsagen til de var her spændte fra aggressiv adfærd til blot at være utrænede (som følge af manglende opdragelse fra deres familier). Hundetræneren, Aldo, havde enorm stor teoretisk og praktisk viden indenfor hundeadfærd og –træning, og han havde tidligere arbejdet med hunde i USA. Der var derfor gode muligheder for at lære en masse her, hvis man bare selv viste interesse og spurgte ind til de ting, man gerne ville vide mere om.

Louise Stok

Aldo lærte os frivillige op i det træningssystem han brugte, og efter et par uger, var vi stort set i stand til selv at træne hundene. Selvfølgelig kom han løbende med gode råd og vejledning, idet alle hunde er forskellige, og nogle metoder der virkede på en hund virkede ikke nødvendigvis på en anden. Alt i alt synes jeg det var rigtig lærerigt at arbejde hos Aldo, og han var altid i godt humør. Så også på denne arbejdsplads var jeg rigtig glad for at være.

Udover arbejdet der skulle passes, var der masser af sociale aktiviteter. Projects Abroad arrangerede gerne én social begivenhed om ugen, hvilket gav gode muligheder for at møde andre frivillige. Derudover havde jeg også meldt mig til et spanskkursus, da mine spanskfærdigheder var meget begrænsede, da jeg tog af sted. Dette gav rigtig meget, da det var eneundervisning, og gjorde mig i det mindste i stand til at kunne begå mig på et basalt niveau.

I det store hele havde jeg en fantastisk tur, og fik mange oplevelser og rigtig meget personligt ud af det. Så jeg har ikke et minut fortrudt, at jeg tog af sted og kan kun varmt anbefale det.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Veterinærmedicin her

Louise Stok

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲