You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Undervisning i Togo - Emilie Hansen og Signe Gunnersen

Et stille eventyr

Sofie Bang

Eventyret begynder idet vi står af flyet. Allerede i lufthavnen mødes vi af venlige togolesere som gerne vil hjælpe os. I ankomsthallen finder vi en genkendelig T-shirt og et venligt ansigt. De lokal Projects Abroad-ansatte viser os hen til vores hjem i Togo, og værtsmoderen står allerede klar med maden. Og WOW, hvor kan hun lave mad!

De første par dage er enormt trættende; efter en rundtur i byen, et møde med det lokale personale og de første oplevelser på vores arbejde er vi klar til at gå i seng allerede kl. 20 – og det gør vi stadig!

Heldigvis er der rigeligt med vand i vores hus. I starten syntes vi at det var mærkeligt at drikke vand direkte fra en plastikbeholder, men vi vænnede os hurtigt til det. Vi kalder ”Togo-livsstilen”, og vi kan godt lide det.

Vores projekt på Ecole Ephphatha er fantastisk. Det er den eneste skole i Togo for døve og udviklingshæmmede børn. Da vi ankom til Togo kunne vi overhovedet ikke tegnsprog, men børnene ville gerne lære os det. Selvom de ikke kan tale, har de alligevel en masse at fortælle. Der er heldigvis en lærer som oversætter børnenes ivrige tegn for os. Børnene er altid glade, og vi blev hurtigt accepteret som en del af deres hverdag.

Sofie Bang

Der findes ingen bedre start på dagen end at blive løbet i møde af en flok glade børn. Vi har fået mange små venner, og selvom vi ikke kan deres navne prøver de alligevel at lære os dem på tegnsprog.

Når vi ikke arbejder på skolen, tilbringer vi meget tid med de andre frivillige. Vi mødes en gang om ugen til en social aktivitet og nogle af os lægger planer for weekendture sammen. Der er ingen grund til at være bekymret for at rejse på egen hånd. De fleste togolesere er venlige og interesserede i at vide mere om dig. De andre frivillige bor lige i nærheden. Der er altid frivillige som har lyst til at mødes over en stærkt undervurderet milkshake. Bare hop på en moto og så kan du komme hvorhen du vil. Togoleserner er nærmest født på en moto, og det føltes hurtigt som den mest naturlige måde at komme omkring på.

Togo har været intet mindre end fantastisk!

Læs mere om projektet her

Se videoer om Undervisning her

Emilie Hansen og Signe Gunnersen

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲