You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Medicin & Sundhed, Almen Medicin i Tanzania - Thomas Klevin

Thomas arbejdede som ulandsfrivillig i Tanzania

”Jeg valgte at rejse ud som ulandsfrivillig fordi jeg ville prøve noget nyt og spændende i mit sabbatår, og jeg syntes at frivilligt arbejde i udlandet ville være en perfekt måde at opleve en anden del af verden på imens jeg mødte nye mennesker og også lavede noget meningsfyldt,” forklarer Thomas Klevin.

Thomas Klevin

Thomas er 19 år og kommer fra Allerød. I september sidste år rejste Thomas til Tanzania med Projects Abroad for at arbejde som ulandsfrivillig i ni uger.

Projects Abroad er en international organisation som sender frivillige i alle aldre fra hele verden til 28 udviklingslande, hvor de bliver en del af lokalsamfundet imens de arbejder som ulandsfrivillige.

”Jeg arbejdede på to projekter i Tanzania. Først var jeg fire uger på et undervisningsprojekt hvor jeg underviste en 5. klasse i engelsk, og derefter arbejdede jeg fem uger på et lokalt hospital.”

Thomas’ indtryk af de lokale lærere på skolen var, at mange ikke havde tilstrækkelige kompetencer til at undervise eleverne i engelsk, så de var meget ivrige efter at Thomas overtog engelskundervisningen.

På hospitalet var de frivillige placeret på forskellige afdelinger hvor de hovedsagligt observerede og lærte af lokale læger og sygeplejersker.

”Jeg synes at en af de vigtigste opgaver for os frivillige var at tage os af patienterne. På en af de mindre afdelinger fik vi mere praktiske opgaver som at rense sår og skifte forbindinger.”

Thomas Klevin

Opholdet i Tanzania startede med et kæmpe kulturchok, men Thomas faldt bedre til efter nogle dage. ”Jeg kunne slet ikke fatte at der var så meget liv på gaden hele dagen – der var aldrig stille, og trafikken var vanvittig. Jeg elskede kulturen og at lokale indbyggere var så venlige og gæstfrie; de ville altid tale med mig.”

Nu hvor Thomas er tilbage i Danmark er hans mål at finde et job og ellers søge ind på medicinstudiet. Han har følgende råd til kommende frivillige: ”Hvis du vil undervise på en skole, så er det en god idé at kunne en smule swahili. Det hjælper eleverne med at lære engelsk bedre. Hvis du vælger at arbejde på et hospital er det godt at have læst i et par år for så får du hurtigere lægernes tillid.”

Læs mere om projektet her

Se videoer om Medicin & Sundhed her

Thomas Klevin

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲