You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Medicin & Sundhed, Almen Medicin i Tanzania - Kristina Iskov

Afrika stjal mit hjerte

Kristina Iskov

I april rejste Kristina til Afrika, hvor hun i en måned skulle arbejde på et undervisningsprojekt i Ghana for derefter at rejse til Tanzania hvor hun – også i en måned – skulle arbejde på et projekt inden for medicin og sundhed.

På projektet inden for medicin og sundhed i Tanzania arbejdede Kristina på Mwananyamala hospital som ligger i storbyen, Dar es Salaam. Under sit ophold donerede Kristina 50 bamser til børnepatienterne på hospitalet.

”Jeg købe 50 teddybjørne i et stort shoppingcenter i Dar es Salaam. Jeg talte med lederen af butikken (GAME), og han ville gerne hjælpe med donationen, så jeg fik rabat på købet.

Jeg gave bamserne til de syge børn, nyfødte og til sårede børn på hospitalet fordi jeg hadede den triste stemning på afdelingen. Alle græs, og det var så trist, så jeg besluttede mig for at bringe lidt glæde til stedet.

Det var svært at vælge fordi jeg blev nødt til at tænke på at børnene ikke skulle løbe rundt med legetøjet eller ballonerne eller hvad det nu blev. Jeg besluttede mig derfor for bamserne, også fordi jeg selv elskede bamser da jeg var barn.

Da alle børnene havde fået deres nye ven, var der stadig nogle bamser tilbage, så jeg tog ud til en lille landsby tæt på Makombushu. Børnene i landsbyen blev meget overraskede. Jeg tror ikke at de var vant til at se mzungus i deres gader. De dansede glade rundt for at vise deres nye bamser frem.

Det var en stor oplevelse for mig at arbejde som ulandsfrivillig i Tanzania, og jeg har lært meget om de forskellige systemer i landet, såsom skolesystemet og sundhedssystemet. Det var nemmere at kommunikere og lære i Tanzania end i Ghana, fordi jeg fandt tanzaniernes engelsk bedre end ghanesernes. I Ghana var det ”learning by doing”.

Det var meget svært for mig at falde til i Tanzania efter at være kommet direkte fra Ghana på grund af den store økonomiske forskel. I Ghana boede jeg på et børnehjem hvor der knap var vand og strøm, og hvor børnene var nødt til at spise kyllingeben fordi de var så sultne. I Tanzania boede jeg hos en velhavende familie hvor der altid var strøm og hvor børnene ikke ville spise deres mad! Det var ret svært at håndtere, og nu ville jeg ønske at jeg havde været mere taknemmelig i starten af min tid i Tanzania. Men, jeg følte skam over at have alt når så mange andre ingenting havde.

Det mest mindeværdige øjeblik for mig var da jeg tog nogle af børnene fra børnehjemmet med til en fest. De havde lavet en masse mad og de var meget begejstrede! En lille pige, Eva, som normalt ikke får nok at spise, blev så mæt at hun fik ondt i maven. Det havde hun aldrig prøvet før, og hun begyndte at græde. Hun græd og græd fordi hun ikke kunne spise og selvom hun så gerne ville. Stakkels pige!

Når jeg kommer tilbage til Danmark vil jeg ud at rejse igen. Jeg skal backpacke i Asien i et par måneder, og forhåbentlig kommer jeg på ind på en guideskole i Spanien. Jeg kommer helt sikkert tilbage til Afrika for det har stjålet mit hjerte.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Medicin & Sundhed her

Kristina Iskov

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲