You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilliges beretninger : Maria S., Alle Businessprojekter i Kina

Skandinavisk forretningskultur møder kinesisk forretningskultur

Maria S.
Mit navn er Maria, jeg er 24 år og læser økonomi på Københavns Universitet. Jeg er netop hjemvendt efter to fantastiske måneder i Shanghai hvor jeg arbejdede i China Mergers & Acqusitions Association (CMAA).

Maria S.

Det hele startede med, at jeg i januar 2012 begyndte at overveje muligheden for et summer internship et sted ude i den store verden. Det passede perfekt med, at jeg kunne få et afbræk fra bøgerne og prøve min nye viden i praksis inden jeg skulle i gang med at skrive mit speciale. Efter en gennemgang af forskellige tilbud, fandt jeg Projects Abroad som den rigtige løsning for mig. Muligheden for at ”designe” mit internship mht. tidsperiode og indhold tiltalte mig meget. Jeg tog til et informationsmøde og fik en god snak med dem. Jeg var solgt og besluttede mig for at tage af sted til Shanghai i august og september 2012. En beslutning jeg ikke har fortrudt!

Maria S.

Det var med sommerfugle i maven jeg gik ombord på flyet og vinkede farvel til det velkendte liv i Danmark. Min motivation for at tage af sted var netop at blive kastet ud på dybt vand og finde ud af at jeg sagtens kunne træde vande. Jeg blev hentet i lufthavnen af en fra Projects Abroad. Kort efter min ankomst til lejligheden fik jeg en rundvisning i nabolaget og jeg blev introduceret til mine flatmates. Jeg boede i Pudong og havde den flotteste udsigt til Pudong skyline. Den udsigt savner jeg!

Maria S.

Den efterfølgende dag blev jeg fulgt på arbejde af en fra Projects Abroad. Metrosystemet fungerer helt perfekt (selvom det er et mareridt i myldretiden!!!) og det tog mig ca. 40 minutter at komme frem og tilbage. Nogle havde gåafstand til arbejde, andre (som jeg) skulle bruge noget mere tid på at komme frem og tilbage. Jeg arbejdede i centrum af Shanghai meget tæt på People Square, så i frokostpausen var der masser af muligheder for at gå ud at få noget at spise.
Maria S. Da jeg startede i CMAA arbejdede der allerede to andre praktikanter fra Projects Abroad på kontoret. En fra Norge og en fra Frankrig. I mine to måneder i CMAA var der løbende udskiftning af praktikanter og jeg fik også den fornøjelse af at arbejde sammen med kinesiske praktikanter. Der blev udvekslet holdninger og synspunkter og frokostpausen var ofte mindst ligeså lærerig som den egentlige arbejdstid. Det er vigtigt at huske på at der er stor forskel på skandinavisk forretningskultur og kinesisk forretningskultur. Arbejdstiderne er anderledes og hele strukturen er mere hierarkisk. Jeg er bestemt blevet klogere på hvordan forretningslivet i Kina fungerer. Det ser jeg som en værdifuld erfaring som jeg tager med mig videre i min karriere. Den sidste kommentar jeg vil knytte til praktikpladsen er, at du selv er med til at gøre din praktik eller internship til en succes. Gå ind til det med et åbent sind og kommuniker så vidt muligt dine forventninger til opholdet ud. Hav respekt for den kinesiske forretningskultur og tag det som en oplevelse at arbejde i den – det er jo det det hele går ud på

Jeg kom hjem fra arbejde ca. kl. 19.00 hver dag. Nogle aftener tog jeg ud at spise med dem fra lejligheden eller de nærtliggende lejligheder. Andre aftener blev vi hjemme til en omgang nudler foran tv’et med en god film. I weekenderne forsøgte jeg at se så meget som muligt, men det er umuligt at nå det hele på kun to måneder. Jeg har en masse jeg stadig gerne vil se og opleve – også uden for Shanghai, som jeg har til gode til en anden god gang. Shanghai sover aldrig og der er noget at lave hver dag uanset hvad dine præferencer er. Det gode ved det er, at du er omgivet af søde mennesker fra Projects Abroad, som du kan nyde Shanghai med. Hver uge arrangerer Projects Abroad en ”Social”. Jeg har været med til bowling, kalligrafi, biograftur, KTV, fodboldkamp og meget mere. Det er en rigtig god måde at lære de andre at kende på. Du er kun i Shanghai i et begrænset stykke tid, så hav ja-hatten på og få det hele med. Du vil ikke fortryde det.

Nu hvor jeg er kommet hjem og har fået det hele lidt på afstand, står det endnu klarere for mig hvor god en oplevelse det har været. Kina har ikke set det sidste til mig!

Maria S.

Frivillige er alle forskellige og har derfor forskellige oplevelser. Dette er en personlig beretning, og din egen oplevelse på projektet kan være helt anderledes. Vores projekter udvikler sig løbende med tiden. Vind og vejr kan også have en indflydelse på dit arbejde på projektet. Vi anbefaler derfor, at du bruger disse beretninger som inspiration og forholder dig til selve projektbeskrivelsen eller kontakter vores danske rådgivere.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲