You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilliges beretninger : Familien P., Alle Humanitære projekter i Tanzania

Familieferie med frivilligt arbejde

Lene, Ulrich, Katinka og Lauritz

Hvorfor skulle man dog bruge sin sommerferie på at arbejde? Endda frivilligt – uden løn? Og oveni købet betale ikke så lidt for at få lov til at arbejde frivilligt? Stå op hver dag kl. 7, spise ugali 14 dage i træk med bønner til, drikke vand som smager røget, kun have adgang til ståtoilet? Hvorfor ikke bare tage på en luxussafari i 14 dage med privat jeep, guide og kok? Fordi så har man ikke oplevet Afrika!

Vi ville gerne ind under huden på et lille hjørne af Afrika og valgte Tanzania. Måske fordi vi havde hørt om Serengeti, Kilimanjaro og Ngorongoro. Heldigvis valgte vi at rejse med Projects Abroad, hvilket var ret tilfældigt, da vi aldrig havde hørt om organisationen, men blot havde fundet den ved almindelig internetsurfing.

Lene, Ulrich, Katinka og Lauritz

På årets første sommerferiedag pakkede vi vores børn og vores grej og tog afsted på eventyret. Godt 1 døgn senere mødte vi vores fantastiske værtsfamilie, som driver børnehjemmet Tumaini for Africa lidt uden for Arusha. Vi blev installeret på vores værelser og fik vores første rigtige afrikanske måltid.

Vi arbejdede på Tumaini i 4 uger med undervisning af lokale vuggestue- og børnehavebørn om formiddagen (pre-school) og undervisning af skolebørnene fra børnehjemmet om eftermiddagen (primary school). Da vi selv er lærere, var det i første omgang lidt svært at undvære den interaktive tavle, kopimaskinen og internettet i undervisningen, men der var hjælp og inspiration at finde hos preschoolens 2 lærerinder, som omvendt var glade for at rykke lidt til side og også få nye ideer og ikke mindst sange til repertoiret.

Lene, Ulrich, Katinka og Lauritz

I engelskundervisningen er sange og sanglege vigtige – børnene elsker at synge og danse - og vi var lykkelige over, at vi havde lånt inspirationsbøger fra begynderengelsk fra vores børns skole med. I pauserne og om eftermiddagen kunne vores børn på henholdsvist 9 og 12 år lege med børnene og ofte gik de os til hænde i timerne med at forklare og hjælpe skolebørnene.

Om eftermiddagen hjalp vi også til med for eksempel tøjvask, reparation af myggenet eller høsten af majs og aftenerne gik ofte med lange, interessante samtaler med værtsfamilien om det tanzanianske samfund, nogle gange i lyset fra stearinlys, fordi strømmen var gået. Imens spillede børnene som regel UNO med familiens mellemste søn, mens de trænede deres spirende engelskkundskaber.

Lene, Ulrich, Katinka og Lauritz

Vores fritid blev brugt på spændende ekskursioner ud i nærområdet enten sammen med Projects Abroad-folkene, som altid havde aktiviteter at tilbyde, eller på egen hånd med kyndig vejledning og nogle gange selskab fra vores værtsfamilie. Arusha National Park, Mesurani Snakepark, Dulutisøen, besøg i landsbyen Ngiresi, fodboldstævne mod de lokale skoledrenge og udflugt til Hot Springs.

Lene, Ulrich, Katinka og Lauritz

Både hos Projects Abroad-medarbejderne og vores værtsfamilie oplevede vi en meget stor imødekommenhed og stort ønske om, at give os en unik oplevelse. Vores skolebørn og børnehjemsbørn var søde, åbne og nysgerrige børn, som ikke var trætte af, at der nu kom nye frivillige, men som kastede sig over os med deres smittende livsglæde. For vores børn var det en stor oplevelse at se, hvor anderledes livet er ude i den store verden og hvor godt, vi har det i lille Danmark. Men det var også lærerigt for dem at opleve, at man sagtens kan være et glad og trygt barn, selvom man hverken har forældre eller alverdens legetøj og internetadgang.

Fik vi opfyldt vores ønske om at opleve det rigtige Afrika? Ja! Nu er Afrika dog lige så mangfoldigt som Europa, men vi kom i hvert fald ind under huden på Tanzania, som er et fantastisk og forfærdeligt land på samme tid. Tilmed mødte vi så mange utroligt søde og hjælpsomme mennesker, så vi fik en sommerferie, som vi aldrig vil glemme.

Lene, Ulrich, Katinka og Lauritz
Denmark

Familien P.

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Frivillige er alle forskellige og har derfor forskellige oplevelser. Dette er en personlig beretning, og din egen oplevelse på projektet kan være helt anderledes. Vores projekter udvikler sig løbende med tiden. Vind og vejr kan også have en indflydelse på dit arbejde på projektet. Vi anbefaler derfor, at du bruger disse beretninger som inspiration og forholder dig til selve projektbeskrivelsen eller kontakter vores danske rådgivere.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲