You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Kultur & Lokalsamfund i Cambodja - Sarah Rosenbech Nielsen

Khmer projekt og humanitært arbejde i Cambodja - Sarah Rosenbech Nielsen Det virker næsten uoverskueligt at skulle skrive en artikel om mit ophold i Cambodja, for det var en så fantastisk oplevelse, at jeg knap nok ved, hvor jeg skal begynde!

Jeg startede med en måned på Khmer-projektet, fordi jeg tænkte, at det ville give mig en god introduktion til landet, og det levede det i den grad op til. Khmer-projektet er en virkelig unik mulighed for at se sider af Cambodja, som man ellers ikke ville have set – både på godt og ondt. Blandt mine personlige højdepunkter kan nævnes at cykle rundt i den landlige Kampong Chhnang Province, hvor nogle familier lever af at lave lerpotter på traditionel vis. Det var helt fantastisk at se Cambodjas natur på den måde og samtidig opleve den enorme imødekommenhed og venlige nysgerrighed, som cambodjanerne udviser. Også ting som f.eks. at lave en traditionel cambodjansk ”shadow puppet”, deltage i et madlavningskursus, og at blive budt ind i en stort set fremmed risbondes hjem, var med til at give et godt indblik i traditionel Khmer kultur.

Et godt råd til en evt. kommende frivillig på Khmer-projektet: Sørg for, at der er mindst én anden frivillig på projektet samtidig som dig! Jeg var alene de første to uger af mit projekt, og selvom det stadig var en rigtig god oplevelse, så ville jeg bare ønske, at jeg havde haft en at dele oplevelserne med.

Khmer projekt og humanitært arbejde i Cambodja - Sarah Rosenbech Nielsen

Alt i alt er jeg virkeligt glad for, at jeg valgte Khmer-projektet inden mit care-projekt. Jeg havde fået lært lidt hverdagsfraser på Khmer og desuden lært en masse om Khmer kulturen, og jeg følte mig derfor godt rustet til at starte på det børnehjem, hvor jeg skulle arbejde frivilligt i en måned.

Hvor fantastisk Khmer-projektet end var, så overgik den næste måneds tid fuldstændigt mine forventninger! Jeg har aldrig arbejdet med børn før og var i det hele taget i tvivl om, hvor godt jeg ville klare opgaven med børnene, men så snart jeg mødte dem, var jeg bare forelsket i dem alle, og hverdagen blev derfor til en leg. Jeg arbejdede på et relativt lille børnehjem med kun 20-25 børn og et par cambodjanske frivillige, hvoraf en af dem snakkede rigtigt godt engelsk. Her skulle jeg undervise de yngste børn i engelsk en time til halvanden om morgenen, og de ældste børn en time til halvanden om eftermiddagen – resten af dagen skulle jeg bare lege med dem, spille fodbold, tegne tegninger osv. Det var virkeligt en sand fornøjelse at møde på arbejde hver dag, for børnene var så fulde af energi og glæde og ville så gerne lære engelsk.

Khmer projekt og humanitært arbejde i Cambodja - Sarah Rosenbech Nielsen

Selvfølgelig er det også hårdt at arbejde på et børnehjem. Eksempelvis kunne jeg til tider blive frustreret, da de yngre børn havde meget svært ved at lære nye ting. Selvom der er så uendeligt meget, man gerne vil lære dem, så er man nødt til at sige til sig selv, at det er begrænset hvor store fremskridt man kan gøre på så kort tid, og bare det at lære de fantastiske små væsner at kende var virkeligt al umagen værd!

Efter gymnasiet ville jeg gerne ud og rejse for at udfordre mig selv – kaste mig ud i noget nyt, møde en masse mennesker og lære mig selv bedre at kende. Alt dette og meget mere har jeg fået ud af at arbejde frivilligt i Cambodja.

Khmer projekt og humanitært arbejde i Cambodja - Sarah Rosenbech Nielsen

Da måneden var slut, ville jeg kun ønske, at jeg havde haft en måned mere på børnehjemmet! Det er helt utroligt så hurtigt, man knytter sig til børnene, og nu, en måned efter jeg er kommet hjem fra Cambodja, fanger jeg stadig somme tider mig selv i at savne børnene og deres energiske, åbne og livsglade væremåde. Jeg fanger også ofte mig selv i at savne omgivelserne i Phnom Penh – byen i sig selv er fuld af liv og imødekommende mennesker, og lejligheden som de frivillige bor i, blev virkeligt hurtigt som et rigtigt hjem for mig. At bo tæt sammen med de andre frivillige skaber et helt unikt fællesskab, som nye frivillige hurtigt bliver integreret i.

Tilbage er der kun én ting at sige til dig, som overvejer at arbejde frivilligt i Cambodja med Projects Abroad: Gør det!!

Læs mere om projektet her

Se videoer om Kultur & Lokalsamfund her

Sarah Rosenbech Nielsen

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲