You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Mexico - Amanda Müller

Fra Aalborg til Guadalajara

Frivillige på udflugt i Mexico

Mit eventyr startede 4. januar 2015, hvor jeg tidligt søndag morgen satte kursen mod Mexico. Det var en lang rejse jeg havde foran mig, men jeg var utroligt spændt og kunne slet ikke vente med at komme afsted. 24 timer efter jeg forlod Aalborg lufthavn, blev jeg modtaget i Guadalajara af Projects Abroad.

Jeg ankom til det hus, der skulle være mit hjem de næste 4 måneder, hvor jeg blev modtaget med åbne arme. Foruden selve familien boede der den gang to andre mexicanske piger som studerede i Guadalajara.

Efterhånden kom der flere til, jeg fik blandt andet den sødeste franske roommate! Da vi boede flest i huset var vi 9 personer! Vi 9 var en blanding af mexicanske studerende og frivillige fra Projects Abroad. Vi lavede tit ting sammen, og sammenholdet blev hurtigt godt mellem os. Efter de første par dage med afslapning og sightseeing i Guadalajara, blev jeg introduceret til mit første projekt.

Mit humanitære projekt

Amanda på udflugt i Mexico

Mit første projekt foregik i Nunutzi Kie, som er en skole for handicappet børn helt ned til 40 dage og op til 15 år. Min primærgruppe var mellem 12-14 år, og blandt de mest handicappede på skolen, hvilket også var grunden til at forældrene var tilstedeværende det meste af dagen. Men udover min primærgruppe fik jeg en gang imellem også mulighed for, at besøge nogle andre klasser. Blandt andet en klasse med ADHD og hos de helt små babyer.

Skoledagen gik med forskellige aktiviteter, vi startede som regel ud med lidt sang, dans og tavleundervisning. Undervisningen foregik generelt på en kreativ måde, så meget af tiden gik også med at tegne og klistre. Hvilket jeg synes var rigtig hyggeligt! Efter frikvarteret havde læreren og jeg børnene på egen hånd, hvor vi forsatte med nogle lidt mere fysiske aktiviteter, som de måder i dagligdagen. Det kunne være aktiviteter som puslespil, hænge tøjklemmer på en snor, eller stable nogle klodser. Det var ret basale ting, men grundet deres handicap var det alligevel en prøvelse.

Skoledagen sluttede omkring halv et hver dag, hvor jeg så ofte valgte at deltage i en af de workshops de tilbød på skolen. Jeg hjælp til i et køkken, men der var også mulighed for at være i et lille bageri og bagerst på biblioteket, hvor de lavede armbånd. Børnene der deltog i disse workshops var dog mindre handicappet, og kan klare mere på egen hånd. Formålet med køkken-workshoppen var at lære børnene til dels, hvordan man laver mad, men også hvordan man forholder sig i et køkken. Vi brugte blandt andet nogle dage en gang imellem på, at gøre rent og gennemgå eventuelle farer der må opstå i et køkken.

Frivillig arbejder med handicappede på mexicansk skole

Som det nok kan forstås var disse børn fra min primærgruppe meget handicappet, nogle selvfølgelig mere end andre, og de skulle derfor assisteres i nærmest alt, hvad de foretog sig. Det var alt fra at spise, til at gå på toilettet, til bare at lægge pulsespil, hvilket også var grunden til deres forældre blev i klassen under undervisningen og frikvarteret.

Nogle gange kunne det godt virke som lidt en udfordring, og jeg var også nogle gange lidt ør i hovedet når jeg kom hjem, men det er helt sikkert ikke en oplevelse jeg ville være foruden! Selvom min tålmodighed nogle gange blev sat lidt på prøve, kommer man virkelig til at holde af de kære børn!

Fysioterapiprojektet

Byliv i Mexico

Efter endt projekt på skolen, blev det næste nu en måned som fysioterapeut på et hospital. Her lagde jeg forbindinger og fandt varmepuder og hjalp til når patienterne skulle have ultralydsbehandling og påsat elektroder. Jeg assisterede også fysioterapeuterne når de lavede rehabiliteringsøvelser med patienterne.

På fysioterapiafdelingen var der tit mange patienter, og udover mig selv var der en læge, en fysioterapeut eller to, en sekretær og anden frivillig fra Projects Abroad. Så der var masser at lave, men alligevel aldrig super travlt. Jeg brugte derfor de fleste af mine frie øjeblikke til, at snakke med patienterne eller de ansatte. Alle var meget interesseret i, at høre om mit hjemland, så det var altid super hyggeligt at være på arbejde.

Jeg synes begge projekterne var utroligt spændende, og meget lærerige. De erfaringer jeg har fået derfra er helt sikkert noget jeg kan bruge fremover, også i forbindelse med min drømmeuddannelse som sygeplejerske. På skolen lærte jeg meget basal pleje og assistance af handicappede. Op på hospitalet assisterede jeg ved behandling af tidligere tilskadekomne mennesker og hjalp derigennem med deres rehabilitering. Desuden har jeg fået en bedre forståelse af patientpleje, så det er helt sikkert ikke nogen oplevelse jeg vil være foruden.

Imødekommende mexicanere

Amanda sammen med de andre frivillige i Guadalajara

Udover mine erfaringer mødte jeg mange utroligt søde og hjælpsomme mennesker både på skolen og hospitalet. Mexicanerne er generelt meget imødekommende, og tålmodige når det kommer til de udfordringer det spanske sprog kan bringe. Især min værtsmor var rigtig god, selvom hun ikke kunne et ord engelsk!

Hun var god til både til at forstå, hvad jeg prøvede at sige og til at forklare tingene på en let forståelig måde. Den første dag havde hun sat små sedler på forskellige møbler, så jeg kunne øve mig i, hvad de forskellige ting hedder på spansk. Hun var derfor en rigtig god hjælp i starten, da mit gymnasiespansk lå lidt langt væk.

Jeg vil helt sikkert anbefale en tur til Mexico, det er et super dejligt land! Vejret er godt, menneskerne er søde og maden er helt fantastisk! (Det kan slet ikke sammenlignes med den blanding af Tex Mex man kan finde herhjemme).

Jeg kom tilbage til Danmark med en masse erfaring i bagagen, point til min studieansøgning og bedst af alt - nye fantastiske venskaber! I dag har jeg stadig kontakt med mange jeg mødte derovre, og min værtsfamilie skriver tit for, at høre hvordan det går. Og en ting er sikkert - jeg skal helt sikkert tilbage en dag!

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Amanda Müller

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲