You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Fiji - Majbritt Winberg

En lang rejse mod Fiji starter…

Endelig blev det den 27/3 2013. En lang rejse mod Fiji starter…

Majbritt Winberg

Det er med sommerfugle i maven jeg efter 27 timer lander i Nadi. Kl. er 6 om morgenen og personale fra Projects Abroad står klar i lufthavnen til at tage imod mig.. Jeg mødte min hostmom som er Meme der arbejder på det lokale Projects Abroad kontor.

Da vi kom hjem, fik vi morgenmad og en god snak om forventninger og ønsker. Da jeg er meget kræsen var det vigtigt for mig at få fortalt at der er ting jeg ikke spiser og at jeg ikke ville støde nogen. Men at jeg ville være åben for at prøve nye ting, hvis bare det var okay at jeg kunne sige til, hvis jeg ikke kunne lide det. Hun satte pris på min ærlighed og syntes at det var en god idé.

Majbritt Winberg

Jeg fik sovet et par timer og herefter gik vi en lang tur hvor jeg fik vist hvor de forskellige ting var. Da jeg ankom en weekend havde de fleste andre frivillige planer, så jeg tog med i lufthavnen næste morgen og tog imod en ny pige. Det var rigtig hyggeligt og rart at møde en der var ligeså ny i landet som mig.

En måneds undervisning
Endelig skulle jeg starte arbejdet. Hjemmefra havde jeg ønsket at arbejde på børnehjem 2 måneder, men fik 1 måned på en skole og 1 måned på børnehjemmet. Så det var med lidt skuffelse at jeg startede på Nadi Primery School. Efter 1 dag elskede jeg at være på skolen. Jeg valgte at være i klassen med de små 5-6-årige.

Det var en ubeskrivelig følelse at være i klassen. Der var kamp om min opmærksomhed og alle ville se hvad jeg lavede. Jeg fandt ud af at jeg er rimelig god til at folde ting af papir, så jeg blev udnævnt til art teacher. Jeg mødte som regel lidt i otte og startede morgenen med at lege på gulvet med børnene.

Majbritt Winberg

De er overraskende gode til engelsk hvilket gør det let at kommunikere med dem. Jeg øvede meget tal, farver og bogstaver med børnene. Selvom jeg ikke ligefrem reddede verdenen, var det utrolig givende og en dejlig oplevelse at være på skolen. Er rigtig glad for at jeg fik en hel måned med alle de skønne børn.

Der var 2 ugers skoleferie imens jeg var på Fiji, hvilket betød at jeg var i sommerskole den første uge. Da jeg ingen erfaring har i undervisning, var det ikke en opgave jeg var helt tryg ved. Jeg nu skulle have en 6. klasse sammen med en anden frivillig uden lokale lærere. Men jeg talte med personalet hos Projects Abroad og de lavede work shops, hvor vi kunne få ideer og planlægge hvad vi ville lave med børnene.

Det gik overraskende godt, vi lavede en masse opgaver og legede med børnene og de elskede det. Selvfølgelig skulle de lige prøve os af et par gange, men sådan er børn jo. Vi lavede musikquiz og specielt vores skattejagt med quizspørgsmål var en stort hit.

Mit humanitære projekt
Så blev det tid til at arbejde hos Treasure House. Jeg var meget spændt på at starte, men blev hurtig klar over at det også ville blive svært mentalt. Børnene var åbne og søde at være sammen med. Jeg lavede lidt af hvert.

Majbritt Winberg

Jeg passede todlerne og gav dem mad, lavede lektier med dem der gik i skole og trænede lidt med de børn der havde handicap. Der ankom en ny lille dreng til børnehjemmet da jeg var der. Det var svært for mig at forstå hvordan moderen bare kunne aflevere ham. Han var lille, underernæret og under stimuleret. Som personalet gjorde mig opmærksom på, så var det bedre at de fik ham, end der ikke blev passe ordentligt på ham.

Personalet på Treasure House gør en kæmpe indsats, men jeg følte bare ikke de havde de nødvendige redskaber til at hjælpe de børn der havde handicap og det gjorde det til tider hårdt at være der. Men jeg følte bestemt at jeg var med til at gøre en forskel. Det var meget livsbekræftende at se hvor glade børnene var og jeg synes at danske børn kunne lære meget af børnene på Fiji.

Fritiden
Der er masser at lave i sin fritid på Fiji, hvilket også var en af årsagerne til at jeg valgte denne destination. Det er ikke dyrt at være på Fiji, men hvis man gerne vil til øerne i weekenderne koster det lidt. Men det er pengene værd. De fleste øer er utrolig smukke og ren paradis.

Der er altid andre frivillige at være sammen med og folk er gode til at arrangere ture sammen. Hver torsdag er der Socials, hvor alle der har lyst samles og spiser sammen. Det er ret hyggeligt og kan kun anbefales, da det er en god mulighed for at møde alle de andre frivillige.

Majbritt Winberg

Nu boede jeg alene sammen med Meme og ville gerne møde familien. Så når chancen bød sig var jeg med ude hos familie og venner, hvilket var super spændende og hyggeligt. Alle var altid meget interesseret i at høre om mig og Danmark. Jeg har faktisk aldrig mødt et mere imødekommende folkefærd og det skulle jeg lige vænne mig til. Når jeg ventede på bussen eller var ude og handle spurgte folk ofte til mig og det er desværre ikke noget vi danskere er vant til.

Man skal huske at det er op til en selv at få det bedste ud af sit ophold. Hvis man har gode ideer er det bare at komme med dem. Det lokale kontor er en godt mødested og personalet er altid klar til at hjælpe hvis der er noget.

Jeg har været ude på en del af øerne, set den smukkeste natur og fortryllende strande.. Set fantastiske solopgange og nedgange og møde fantastiske mennesker. Jeg har endda hoppet ud af en flyver.

Nogle syntes at der er svært de første par dage efter ankomst, jeg havde det helt omvendt.. Jeg syntes det var svært at komme hjem til Danmark og hverdagen igen. Det har alt i alt været en fantastisk tur og bliver ikke min sidste.
Bula…

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Majbritt Winberg

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲