You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Bolivia - Sofie Mortensen

Humanitært Arbejde i Bolivia - Sofie Mortensen 2010.

Frivilligt arbejde i Bolivia

Pludselig er jeg hjemme igen, foran min computer og helt alene. De fem måneder jeg har tilbragt i Sydamerika flyver igennem mit hoved, det er en helt anden verden jeg har været i. Jeg har oplevet så mange fantastiske ting, men det er klart måneden på børnehjemmet i Bolivia, der har gjort det største indtryk. I forhold til de lande jeg ’bare’ rejste igennem, har jeg fået et helt specielt forhold til Bolivia og et helt specielt indblik i kulturen, folket og de politiske forhold.

Dagene inden jeg startede arbejdet på børnehjemmet var jeg meget nervøs. Hvor meget kræver det egentligt? Har jeg forberedt mig godt nok? Kan jeg nok spansk (jeg kunne næsten intet)? Hvordan er den familie jeg skal bo hos? Hvad nu hvis jeg ikke kan finde på noget at lave med børnene? Alle mine bekymringer viste sig at være overflødige. Vi boede hos en kvinde, der behandlede os, som var vi hendes egne børn. Vi arbejdede cirka 5-6 timer om dagen, hvilket jeg inden jeg startede synes var meget lidt, men det viste sig at være passende. Børnene har jo ingen forældre, og kræver derfor enormt meget opmærksomhed. Når du først har givet én en svingtur, står resten i kø og man ender derfor med, at være rigtig træt efter en halv dag på børnehjemmet.

Frivilligt arbejde i Bolivia

Jeg arbejde i børnehaven med ti børn mellem 3 og 6 år. Børnene var fantastiske at arbejde med. Der var gang i dem og de var så søde. Selv i dag, 3 måneder efter jeg forlod dem, går der ikke en dag uden jeg tænker på dem. Man når virkelig at komme tæt på dem, det er selvfølgelig hårdt når man skal væk. Et af de stærkeste minder var da jeg sagde farvel til børnene og Johnny på 4 år sagde til mig: ’Jeg elsker dig meget’. Men det er fantastisk at vide man har gjort en forskel i deres liv og bare givet dem en lille smule af den kærlighed de har fortjent. I forhold til sproget havde det selvfølgelig været lettere hvis jeg talte flydende spansk, men jeg arbejde sammen med en boliviansk kvinde, der var der fast, så det var aldrig et problem. Hun var enormt kreativ og energisk og havde altid ideer til hvad vi skulle lave, samtidig med hun ofte bedte mig om at lave et program for dagen – jeg oplevede derfor aldrig det med at sidde og ikke rigtig vide hvad jeg skulle tage mig til.

Frivilligt arbejde i Bolivia

Heller ikke efter arbejde var der tid til at kede sig. I alt var vi omkring 15 unge der arbejdede gennem Projects Abroad i Bolivia og der var altid nogle der arrangerede at vi skulle ud at spise, i biografen eller noget andet sjovt! I weekenderne arrangerede vi altid weekendture og Cochabamba, byen vi arbejdede i, lå perfekt, tæt på mange spændende smukke steder, så der var mange muligheder. Generelt er Bolivia et utroligt smukt land at rejse rundt i, og der er rigtig mange unge der gør det. Så skal man arbejde i Bolivia vil jeg klart anbefale, at man, når man er færdig med sit ophold som frivillig, rejser rundt i landet. Jeg har rejst i 8 lande i Latinamerika, og Bolivia er et af de smukkeste lande jeg har været i. Det har alle former for natur, fra det varme Amazonas til de kolde sneklædte bjerge, verdens største saltørken og den smukke Titicacasø. Dertil smukke byer, med en livlig, traditionel befolkning. Kort sagt, du keder dig aldrig i Bolivia og der er altid et nyt smukt sted at se!

Alt i alt har jeg haft en uforglemmelig måned i Cochabamba, både med børnene, med familien jeg boede hos og med alle de andre frivillige. Det er ikke sidste gang jeg har gjort det!

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Sofie Mortensen

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲