You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Natur & Miljø i Fiji – Hajprojekt

Oversigt
Projektoversigt
 • Placering: Pacific Harbour, Viti Levu
 • Rolle: At arbejde med beskyttelse af hajer og oplysningsarbejde
 • Research: Research om hajer, mangrover, hajbevaring, uddannelse
 • Miljø: Havmiljø
 • Indkvartering: Delelejlighed
 • Priser: Fra Loading...
 • Projektlængde: Fra 2 uger
 • Startdato: Fleksibel

På vores Natur & Miljøprojekt i Fiji kan du arbejde for at beskytte og bevare hajbestanden. Dette projekt er en unik mulighed for at arbejde med otte af de vigtigste og mest truede hajarter i Stillehavet.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatår, kvote 2, praktikophold, en grupperejse, som voksenfrivillig, med din familie, som professionel eller hvad du nu har i tankerne. Vi garanterer store naturoplevelser imens du yder en vigtig indsats for miljøet.

Projektets primære formål er at beskytte og bevare otte hajarter og andre dyrearter i Fijis farvand samt at skabe opmærksomhed om behovet for beskyttelse af hajer på verdensplan. Fijis regering støtter projektet for beskyttelse af hajer, og emnet står højt på den politiske dagsorden for natur og miljø.

Hajer har en utrolig vigtig rolle i vores oceaner. Langt de fleste hajer er i toppen af fødekæden under havoverfladen og de har derfor en afgørende indflydelse på økosystemerne i havene. Direkte og indirekte regulerer de den naturlige balance i disse økosystemer på alle niveauer.

Hajernes bytte er typisk gammelt, svagt eller sygt, og derfor bidrager hajerne til at de øvrige dyr i havet er de bedste eksemplarer. Det er ”survival of the fittest” i dets reneste form! Ved at fjerne hajer fra økosystemerne risikerer vi derfor at ødelægge økosystemernes balance fordi hajerne ikke på samme vis kan dominere fødekæden.

PADI logo

Vi samarbejder med Fiji Shark Conservation & Awareness Project samt to internationalt anerkendte hajeksperter, så du vil blive direkte involveret i både det praktiske arbejde med dykning og dataindsamling samt det videnskabelige aspekt såsom research.

Arbejdet tilses af en fast marinebiolog. Vi har et tæt samarbejde med andre lokale og internationale organisationer, heriblandt WWF Global Shark Programme, og vi udveksler data og research for at opnå de bedste resultater.

Research og dataindsamling om hajers vilkår i Fiji hjælper forskere og lobbyister med regelmæssig og videnskabelig viden om levevilkår, reproduktion, bevægelsesmønstre, og forhold om hajerne i Fijis farvande. Disse oplysninger er vitale for at kunne udvikle succesfulde bevaringsstrategier således at disse hajarter ikke bliver kraftigt udrydningstruede.

Billede af Project Aware logo

Frivilligt arbejde med Natur & Miljø

Der bliver tagget hajer i Fiji

Du arbejder side om side med lokale forskere på en række forskellige projekter og aktiviteter. Du kan for eksempel arbejde med følgende:

 • Optælling og identifikation af indikator-arter af hajer og fisk,
 • Opstilling af undervandskameraer og indsamling af data,
 • Indtastning af data og analyse,
 • Kortlægning af truede habitater og undersøgelser om lokalt kendskab til økologi,
 • Lektioner om hajer, 
 • Implementering af et lokalt uddannelsesprogram,
 • Pleje af hajers levesteder,
 • Genplantning af mangrove skove,
 • Genbrug og arbejde med klimaforandringer,
 • Assistere ved mærkning af hajunger. 

Som på vore andre Natur & Miljøprojekter inddrager vi lokalbefolkningen i arbejdet. I Fiji vil frivillige hver uge arbejde sammen med indbyggere i lokale landsbyer om at plante nye mangroveskove. 1-2 gange om måneden vil vi sammen med lokale indbyggere og skoleelever arrangere en outreach. Du skal derfor have gode engelskkundskaber på dette projekt. Det er vigtigt, at den næste generation forstår betydningen af at beskytte naturen og dyrelivet.

En til to gange om ugen sejler lokale og frivillige ud og mærker hajunger. Du skal dog være opmærksom på at denne aktivitet afhænger af vejret og plads på båden. 

En typisk arbejdsdag starter kl. 9 og slutter kl. 17. Alt afhængigt af dagens aktiviteter kan frivillige blive bedt om at starte arbejdsdagen tidligere eller slutte senere eller endda arbejde i weekenden.

Frivillige arbejder fem dage om ugen, søndag til torsdag, hvoraf tre dage er på havet og to dage er på land. To gange om ugen er du med til at spotte hajer og to gange om ugen er du med til at mærke unge hajer. Arbejdsugen løber fra søndag til lørdag, så du bedes ankomme til at starte på projektet om søndagen.

Det er en anden verden under vand – en verden der skal opleves med egne øjne. Hver tredje uge havde vi projektets højdepunkt, som var vores ”shark dive”. At dykke med 40-50 store bullsharks er ikke hverdag. Det er det mest sindssyge, jeg nogensinde har oplevet.
Jakob, frivillig

Dykkerkurser

Frivillige dykker med tyrehajer i Fiji

Frivillige uden dykkercertifikat bruger de første to uger på projektet på at få PADI Open Water dykkerkursus. Har du allerede dette eller lignende, vil du deltage i PADI Advanced Open Water-kurset eller et PADI Rescue Dive-kursus. Hvis du allerede har et PADI Rescue Dive-kursus vil du få et ekstra Shark Feed Dive i din tid på projektet. Alle frivillige på projektet får et PADI AWARE Shark Conservation-dykkerkursus, og alle frivillige som arbejder i mindst 4 uger på dette projekt får ligeledes et PADI Projects Abroad Survey Diver Distinctive Specialty Course, som er et PADI-certificeret specialdyk der handler om teorien bag fiskeidentifikation.

Har du i forvejen Advanced Open Water-kurset eller mere vil du få PADI AWARE Shark Conservation-dykkerkursus i løbet af den første uge, PADI Projects Abroad Survey Diver Distinctive Specialty Course samt et ekstra Shark Feed-dykkerkursus.

Frivillige som kun arbejder på projektet i to uger, vil få træningsdyk når de har fået dykkercertifikaterne på plads. Her kan de sammen med de lokale marinebiologer og frivillige med længere projektperiode foretage undersøgelsesdyk, og observere og øve dykkerteknikker.

Alle frivillige som arbejder i mere end 8 uger på projektet kan træne til at blive Divemaster i løbet deres projekt. Læs mere om det her.

Indkvartering og faciliteter på Natur & Miljøprojektet

Frivillige fra hele verden elsker hajer

Frivillige bor sammen i lejligheder i Pacific Harbour, og 2-4 frivillige deler værelse. En lokal tilser lejlighederne en gang om ugen, og en lokal kok står for at lave frokost og aftensmad. 

Det lokale køkken består oftest af ris, brød, kylling og rodfrugter samt indiske krydderier. Tropiske frugter som papaya, mango, ananas og vandmelon er tilgængelige når de har sæson.Der vil være brød, frugt og morgenmadsprodukter, som du kan spise til morgenmad. 

Der vil være rig mulighed for at koble af i weekenden. Pacific Harbour er kendt for sine mange fritidstilbud. Du kan for eksempel ro i kajak, riverrafte, vandre i regnskoven, og besøge storslåede vandfald. Der er også fine sandstrande, hvis du mere er i humør til total afslapning.

Grundet stor interesse for projektet, er det vigtigt at du tilmelder dig i god tid, og nogle måneder før den ønskede afrejsedato. Kontakt os direkte for at høre hvornår du tidligst kan komme afsted. 

Alle frivillige der deltager i hajprojektet i mindst otte uger, har mulighed for at tilvælge et sideløbende divemaster-kursus. Læs mere her.

Bæredygtige projekter

Det er essentielt, at dit hårde arbejde har en reel effekt. På vores Natur & Miljøprojekter har vi sammen med vores lokale partnere udviklet en langsigtet handlingsplan, en management plan, som forklarer formålet med projektet, arbejdsopgaverne og hvordan du som frivillig er vigtig for projektet.

Vores lokale personale på projekterne er uddannet og særdeles kvalificeret inden for naturbevaring og de sørger for, at du som frivillig får en grundig oplæring på projektet og dermed kan bidrage bedst muligt.

Divemaster Månedsrapport Data & Rapporter Conservation Management Plan Fiji
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲