You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde på Menneskerettighedsprojekt

Oversigt
  • Placering: Ulan Bator
  • Projekttype: Menneskerettighedsorganisation
  • Rolle: At hjælpe med research i en menneskerettighedsorganisation
  • Krav: Du skal have erfaring i at arbejde med menneskerettigheder
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Projektlængde: Fra 4 uger
  • Startdato: Fleksibel

Trods sin enorme størrelse er Mongoliet en af verdens mindre økonomier, og retssystemet er bygget op efter traditionelle normer og har udviklet sig ret langsomt. De senere år har dog vist en mere udadvendt holdning, hvilket har ført til markante, fundamentale ændringer i retssystemet.

Menneskerettighedsprojektet er relevant for studerende på udkig efter praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet, skal du være mere end velkommen til at bidrage med din erfaring.

Mongoliet førte tidligere en politik som lagde tæt op ad kommunismen. De juridiske rammer efterlignende Sovjetunionen, og da naboen mod vest blev opløst i 1990, skete det samme for Mongoliets system. 2 år senere blev der etableret en demokratisk stat med en grundlov.

Vi samarbejder med en række forskellige rettighedsorganisationer i hovedstaden, Ulan Bator. Arbejdsområderne er i konstant udvikling idet Mongoliet kæmper for at holde trit med omverdenen.

Du bør ikke forvente, at indbyggerne taler godt engelsk, og du kan derfor overveje at supplere dit projekt med et sprogkursus i mongolsk.

Din rolle på projektet

Volunteers and the staff at the Law placement in Mongolia

En af vores partnere er National Centre Against Violence, hvor frivillige fokuserer på menneskerettigheder såsom værdighed, sikkerhed og suverænitet. Hos denne partner kan du arbejde på en række programmer inden for børnebeskyttelse, lokalsamfundsudvikling og retsreformer.

Hos Centre for Human Rights and Development kan du arbejde med emner såsom bekæmpelse af menneskehandel. Vi samarbejder også Amnesty International i Mongoliet, så her kan du også arbejde.

Dine arbejdsopgaver varierer alt efter hvor du arbejder, men du skal forvente at arbejde med især research. Det er også muligt (og en stor hjælp) at arrangere engelskundervisning for dine kollegaer i organisationen. Andre opgaver kan være organisering og afholdelse af uddannelsesprogrammer samt involvering i lobbyarbejde.

Du bør forvente en arbejdsuge fra 9-17, mandag til fredag. Vi forventer, at du er professionel og viser initiativ. Du kommer til at løbe stærkt, og frivillige som udviser vilje til selv at påtage sige arbejdsopgaver og stille spørgsmål vil have et lærerigt ophold.

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲