You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktikophold inden for Journalistik i Jamaica

Oversigt
  • Placering: Mandeville
  • Projekttype: Avis, radiostation og tv-station
  • Rolle: At arbejde sammen med lokale journalister og få værdifuld erhvervserfaring
  • Krav: Du skal have et godt kendskab til engelsk
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Priser: Fra 16.650 kr
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Vores journalistikprojekt i Jamaica en god mulighed for at lære om hvordan man arbejder med radio, tv og artikler. Du får et spændende indblik i hvordan medieverdenen er i Caribien samtidigt med at du får god og brugbar erfaring.

Uanset om du vil af sted i et sabbatår, for at optjene point til kvote 2, i forbindelse med et praktikophold i udlandet, som voksenfrivillig eller som professionel kan du arbejde som praktikant på dette projekt.

Du arbejder for mediegruppen på Northern Caribbean University (NCU), som ligger ca. 10 minutter fra Mandevilles centrum. NCU FM er en del af NCU Media Group, og sendes i Manchester og Clarendon og har ambitioner om at dække hele øen.

NCU FM sender hele døgnet og dækker forskellige emner inden for sundhed, familieliv, religion, nyheder og sport, som de frivillige kan arbejde på.

Din rolle på projektet

Frivillige på journalistik-projektet i Jamaica

Du arbejder som praktikant og projektet er derfor i høj grad et læringsprojekt, hvor du får erfaring inden for faget.

Har du endnu ingen erfaring og kvalifikationer vil du bruge 1-2 uger i starten af projektet på at observere det lokale personale inden du selv får mere ansvar.

Praktikanter arbejder med forskellige områder inden for radio og tv, og du kan se frem til at være med under hele processen, lige fra research til udsendelse.

Udsendelserne på engelsk, og for at få mest ud af dit ophold skal du kunne skrive og læse engelske artikler og indsamle dine egne historier.

Det er også muligt at skrive artikler til en lokal avis. Du skal forvente at producere en artikel pr. uge. Du arbejder ikke på selve redaktionen, så du skal arbejde ret selvstændigt. Du vil selvfølgelig få støtte af Projects Abroad projektkoordinator i Jamaica.

Vi afholder regelmæssigt workshops hvor du og andre frivillige på journalistikprojekter kan mødes og diskutere arbejdssituationer. I får et indblik i det jamaicanske samfund og I får dermed en bredere forståelse af kulturen. I kan også udveksle idéer og få feedback på jeres arbejde.

Uanset hvad du arbejder med i Jamaica, kan du glæde dig til en særdeles lærerig oplevelse og god erfaring til CV’et.

Det er desværre ikke muligt at arrangere et meritgivende praktikophold på dette projekt, men ønsker du mere information om dine muligheder for studiepraktik inden for journalistik kan du læse mere her

Journalistik valgte jeg, da jeg som sagt overvejer at læse journalistik, så jeg synes, at det var en god måde at snuse lidt til faget på. Samtidig var jeg også overbevist om, at der ville følge en stor oplevelse med, nu når jeg fik muligheden for at bore ned i det jamaicanske liv i arbejdet med artikler etc.
Karen, frivillig

Overvejer du frivilligt arbejde i mere end 4 uger i Jamaica, skal du have en arbejdstilladelse. Dette kræver, at en kopi af pas og straffeattest er signeret af en notar i Danmark. Vi hjælper dig selvfølgelig med denne proces. Du bør derfor også ansøge mindst 5 måneder før afrejse idet processen med arbejdstilladelse og efterfølgende visum tager lidt tid.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Tilbage til toppen ▲