You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde på Humanitære projekter i Kina

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Chengdu og Shanghai
  • Rolle: Du arbejder sammen med lokale medarbejdere om at styrke børns udvikling og nå vores fælles mål i Care Management Plan ved hjælp af forskellige læringsaktiviteter.
  • projekttype: Børnehaver og centre for børn med indlæringsvanskeligheder
  • Indkvartering: Delelejligheder
  • Priser: Fra 16.850 kr
  • Projektlængde: Fra 3 uger
  • Startdato: Fleksibel

Vores humanitære projekter i Kina foregår i Chengdu og i Shanghai. Du kan arbejde i børnehaver eller på centre for børn og unge med handicap.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatår, kvote 2, praktikophold i udlandet, en grupperejse, som voksenfrivillig, som professionel eller hvad du nu har i tankerne.

Vi samarbejder med centre for handicappede børn for hjælpe de mest udsatte i samfundet. Pleje og omsorg tilbydes både til centrenes faste beboere og besøgende: fra små børn til teenagere.

Centrene tilbyder fysisk rehabilitering, uddannelse og pleje for mange børn. Både fysisk og mentalt stimulerende aktiviteter benyttes på centrene med henblik på at forbedre børnenes evner og give dem mulighed for en bedre fremtid.

I sommerperioden og i februar hvor børnene har ferie, arrangerer vi ferieprojekter for lokale børn.

Frivilligt arbejde med børn i Kina

Frivillige med børn på humanitært projekt i Kina

Både i Chengdu og Shanghai kan du arbejde i en børnehave eller på et center for handicappede børn. I børnehaverne hjælper du det lokale personale med at undervise børnene i for eksempel at læse og skrive, men også forskellige aktiviteter såsom håndarbejde og håndværk. Der vil ofte være 40-50 børn i klasserne.

På centrene for handicappede børn støtter du det lokale personale i det daglige arbejde. Børnene har typisk diagnoser som Downs Syndrom, autisme og spastisk lammelse. Du hjælper børnene med genoptræning, uddannelse og generel pleje.

Både fysisk og psykisk stimulans er vigtige redskaber til at give børnene en bedre tilværelse. Har du erfaring med ergoterapi eller fysioterapi kan dette også være en fordel i arbejdet med handicappede. Det vigtigste er dog, at du interesserer dig for at arbejde med børn, og at du er klar til at give den nødvendige støtte og opmærksomhed.

Det er også muligt at kombinere arbejdet som ulandsfrivillig i en børnehave med centeret for handicappede børn.

Fra min egen kultur er jeg vant til at give en masse omsorg og opmuntring til børnene ved at give dem kram og ros. Jeg prøver altid på at gøre børnene glade og sørge for at de morer sig. Jeg har forklaret mine kinesiske kollegaer at der er flere tilgange til læring.
Lise, frivillig

Bæredygtige projekter

Det er vigtigt, at din indsats har en effekt. Derfor sikrer vi, at frivillige får god støtte fra den lokale koordinator fra Projects Abroad, som arrangerer workshops med jævne mellemrum.

Sammen med de humanitære projekter i Kina har vi udviklet en Care Management Plan, som er en langsigtet strategi for vores frivilliges indsats på projekterne.

Vi bruger også en sikker og anonym database til at dokumentere udviklingen i vores frivilliges arbejde på de humanitære projekter. Igennem databasen kan vi følge hvert enkelt barns udvikling og behov for støtte. Det betyder også, at du som frivillig kan se hvilke fremskridt tidligere frivillige har lavet, og det gør det nemmere for dig at starte på dit arbejde.

Ved hjælp af databasen kan du, se hvilket niveau et barn er på i forhold til dets generelle udvikling, læring og hygiejne. For dig betyder det, at du får en mere struktureret tilgang til dit arbejde fordi du kan se hvor du skal starte og hvad du skal fokusere på i løbet af dit projekt. Det gavner både projektet og dig selv.

Frivilligt arbejde på børnehjem

Vores frivillige har igennem årene arbejdet med børn på børnehjem i Kina. De frivillige har gjort en stor indsats, og deres arbejde har haft en stor indflydelse for disse børns levevilkår. Men vi har de sidste mange år langsomt arbejdet på at skifte vores fokus fra arbejde med børnehjem til helhedsorienteret arbejde med børn på vores Humanitære Projekter. Dette skift skyldes at vi mener, at en helhedsorienteret tilgang til arbejde med børn er mere bæredygtigt. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem.

China Care Management Plan Børnebeskyttelsespolitik
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲