You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Billedskønne Belize: En kort rejsebeskrivelse

  Kommentarer

12. juni 2015Rejsetips, Kultur, Natur, Latinamerika
Forfatter: Anne Rasmussen Schmidt


Da jeg læste, at frivillige nu har mulighed for at besøge skønne lille Belize, blev jeg rigtig glad. Denne lille skønhed er placeret imellem de store spansktalende latinamerikanske lande såsom Mexico og Guatemala og ligger ud til det caribiske Hav. Belize var tidligere kendt som Britisk Honduras. Mayaindianerne blev i 1500-tallet invaderet af spanierne og i 1650 besatte englænderne området. Dette er grunden til at de i Belize i dag stadig taler engelsk. Slaveriet stoppede i 1834, hvor de afrikanske slaver i flere år havde gjort oprør. Da England begyndte at trække sig, kæmpede Mexico og Guatemala om landet Belize. Først i 1991 blev Belize endelig uafhængig af Guatemala og ufreden mellem de to lande, blev endelig begravet i 2005.

Kulturskatte i det latinamerikanske land

For en ikke spansk- talende turist som jeg var det en befrielse at kunne kommunikere med de lokale på engelsk. Da vi stod i busterminalen i Playa del Carmen, Mexico, og så på hvor de lokale ADO-busser kørte hen, valgte vi Belize City. Efter en behagelig bustur på omkring fem timer ankom vi midt om natten til grænsen. Oplevelsen af at passere grænsen fra Mexico til Belize, beskriver vel meget godt den kontrast der er imellem disse to lande; vi hopper ud af bussen og går ind i noget, der minder om en stor lade med to skranker, hvor vi skal henvende os med vores pas. Næste stop er ved inspektion, hvor en gruppe mænd hurtigt rejser sig fra deres spillebord og iklæder sig en halv lunken uniform. Det er skam ikke fordi jeg er i tvivl om, at de besidder en vis form for autoritet, men det hele foregår på en meget afslappet og uprofessionel måde. Velkommen til Belize.

Velkommen til Belize

Image courtesy of of Flickr, yooperann

Ankomsten i Belize City bevidnede også den fattigere tilstand landets største by befinder sig i. Busterminalen summede af kaos og samtidig følte vi den første berøring af det afro- caribiske groove.

Vores ønske var at komme ud til en eller flere af de fantastiske øer, der ligger ved verdens andenstørste koralrev. Vi valgte at tage til Caye Caulkner. Bådturen ud til øen tog omkring tre timer og man ankommer vitterlig på en ø, hvor det største køretøj er en gammel golfbil. Ellers er det cykel og gåben, man bruger for at komme rundt.

Cykel på øen Caye Caulkner i Belize

Caye Caulkner er især kendt for sine fantastiske muligheder for at snorkle og dykke. Ved koralrevene findes der mere end 100 forskellige former for koraller og der er over 500 forskellige slags fisk. Med over 570 fuglearter i Belize, har du også gode muligheder for at spotte eksotiske fugle på øen ( eller skulle man sige øer, da øen blevet skåret over i to under orkanen Hattie i 1961). I dag er kløften mellem disse to øer et af de største samlingspunkter for både de lokale (der er omkring 1000 indbyggere på øen) og øens turister. Solnedgangen herfra er fantastisk og fra restauranten/ baren drøner alt fra Bob Marley til Punta Rock ud af højtalerne.

Kaj i Belize med turister

Selvom det hovedsagelig er ” The Blue Hole” som lokker mange dykkere og snorkle-entusiaster til øen, findes der også en masse andre fantastiske dykke – og snorklingsmuligheder.

Turister flokkes til Belize for at se Det Blå Hul

Den ene halvdel af øen, som er relativ ubeboet, er inkorporeret i Caye Caulker Marine Reserve. Her har man blandt andet en unik mulighed for at se søkøer. Sejler man længere ud til det kæmpe koralrev, vil man kunne opleve store grupper af rokker, som man kan svømme med. De er fantastisk hurtige under vand; selvom man føler man springer ned i dem, er de væk på under et sekund.

Det varme, klare vand i Belize

Det vi danskere ofte drømmer om, når vi skal minde os selv om en verden med andet end frost, slud, regn og mørke, er ofte at ligge på en hvid sandstrand med en behagelig temperatur og udsigt til et turkisblåt hav. Jamen, værsgo, her er Belize. Landet rummer mange smukke strande, der ligger ud til det caribiske hav. Udover de lokales store imødekommenhed vil du også finde en del hunde, som de heldigvis passer godt på, og som er meget snaksaglige. Denne lille fyr fulgte mig rundt på øen; jeg ved ikke, hvad han hedder, men jeg kaldte ham Belizimus.

Hund tager en slapper på ø i Caribien

Selve øen i sig selv er ganske charmerende at gå rundt på; der er ikke meget, men der er det, man har brug for. Rundt omkring findes små boder, hvor man kan købe de lokales varer/ souvenirs.

Skilte der viser afstanden til storbyer fra Belize

Dernæst gik turen videre til naboøen Ambergris Caye, hvor vi krydsede grænsen tilbage til Mexico. Vi fik kun set en brøkdel af Belize – landet har udover fantastiske strande og koralrev også 40 % naturreservater. Faktisk er Belize foran, når det gælder beskyttelse af de smukke jaguar – de har nemlig det eneste jaguar-reservat i verden.

Vi ses igen Belize

Del artiklen:

Glem ikke at sprede ordet og fortæl endelig, hvad du synes om bloggen!

Søg i bloggen efter kategori

Søg i bloggen

Følg os

Abonnér via RSS

Projects Abroad Blog Feed
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20

Søg i bloggen

Abonnér via RSS

Projects Abroad Blog Feed

Søg i bloggen efter kategori

Tilbage til toppen ▲