You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold med Fysioterapi i Nepal

Oversigt
Projektoversigt

Vores fysioterapiprojekter foregår i hovedstaden, Kathmandu, og i den mindre by Chitwan, som ligger seks timers kørsel fra Kathmandu. Du behøver ingen uddannelse eller erfaring for at arbejde på vores fysioterapiprojekter, men du bør være opmærksom på at uden kvalifikationer vil du indtage en mere observerende rolle.

Vi samarbejder med en række partnere i Nepal. Du kan for eksempel arbejde på genoptræningscentre for handicappede børn eller voksne som er kommet alvorligt til skade ved ulykker. Det er også muligt at arbejde på fysioterapiafdelinger på større hospitaler.

Din rolle som frivillig/studerende

Frivillig udøver fysioterapeutisk behandling i Nepal

Afhængigt af dine kvalifikationer og dine kompetencer vil du komme til at observere og assistere ved en lang række procedurer, hvor du vil lære fra praktiserende fysioterapeuter. Der er stor mangel på fysioterapeuter og hvis du har stor erfaring, så er der masser af arbejde fra første dag.

Du kan for eksempel arbejde med

  • genoptræning af fysisk handicappede børn,
  • observere behandling af patienter med polio, TB, rygmarvsskader og skader som følge af brandsår,
  • hjælpe patienter med at lære at bruge proteser,
  • besøge afdelinger som laver proteser,
  • workshops inden for fysioterapi,

Du har mulighed for at låne lærebøger om fysioterapi, så du kan sammensætte teori og praksis og opnå en større forståelse for arbejdet. Disse projekter er allesammen udfordrende for den frivillige. Med den rette indstilling kan du gøre en stor indsats for nogle af verdens fattigste.

Du har mulighed for at deltage på Outreachprogrammer hvor du sammen med de øvrige frivillige på medicinske projekter tager ud i lokale samfund. Du kan for eksempel være med til at lave sundhedskampagner på skoler eller lignende.

På alle vores fysioterapiprojekter er det desuden vigtigt at være opmærksom på, at for frivillige uden forudgående erfaring vil arbejdsdagen primært bestå i at observere og lære af det lokale personale. Til tider vil der også være mulighed for at deltage mere aktivt i arbejdet.

Uden en relevant uddannelse vil der være nogle naturlige grænser for, hvor meget af det praktiske arbejde man kan deltage i. Derfor er et fysioterapiprojekt i meget høj grad et læringsprojekt, som kan give unik indsigt i vilkårene for fysioterapi i et udviklingsland.

Det er helt op til de lokale læger og sygeplejersker at vurdere, hvor meget ansvar der kan gives til den enkelte frivillige. Det er derfor vigtigt, at man selv viser interesse for arbejdet, er initiativrig og engageret. Vi anbefaler, at man deltager på et fysioterapiprojekt i 4 uger eller mere.

Det sætter ens eget liv i perspektiv når man møder mennesker der knokler deres røv i laser, som ikke har råd til de fornøjelser livet kan byde på og alligevel har overskud til at møde en totalt fremmed vesterlænding med et venligt smil. Det kulturmøde har været uvurderligt for mig.
Jannik, studerende

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Nepal Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲