Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Dyrepasning - Abeprojekt i Argentina

Oversigt

Brøleabe på rehabiliteringscenteret i Argentina

Som frivillig hos Projects Abroad i Argentina har du mulighed for at hjælpe ved at arbejde med forbedring af blandt andet den sorte brøleabes levevilkår.

Refugio del Caraya er det første og hidtil eneste rehabiliteringscenter for aber i Argentina. Igennem de seneste 20 år har lokale fokuseret deres indsats på at bevare den sorte brøleabes eksistens i naturen. Den sorte brøleabe er udrydningstruet fordi den indfanges af lokale, som spiser kødet eller beholder aben som kæledyr, hvorefter dens levesteder ødelægges.

På abecentret fokuserer de ansatte og de frivillige på at ”lære aber at være aber igen” igennem et fysisk, psykisk og social rehabiliteringsprogram. Takket være programmet er det hidtil lykkedes centret at genudsætte mere end 150 aber i deres naturlige omgivelser.

Din rolle som frivillig

Som ulandsfrivillig på dette projekt kommer du til at arbejde med følgende:

  • Fodring af aberne,
  • Observation, studie og dataindsamling fra forskellige sociale grupper,
  • Monitorering og pleje af forældreløse abeunger,
  • Rengøring og vedligeholdelse af centrets faciliteter,
  • Konstruering og reparation af abernes faciliteter,
  • Pleje af centrets andre beboere, såsom lamaer, æsler, hunde, capuchinaber og amerikanske løver.

Frivillig på dyrepasningsprojektet i Argentina

Som volontør på abeprojektet behøver du ikke have specifikke faglige kvalifikationer. Kærlighed til dyr er et must sammen med ønsket om at yde en stor indsats for at forbedre levevilkårene for disse dyr. Til gengæld får du en fantastisk oplevelse med nogle eksotiske dyr samt et grundigt indblik i, hvordan et rehabiliteringscenter fungerer. Arbejdet med aber kan være meget givende.

Centret ligger 80 km nord for Cordoba i Tiu Mayo regionen. Centret yder kost og logi til alle frivillige på centret. Du sover i en bungalow, som du deler med de andre frivillige. Selvom centret ikke har elektricitet og rindende vand, vil du hurtigt vænne dig til denne mere simple måde at leve på. Dine kollegaer på centret er jo i samme båd! Du spiser sammen med de andre frivillige i et fællesområde, hvor du også kan slappe af efter en hård, men utroligt spændende arbejdsdag.

Du aftaler dine fridage med det lokale personale på centret. I fritiden kan du tage ind til byen La Cumbre for at bruge internettet, handle, vaske tøj og ellers slappe af. Derudover kan du bruge din fritid på at trekke i det naturskønne område omkring centret. Du bør være forberedt på hårdt arbejde, og idet centret er så afsides, er det ikke nemt at tage på weekendture. Til gengæld får du en ganske unik oplevelse med hjem.

Centret har en fastansat biolog, som taler engelsk, men det vil alligevel være en stor fordel for dig, hvis du kan lære nogle spanske fraser inden du tager afsted. Du vil dermed bedre kunne kommunikere med det øvrige personale og derfor lære endnu mere om centret. Dette projekt er omfangsrigt, og du kan med fordel kontakte en projektrådgiver for mere information.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲