You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Projects Abroad hjælper med at bygge nye huse til lærere i Tanzania

projects abroad hjælper med at bygge lærerboliger i tanzania

Personale og frivillige fra Projects Abroads Landsbyprojekt tog udfordringen op med at permanent huse lærere fra den lokale folkeskole i Esere Village. Efter en række større udfordringer gennem den lange og hårde byggeproces, overleverede de frivillige nøglerne til lærerne ved en ceremoni d. 29. september 2016.

Esere Village ligger i hjertet af det smukke Ngorongoro Conservation Area – et meget afsidesliggende område. Den lokale folkeskole er den vigtigste uddannelsesinstitution og et uundværligt socialt sikkerhedsnet for de masaibørn, der bor i området.

God folkeskoleuddannelse har høj prioritet i området, men et fald i antallet af folkeskolelærere bekymrer lokalsamfundet.

Den høje udskiftning af kvalificerede lærere lægger pres på de resterende lærere, og kan resultere i en negativ indflydelse på børnenes uddannelse, siger Glory Matoi, leder for Projects Abroad Tanzania. ”Da Esere er næsten to timers kørsel fra den nærmeste by, har de unge lærere ikke lyst til at bosætte sig her. Manglen på moderne faciliteter og boliger, var hovedårsagerne til, at et antal lærere bestemte sig for at rejse fra byen.”

projects abroad hjælper med at bygge lærerboliger i tanzania“For at møde lærernes behov, har lokalsamfundet henvendt sig til Projects Abroad og bedt om hjælp til at tilbyde passende indkvartering til lærerene.

Håbet er, at ved at tage fat ved roden af problemet og tilbyde lærerene boliger, vil skolen være i stand til at fastholde lærerene i området og forhåbentligt tiltrække nye kvalificerede undervisere.”

Indsatsen og indsamlingerne vil være rettet mod at bygge nye huse i området. Masaiprojektets personale og frivillige støtter op om byggeopgaven, og frivillige fra andre projekter i Tanzania, specifikt fra projekter relateret til undervisning, har også givet en ekstra hånd med, endda som en ekstra indsats ud over de opgaver de i forvejen havde fået tildelt.

projects abroad hjælper med at bygge lærerboliger i tanzania”Vi er så glade for at have nået vores mål, og det er en stor ære at kunne tilbyde vores lærere, dem som hjælper med at uddanne vores yngre generation, tilstrækkelig indkvartering med moderne bekvemmeligheder,” siger en meget glad Glory.

Esere Village sender hermed en stor tak til de frivillige, lokalpersonale og lokale arbejdere, som hjalp til helt fra projektets start. De arbejdede utrætteligt på at færdiggøre huset og deres biddrag vil have en omfattende og langsigtet betydning for lokalsamfundets udvikling og for uddannelsen af masaibørnene.

Projects Abroad støtter løbende udviklingen af projektet og den langsigtede kvalitetsforbedring af uddannelserne. 

Lær mere om vores Masai Landsbyprojekt i Tanzania og se hvordan du kan bidrage. 

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲