You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Josefine fik masser af erfaring inden studiestart

Josefine behandlede mest hunde og katte i Sri LankaDa jeg efter gymnasiet ikke stod med det snit jeg skulle bruge for at komme ind på drømmeuddannelsen, gik jeg straks i gang med at undersøge muligheden for at kombinere 2 ting: at rejse og at opkvalificere mig.

Jeg havde gennem venner og bekendte fået kendskab til organisationen Projects Abroad. Jeg valgte veterinærprojektet i Sri Lanka og da rejsen var bestilt kunne jeg blot gå og glæde mig. Jeg havde en masse forventninger til hvad turen skulle kunne give mig. Det skulle være en test på det fag jeg så gerne ville ind og uddannes indenfor, men samtidig skulle det være noget som kunne udvikle mig som menneske. Jeg ville søge grænser og prøve hvordan det var at rejse alene. jeg ville ride elefanter, surfe og se Rhatnapuras ædelsten.

Inden jeg tog af sted havde jeg ikke undersøgt så meget om Sri Lankas historie, men det vil jeg opfordre alle der vælger denne destination til at gøre! Der er så mange spændende eventyragtige historier om øen, fyldt med invasioner, onde konger og store krige. 

Jeg ankom til om morgenen og blev mødt af en chauffør fra Projects Abroad som var super sød til at hjælpe med at få telefoni og kapitalen på plads. Derefter kørte vi til hovedkontoret i Colombo, og det var også her jeg for første gang stiftede bekendtskab med den srilankanske trafik! Hektisk, larmende og i Josefine arbejdede sammen med en lokal dyrlægeden "forkerte" vognbane. Tre ord som kom til at kendetegne min tur, men som på alle måder blev den bedste del af den. 

Efter mødet med personalet blev jeg kørt til min værtsfamilie, eller i hvert fald én værtsfamilie, som tilsyneladende ikke vidste jeg kom, men til gengæld åbnede deres hjem og hjerte for mig, som var det det naturligste i verden at lukke en fremmed ind i sit hjem. Og jeg følte mig hurtigt hjemme blandt de andre frivillige som boede i huset på det tidspunkt. Vi tog senere på mange ture sammen og fik et virkelig stærkt bånd.

Båndet mellem de frivillige i Sri Lanka var ret stærkt, især fordi vi så vidt muligt alle var placeret i max én til to timers afstand fra hinanden, og der ofte var arrangeret noget for alle de frivillige, blandt andet fejrede vi det tamilske nytår på Sri Lankas største børnehjem og var ude og male en skole i lokalområdet som jeg boede i. og så pyt med at der ikke altid var styr på hvem der hentede malingen og hvem der havde styr på transporten, så længe vi var sammen var det alt sammen smadder skægt!

Josefine behandlede oftest kæledyr som hunde og katteGod erfaring på projektet

Mit placement var hos en ældre dyrlæge i Morratuwa som havde klinik i sin garage, forstået sådan at han havde bygget et rum hvor han havde 2 borde, 4 køleskabe, en computer og en vask. Det var klinikken og her blev vaccineret, tjekket tænder, kigget øre og opereret på alle former for kæledyr fra lokalsamfundet. Primært var det dog hunde og katte vi fik ind.

Modsat alt hvad jeg havde forventet, blev jeg den første dag jeg var på klinikken kastet ud i at holde et brækket ben stabilt mens dyrlægen hamrede et søm i for at stabilisere bruddet, noget jeg som udgangspunkt slet ikke er kvalificeret til. Jeg var generelt meget involveret i det arbejde som foregik på klinikken og jeg blev efterhånden ret ferm til at lægger IV's og at tage temperatur på diverse dyr. 

Vi så mange skæbner, både for dyr og mennesker, og jeg fik et godt indblik i den hverdag som befolkningen Medicin og udstyr klar til brughavde igennem samtaler med dem der kom på klinikken. Jeg blev efterhånden god til at identificerer de mest almindelige sygdomme hus hundene og fik et begreb om hvilke medikamenter der blev anvendt. Og så var der sjældent en dag der ikke involverede hundehvalpe.

Det var ufattelig spændende, og hver dag var forskellig, for der var ikke noget der hed tidsbestilling eller at ringe i forvejen. Jeg kom hjem med et hav af gode erfaringer og en bedre fornemmelse af det fag jeg har drømt om at komme til at arbejde med.

Veterinærmedicin i Sri Lanka, Josefine Sinkjær Søndergaard

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲