You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

3 vanvittige måneder i Sydafrika

Frivillig og værtsfamilie i Cape TownD. 11. januar 2015 om formiddagen ankom jeg til Cape Town lufthavn med en krop fyldt med spænding, nervøsitet og glæde. Der stod to meget flinke mennesker, Denver og Tanya, der tog godt imod mig. De kørte mig så til mit kommende hjem, det tager ca. en halv times tid. Jeg blev sat af på Wynberg, hvor jeg blev jeg mødt med en kæmpe krammer af min værtsmor, Elaine. Og herfra har 3 måneder aldrig gået hurtigere.

Dagen efter stod den på introduktion med en flok andre nye frivillige. Vi blev vist rundt i lokalområdet, og fik nærmere info om, hvordan tingene foregik hernede. Næste dag blev jeg hentet ved mit hus, og blev kørt til mit projekt i Capricorn township, hvor min supervisor, Ashwin, stod og ventede på mig. Jeg skulle arbejde på Careprojektet, skal det nok siges. Han tog en snak med mig omkring, hvilket arbejde jeg kunne forvente mig, og hvad de forventede af mig. Derefter gik vi over til Open Door Educare, der tog sig af 100+ børn på 100 m2.

Udfordringer på projektet

Frivillig på humanitært arbejde i Sydafrika

Jeg blev placeret i klassen med 4 år gamle unger, som meget hurtigt gik hen og blev mine guldklumper. Alle 20 af dem. Jeg kan roligt sige, at det var en kæmpe mundfuld til at begynde med, når man gerne ville kontrollere så mange børn men på samme tid være deres ven.

Et stykke tid senere kom der en lærer til min klasse, som jeg blev rigtig glad for. Derfra begyndte vi at arbejde aktivt med hvert enkelt barn. Disse børn var ekstremt underudviklede, så vi startede fra bunden af, feks. at tælle til 10 og lære deres egne navne at kende.

De fleste børn kunne engelsk, men i nogle tilfælde var der altså en kæmpe sprog barrierer. Jeg kan ikke beskrive med ord, hvilken en oplevelse det her har været for mig, men det er uden tvivl den mest fantastiske oplevelse, på godt og på ondt. Jeg så dagligt børn, der ikke havde noget mad med i skole, eller havde fået nye sår og skrammer derhjemme fra. Nogle oplevelser som man ikke kan forberede sig på hjemmefra.

Uforglemmelige oplevelser

Stærkt sammenhold blandt de frivillige

Rent socialt var det en uforglemmelig tid i Cape Town! I alt var vi omkring 50 frivillige fordelt på 6 projekttyper. I starten boede jeg sammen med én anden, men vi blev seks mennesker til sidst i samme hus. Projects Abroad var rigtig gode til at arrangere events for frivillige, hvor nogle fra kontoret også deltog. Det kunne være alt fra full moon hike til en grillfest i et township. Så der var rigeligt at tage sig til! Hver onsdag var der tradition for at gå ud i byen med alle andre og i weekenden var der som regel et tætpakket program, eftersom der er så mange ting at se og gøre i Cape Town.

Tyrin, vores chauffør, tilbød rigtigt mange sjove og spændende ture, som man nemt kunne tilmelde sig. Alt fra en weekendtur på Garden Route (anbefales herfra!) til faldskærmsudspring en eftermiddag. Masser af muligheder!

Jeg tager rigtig mange ting med mig hjem til Danmark derfra. Mine venskaber med fantastiske mennesker fra overalt i verden, som jeg stadig har travlt med at besøge hele tiden. Mine vidunderlige børn fra Open Door, som altid vil have en helt speciel plads i mit hjerte, og som jeg vil blive ved med at tage ned til.

Frivillige på tur i Sydafrika

Min elskværdige værtsmor som tog sig så godt af mig i tre måneder, og som gjorde mine tre måneder til noget helt særligt. Personalet på mit projekt i Open Door, som gør et kæmpe stykke arbejde for en sølle månedsløn, deres indstilling til livet vil jeg aldrig glemme. Selve Cape Town by som i min verden er en af de absolut smukkeste. Det jeg savner rigtig meget, er den holdning til livet, som Capetonians har. Den er ligetil, så når de synes, du har en fed stil, så siger de det bare til dig. Det er slet ikke så reserveret, som herhjemme i Danmark.

Jeg vil aldrig glemme denne tur, og jeg kan kun anbefale andre at gøre det. Det er absolut en af de bedste ting, jeg har gjort for mig selv. Jeg har lært så meget, og fået så meget igen! Jeg vil ikke lyve og sige, at jeg ikke var skidenervøs og bange før, jeg tog af sted. Men jeg lover, at du ikke vil fortryde det. Jeg har et andet hjem i Sydafrika nu, og det vil altid være en del af mig.

Malene Marquard Kristensen, Humanitært arbejde i Sydafrika

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲