You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Mit ophold i Ghana har været en lærerig oplevelse

Min kæreste og jeg skulle på jordomrejse, og ville gerne bidrage med noget frivilligt arbejde undervejs. Jeg studerer ernæring og sundhed, og ville derfor gerne finde et projekt som var studierelevant. Vi forelskede os i projektet Public Health som foregik i Ghana, hvor vi hjalp til i en måned og det har vi bestemt ikke fortrudt.

Respektér kulturen

Lea Andreasen, Folkesundhed i Ghana

Det første som slår dig når du ankommer til Ghana, er den store kulturforskel. Måden at gå klædt på, måden at spise på, og hvad der bliver indtaget er tre generelle ting, som adskiller sig meget fra ens egen kultur.

Men ghaneserne er et venligt folkefærd, og du får en masse latter og smil når du respekterer deres kultur, blandt andet ved at gå ordentligt klædt, det gør du ved at tildække skuldre og knæ. Derudover får du en vis anerkendelse når du afprøver den lokale mad, og de madskikke der følger.

I Ghana, og generelt andre lande hvor du skiller dig ud, vil du få meget opmærksomhed. Dette kan være overvældende til at starte med, da man ikke er vant til det, og ikke kender baggrunden bag al den opmærksomhed.  Men du vil hurtigt erfare, at ghaneserne giver dig den opmærksomhed, fordi de gerne vil snakke med dig, og de er utrolig venlige og hjælpsomme.

Min afrikanske familie

Lea Andreasen, Folkesundhed i Ghana

Den første dag blev vi præsenteret for vores afrikanske familie. Deres gæstfrihed og venlighed overfor én er ubeskrivelig. Hos vores familie var der dog en lille forskelsbehandling på min kæreste og jeg, idet han var en mand – men igen er dette kulturen, som gør at mænd får respekt på en anden måde. Dette var der intet ubehageligt i, og kun en del som gjorde oplevelsen endnu mere interessant. 

Faciliteterne i vores hjem blev vi overraskede over, der hvor vi boede var der nemlig både bad og toilet, og ofte rindende vand, dog er det meget anderledes end hjemmefra, men det er det gode ved det, og gør oplevelsen ekstra unik.

Mit projekt i Kumasi

Public Health programmet var for min kæreste og jeg det perfekte valg, vi lavede nemlig noget forskelligt størstedelen af ugedagene. Nogle dage tog vi ud på skoler og børnehjem, hvor vi rensede sår og småskrammer, og behandlede ringorm.  Andre dage holdte vi foredrag, hvor vi tog ud på skoler, og fortalte om kost og fysisk aktivitet. Vi tog også ud i byerne, og opsøgte befolkningen hvor vi testede dem for hepatitis B, og målte deres blodsukker, BMI og bodyfat. Når en person havde fået alle sine tal, havde vi en konsultation med dem, omkring hvad disse tal betød, og hvis de var testet positiv for hepatitis B, fortalte vi hvad dette så havde af betydning for dem, og hvad de kunne gøre.

Til tider kunne det være svært at se om ens hjælp egentlig gjorde den store forskel, men når de mennesker vi opsøgte ude i byen begyndte at spørge om hvornår vi kom igen, og børnene vi besøgte på skolerne og børnehjemmene altid blev ellevilde når vi ankom, forsvandt den tanke hurtigt.

Fællesskab

Lea Andreasen, Folkesundhed i Ghana

I weekenderne tog vi sammen med de andre frivillige ud og oplevede andre dele af landet, hvilket var en dejlig afveksling, da vi boede og arbejdede inde i byen. Her så vi ubeskrivelig natur, tropiske dyr, blandt andet aber og elefanter, lå i hængekøjer lige ved stranden, og gik på hængebroer oppe i højderne af træerne.

Vi følte os i trygge hænder under hele vores ophold i Ghana. Projects Abroad er gode til at tage hånd om deres frivillige, og de lokal ansatte arrangerer også sammenkomster, hvor man får oplysninger om kulturen, og hvis man har nogle spørgsmål, eller hvis der er nogle problemer, er de gode til at tage hånd om det.

Så en tur til Ghana kan klart anbefales, hvis du er klar til nye og anderledes oplevelser, og nye bekendtskaber.

Lea Andreasen , Folkesundhed i Ghana

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲