You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Mette Breinbjerg: Uddannet fysioterapeut i Cambodja

Fysioterapi i Cambodja26-årige Mette Breinbjerg fra København blev færdig som fysioterapeut i 2011 og siden da har hun arbejdet på et rehabiliteringscenter for neurologiske patienter.  
 
I efteråret 2013 besluttede hun sig dog for at tage til Cambodja for at arbejde som frivillig på et fysioterapiprojekt. Hun valgte at rejse med Projects Abroad Danmark, der arrangerer frivilligt arbejde og praktik i 29 ulande rundt om i verden. 
Hun ønskede at udnytte sine professionelle kompetencer og hjælpe folk, der virkelig var i nød. Samtidig ønskede hun at dele ud af sin viden og erfaringer til de lokale fysioterapeuter. 
 

Ofre for landminer

I løbet af sine to måneder i Cambodja arbejdede Mette på to forskellige projekter. Det ene var på Veterans International Centre, der siden 1991 blandt andet har behandlet ofte for landminer. På dette projekt har de svært brug for fysioterapeuter og ergoterapeuter, da der er mange patienter, der kræver behandling. 
 
Mette var, udover at behandle patienter, også med til lære og undervise det lokale personale i nye teknikker. 
Ifølge Mette er det en stor gevinst for centret, når der kommer frivillige. På den måde får patienterne mere tid og opmærksomhed. Derudover bliver forældre til børn med handicap også instrueret i, hvordan de bedst muligt tager sig af barnet. 
 

Arbejdet med børn 

Fysioterapi i CambodjaPå sit andet projekt, Home of Hope, arbejdede Mette med børn, der lider af forskellige fysiske og mentale handicap. Hendes arbejde fokuserede på at træne nakke, ryg og armmuskler. 

To af børnene Mette behandlede kan nu, for en kort stund, sidde selv og rulle om på maven. Før Mette ankom var disse to børn kun i stand til at ligge på ryggen. 

 
”Jeg har aldrig arbejdet med børn før, så det har jeg lært meget af. Jeg troede, det ville være svært at behandle børn, men jeg fandt ud af, at jeg kan give børn meget, fordi behandling skal være sjov.” 
 
Derudover behandlede hun også to vietnamesiske mænd, der havde haft et slagtilfælde. De gik ture og lavede fysiske øvelser sammen.

”Jeg kan se, at de har mulighed for at få det bedre, men de har brug for en fysioterapeut med de rigtige evner og viden. Der er ikke nok stimulation for dem, når der ingen frivillige er. I min tid her var de glade, fordi jeg kunne give dem min tid,” siger Mette. 
 

Gode råd til kommende frivillige

Mette råder andre frivillige til at udvise tålmodighed og sige deres mening til det lokale personale, således at man kan finde frem til de bedste løsninger. Hun mener, at det er vigtigt at vise entusiasme og hjælpsomhed, men undgå at virke arrogant, bare fordi man er en vestlig frivillig. 
 
”Mit råd til de næste frivillige er at være åbensindede og se den virkelige verden, vær aktiv og proaktiv, gør det bedste for at samarbejde. Prøv at se de gode ting omkring dig og tilpas dig den nye kultur og det nye miljø.”
 
 
Fysioterapi i CambodjaFor Mette har opholdet været enormt givende.
”Jeg vender hjem med meget mere energi, viden, evner, fleksibilitet, opmuntringer og kreativitet.” 
 
Læs meget mere om vores projekter inden for fysioterapi.

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲