You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Nyuddannede Helene får erhvervserfaring på lokalt hospital i Ghana

Tidligere i år blev 23-årige Helene færdig med at uddanne sig til sygeplejerske. Helene har altid haft lyst til at opleve en kultur anderledes fra den danske og det bragte hende i september til Ghana. Helene ville gerne hjælpe til, så hun besluttede at kombinere et udlandseventyr med frivilligt arbejde igennem Projects Abroad.

I tre måneder brugte Helene sine kompetencer som sygeplejerske ved at arbejde på et projekt inden for Medicin & Sundhed på et lokalt hospital i Ghana. På projektet assisterede Helene lokale læger og sygeplejersker i det daglige arbejde. Hun hjalp med at måle værdier, give medicin, lægge drop, assistere ved operationer og fødsler, og så hjalp hun indimellem til på skadestuen.

Arbejdet på hospitalet var lærerigt for der er færre ressourcer end i Danmark, og Helene lærte derfor at improvisere. ”I Danmark er vores materialer anderledes og vi gør tingene på en anden måde. I Ghana havde vi kun de mest basale materialer til brug i behandlingen,” siger Helene.

Udover at arbejde på hospitaler deltog Helene også i såkaldte outreaches hvor hun sammen med lokalt personale tog ud i lokalsamfundet for at tilse patienter som ikke altid havde mulighed for at opsøge lægehjælp. Især dette element af projektet fandt Helene vigtigt. ”Medical outreach var godt for vi hjalp mange, og det var vigtigt at børn lærte hvordan man lægger en forbinding.”

Helene og de øvrige frivillige underviste også i hygiejne og andre basale sundhedselementer. Hun var overbevist om at hendes arbejde betød noget for de lokale indbyggere, og hun kunne da også mærke at hun selv følte sig mere sikker og tryg i arbejdet.

”Folk var enormt venlige her i Ghana, men nogle gange var de nærmest for venlige,” siger hun med latter i stemmen. Hun bemærkede mange kulturelle forskelle Danmark og Ghana og især i måden hvorpå læger og sygeplejersker behandlede patienter. ”Det er som om at de behandler sygdommen og ikke bemærker selve patienten.”

Som udviklingsland oplever Ghana mange udfordringer i sundhedssystemet, og Helene er sikker på at hun vil sætte noget større pris på sygehusvæsenet i Danmark. Af de mere mindeværdige oplevelser nævner Helene et kejsersnit hvor hun assisterede lægen, og de mange gange hvor hun så lokale sygeplejersker bruge tid på at drage omsorg for patienter.

Helene opfordrer kommende frivillige til ikke at forvente noget men i stedet bare følge med. ”Vær ikke bange for at være her. Du kan altid finde selskab for folk er meget åbne. Jeg elsker at få andre til at smile.”

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲