You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Mød girafferne Rasmus, Søren, Lino og Mess i Kenya

På vores naturbevaringsprojekt i Kigio Reserve i Kenya kan du møde fire giraffer med danskklingende navne.

Det er en tradition på projektet, at nyfødte girafunger opkaldes efter den mandlige eller kvindelige frivillige som først ser den nye girafkalv. Det var de danske frivillige, Rasmus, Søren, Line og Mads så heldige at være, og dermed er det danske islæt en realitet.

Udrydningstruede giraffer

Og netop giraffer er i fokus på vores naturbevaringsprojekt i Kenya. Vores frivillige arbejder i Kigio Reserve hvor de sammen med lederen, Tony, og de lokale rangers dagligt bevæger sig ud på savannen. De vigtigste opgaver omhandler girafferne. Kigio er hjemsted for omkring 25 eksemplarer af den udrydningstruede Rothschild giraf, og flere gange om ugen tager de frivillige ud på savannen for at observere og indsamle data om giraffernes adfærdsmønstre og daglige rutiner.

De frivillige er involverede i alle aspekter af naturbevaringsarbejdet, og dette gælder også de mere barske sager. Frivillige har for eksempel været med til at trække en tonstung afdød giraf op af søen for så at være med til at partere den og køre den ud til hyænerne på savannen.

Frivillige har også været med til at hjælpe en hungiraf som var i gang med at føde sin unge. Under selve fødslen satte ungens skulder sig fast, så den ikke kunne komme og ungen døde før den var helt født. De frivillige hjalp så Kenya Wildlife Service med at få bedøvet hunnen, så de kunne trække den døde unge ud.

Barske sager men en del af livet på savannen!

Observation af dyrelivet 

En anden og vigtig arbejdsopgave på projektet er fugleobservation. Ingen har tidligere indsamlet data om fuglelivet i Kigio, så en gang om ugen står de frivillige meget tidligt op for at tage på fugleobservation ved daggry. Udstyret med kameraer og opslagsbøger lærer de frivillige hurtigt hvor de skal se hen for at få øje på de forskellige fuglearter. De frivillige noterer så de sete fuglearter, hvor fuglene blev set og hvad de lavede på det angivne tidspunkt.

Cirka tre gange om ugen går en gruppe frivillige ud i reservatet for at tjekke kamerafælderne. Kameraerne er placerede på træstamme og er indstillede således de fotograferer alt hvad der bevæger sig forbi.

Det har ført til nogle flotte billeder af blandt andet reservatets leoparder som bestemt ikke er interesserede i at omgås hverken mennesker eller det øvrige dyreliv i reservatet.

Gartneri og genplantning

Ugentlige aktiviteter består også i at besøge gartneriet. Her gror træarter som skal plantes ved lokale skoler og offentlige områder. Formålet er at afholde lokale indbyggere fra at bruge den oprindelige beplantning til brænde, byggematerialer og lignende.

Især eukalyptus er en nyttig træsort idet træerne vokser hurtigt og dermed bedre kan følge med lokale indbyggeres efterspørgsel på træ.

Hver uge går frivillige en tur langs hegnene for at se om krybskytter har gravet sig ind i reservatet. Opdager de frivillige noget mistænkeligt, rapporteres det til de lokale rangers som efterfølgende skærper overvågningen af området.

Frivillige er også med til at rydde reservatet for invasive plantearter som truer de oprindelige plantearter i området.

En gang imellem tager frivillige på tur til andre naturområder for at lære mere om naturbevaring ligesom at de selv afholder workshops for lokale skoleelever som besøger reservatet.

Hygge og sammenhold

Frivillige bor sammen med det lokale personale i en mindre bygning i reservatet. Der er kun strøm nogle timer hver aften, og det er ikke tilladt at gå ud i reservatet uden en ranger. Til gengæld er der mulighed for en stor naturoplevelse i stille omgivelser, og de frivillige er gode til at få skabt et godt sammenhold og at hygge sig sammen om aftenen.

Interesserer du dig for naturbevaring, dyreliv, dataindsamling og research, så er projektet i Kenya bestemt en oplagt mulighed.

Kontakt en af vores danske rådgivere for at høre mere om dine muligheder eller for at få kontakt på en tidligere frivillig fra projektet.

Du kan også læse mere om projektet her

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲