You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Tanzania - Katrine Terkildsen

Katrine Terkildsen

Jeg har altid drømt om at komme til Afrika og opleve en anderledes verden. Med denne drøm besluttede en veninde (Carina) og jeg at rejse til Dar es Salaam, en beslutning jeg ikke har fortrudt. Vi satte os på flyveren, og efter hvad der føltes som en uendelig lang rejsetid, nåede vi endelig frem til Dar es Salaam og hermed startede mit nye eventyr.

Mit første indtryk af byen var kaos, alt hvad man har set på fjernsyn var pludselig virkelighed: Kvinder i farverige kjoler og utrolige læs på hovederne, mænd på cykler pakket med bananer, dala dala'er(de lokale busser) fyldt op til randen af mennesker, kørsel i den modsatte side og den konstante dytten. Jeg fik vist hvad man kalder for kulturchok. Efter en lang humpende køretid nåede vi endelig frem til vores familie, en ældre kvinde, og 3 kys på kinderne var hvad der mødte os. Jeg følte mig fra starten velkommen og hjemme hos familien og var ikke et sekund i tvivl om, at her ville jeg sagtens kunne bo de næste 4 måneder af mit liv. De første to måneder skal jeg tilbringe på et børnehjem og de to sidste måneder på et hospital.

Så kom første arbejdsdag på børnehjemmet. Jeg varKatrine Terkildsen skræmt da jeg så stedet første gang, for første gang i mit liv oplevede jeg hvor primitivt mennesker kan leve; fluer overalt, betonrum, stå toilet, intet køkken, spisning med fingrene og rigtig mange snotnæser– men jeg lærte hurtigt, at trods så dårlige vilkår(ifølge mig selv) kan disse mennesker sagtens få et liv til at fungere og ingen af dem klager.

Børnene på børnehjemmet er rigtig dejlige, men det er tydeligt at de mangler omsorg i deres liv, og det var rigtig svært i starten at skulle acceptere, at man ikke kan være der for alle på én gang. Alle vil holde én i hånden, alle vil sidde ved siden af dig, alle vil nusse dit hår, alle vil lave klappelege, alle vil sidde på dit skød. En utrolig overvældende følelse og for første gang oplever man, at nogen virkelig har brug for én. Da de fleste afKatrine Terkildsen børnehjemmets børn ofte er i skole i løbet af dagen, har Carina og jeg haft mulighed for at deltage i de mere huslige ting, som ofte har givet mange grin hos de ansatte. Det har bl.a. været madlavning, tøjvask og opvask og det er virkelig kommet bag på mig, hvor godt og hygiejnisk de gør det, og så er det faktisk utrolig hyggeligt at sidde på betongulvet og skære tomater eller sortere ris sammen med de andre kvinder på børnehjemmet. De alt for børnetomme dage på børnehjemmet bliver i stedet brugt i den lille lokale skole/børnehave. Jeg elsker simpelthen at gå ind af døren og blive mødt af "teacher teacher", børnene bliver ligeså glade hver gang vi kommer og besøger dem. Klassen består af 50-60 børn og én lærer, jeg er virkelig imponeret over hende, synes det er en utrolig indsats hun gør for at strukturere en nogenlunde fredeligKatrine Terkildsen undervisning – har selv fået mulighed for at undervise og sætte mit præg på timerne, og nyder at se når børnene faktisk lærer lidt af det jeg laver, og endda ser ud til at have det sjovt.

Weekenderne her er altid travle på den gode måde, mange af de frivillige fra Projects Abroad er gode til at arrangere forskellige fællesture, så man vil aldrig opleve at være alene. Jeg har selv lige tilbragt en weekend på det mest lækre hotel, med den mest lækre pool og skønne strand, det er virkelig skønt at man på mindre end 30 min. kan være på et hotelparadis med privat strand – på sådanne tidspunkter er jeg ikke i tvivl om, at Dar es Salaam er den helt rigtige by for mig, det er simpelthen så dejligt at kunne tage på strandture i weekenderne og slikke sol, jeg elsker det!

Katrine Terkildsen

I starten kunne jeg blive helt stresset af samfundets langsomme tempo, men jeg er virkelig begyndt at nyde det. Tiden virker ofte meget ligegyldig og her tager man tingene som de kommer, det giver en skøn følelse af frihed. Hvad jeg indtil videre har oplevet af Tanzania er en utrolig glad, og for det meste meget venlig befolkning, men her er også en skøn energi i gaderne, man ser ofte folk som synger og danser, men også bare kvindernes meget farverige tøj og helt ekstreme frisurer gør hverdagen en del sjovere. Fra mit startindtryk: Kaos, har jeg oplevet at samfundet egentlig fungerer, det fungerer på deres måde og jeg kan i hvert fald ikke klage. Lige nu er jeg super glad for at have valgt 4 måneder, tiden flyver af sted og man når heldigvis aldrig at kede sig. Dar es Salaam er en skøn by, byder på så mange ting, og der går ikke lang tid før man selv hænger halvt ud af en dala dala.

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲