You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Thailand - Mari Louise Bertelsen

Thailand t/r

Mari Louise Bertelsen

Hvordan får man 6 spændende måneder ned på én side? Jeg gætter på at man starter ved begyndelsen: Mit navn er Mari og jeg brugte 6 måneder af mit sabbatår i Thailand. Hvorfor Thailand? Fordi det er et land fyldt med muligheder for alle – især for udlændinge – åben kultur, fantastiske landskaber, spændende mad, billige drinks og sammenhold.

Thailand har hele pakken, undtagen engelsk, hvilket er hvorfor netop du har så meget at tilbyde dem. Både store og små vil gerne lære, og de vil være endnu mere ivrige efter at lære, når det er en udlænding med en anden baggrund, anden kultur og et andet udseende som er villig til at lære fra sig. Du vil blive overrasket over, hvor godt du vil blive modtaget i lokalsamfundet. Jeg selv følte mig som en rockstjerne når jeg skrev autografer, blev taget billeder af, fortalte om mit land og snakkede engelsk til dem. Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg blev kaldet smuk i Thailand, på trods af at jeg ikke selv synes jeg er den kønneste i klassen.

Mari Louise Bertelsen

Jeg tog til Thailand sammen med min kæreste Simon. Efter en rørende afsked med forældrene tog vi den ti timer lange tur til Thailand, for første gang uden forældreledsagelse. Spændingen steg som vi kom tættere på destinationen Krabi, hvor vi blev venligt modtaget af en af medarbejderne i Projects Abroad – vi havde valgt denne organisation specifik fordi det var muligt at rejse, arbejde og bo sammen (dog er der forbehold for at bo piger og drenge sammen, men det er ikke noget problem for så placerer organisationen én tæt på hinanden).

Første dag på arbejde i børnehaven var lidt hård. 50 unger, hvis navne ikke er til at udtale, som hopper rundt om dig og skriger ting du ikke kan forstå. Dog sænkede roen sig over mig da pædagogerne fortalte mig at de bare spurgte hvem jeg var, hvorfor jeg var her, og at jeg var smuk.

Mari Louise Bertelsen

Som dagene i børnehaven gik, blev jeg mere og mere glad for børnene, de fik respekt for mig, og hørte efter når jeg gav dem instruktioner. Du skal ikke føle dig presset på dine sprogfærdigheder, dette er ikke en barriere for indlæring, du skal huske at du jo er der for at lære børnene engelsk, og det lærer de bedst ved at høre dig snakke. Samtidig kan du let kommunikere med fagter og tegninger, og endelig kan man supplere med enkelte thai ord som du hurtigt lærer.

Der er jo ikke kun et liv på arbejde, vi havde fri allerede kl. 12-13 når børnene fik den landsdækkende middagslur (lægerne i Thailand har udtalt sig meget på dette område, om hvordan det fremmer børn i 0-7 års alderens indlæring, at sove to timer til middag). Herefter tog vi enten hjem til værtsfamilien og slappede af, eller vi tog en smuttur til turistbyen Ao Nang. Det tog 30 minutter med den lokale bus, som kører hver 5-10 minut. Her var en lækker strand og dejligt vand, så kunne man bruge eftermiddagen på at spise frugt ved vandet eller få massage på stranden. Her mødtes vi også tit med de andre frivillige fra alle lande, og så spiste vi middag sammen eller hoppede en tur i vandet sammen.

Mari Louise Bertelsen

Min kæreste og jeg brugte mange aftener, sammen med de andre frivillige, på et lokalt Guesthouse i Krabi, der hedder Good Dream. Det var ejet af en mand fra Amerika, hvilket menuen og servicen bar præg af, så der var lidt mere kendt mad på menuen, og engelskniveauet var noget højere. Det bedste ved netop dette Guesthouse var at de vidste nye, engelske film hver aften, og det var film som ikke var kommet i biografen hjemme i Danmark endnu.

Weekenderne blev oftest brugt i Ao Nang, hvor vi kunne leje os ind på J Guesthouse for 400 baht for to personer for to nætter, hvilket svarer til 80 kr. i alt. Sammen med de andre frivillige tog vi ud i byen og købte en spand Mojito til 80 kr. eller en fadøl til 10-15 kr. Hvis vi ikke var i Ao Nang var vi på tur arrangeret af Projects Abroad, hvor vi kunne komme på båd/snorkeltur, en tur til hotsprings, vandreture i bjergene eller noget helt andet.

Alt i alt var det en fantastisk tur fyldt med hygge, sammenhold, udvikling og den gode gerning i frivilligt arbejde. Jeg vil anbefale enhver med mulighed for det at tage af sted. Hvis I har spørgsmål eller bare gerne vil høre mere er I velkomne til at kontakte mig!

Tilbage til nyhedslisten

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Nyheder Feed
Tilbage til toppen ▲