You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Når du ankommer til Etiopien

Ankomst til destinationen

Hvis du er interesseret i at arbejde frivilligt på denne destination, så kontakt os venligst før at du tilmelder dig.

Vi anbefaler at du flyver til Bole International Airport i Addis Ababa. Her bliver du modtaget af en lokal medarbejder fra Projects Abroad – kig efter skiltet med vores navn og logo.

Ankommer du sent om aftenen tager vi dig med i en taxa hen til din værtsfamilie, hvor du slapper af indtil næste dag. Om morgenen henter en af vores lokale medarbejdere dig og du bliver introduceret til dine nye omgivelser, den etiopiske kultur og hvordan tingene fungerer inden I slutter af med et godt måltid fra det etiopiske køkken.

Ankommer du til Addis Ababa meget tidligt om morgenen kører vi dig til et hotel, hvor du kan slappe af et par timer. Dernæst vil tager vi dig med til vores lokale kontor, hvor du møder resten af personalet inden du får din introduktionstur til lokalområdet og frokost.

Mødet med dine nye omgivelser

På din introduktionstur får du en rundvisning i nærområdet. Du ser hvor du kan veksle penge, posthuset, de gode internetcaféer og hvor de frivillige plejer at slappe af sammen. Det er vigtigt for os at du hurtigt falder godt til, så du skal selvfølgelig ikke holde dig tilbage ned spørgsmål.

Efter rundvisningen følger vi dig tilbage til din værtsfamilie. Værtsfamilierne i Etiopien er middelklasse familier efter lokale forhold, og de bor i eget hjem i Addis Ababa. Du vil lære om traditioner og skikke i Etiopien.

Madkulturen i Etiopien byder på meget kød, især oksekød og kylling i forskellige, krydrede gryderetter kaldet wot. Der er altid forskellige retter på bordet såsom grønsager, linser, wots og salater – det hele suppleres af injera, som er en slags fladbrød. Velbekomme!

Den næste dag følger vi dig hen til din nye arbejdsplads. De fleste frivillige bor i gåafstand til deres projekt, men for nogle frivillige er det nødvendigt at bruge offentlig transport. Uanset hvad hjælper vi dig med at finde vej, og vi dækker dine transportomkostninger til og fra arbejde hver dag.

Den nemmeste og hurtigste form for offentlig transport er de blå og hvide minibusser, som er en slags offentlig taxa. De kører overalt i Addis Ababa, og de stopper alle steder – du skal blot række hånden i vejret og råbe ”waraj!” (stop), når du ser dit stoppested.

Som dansker vil du blive positivt overrasket over den gæstfri og generøse kultur i Etiopien. Du vil uden tvivl få tilbudt mange kaffemøder, for det er ret cool at have en ”ferenje”, altså en udenlandsk ven!

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲