You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Musik i Jamaica

Oversigt
  • Placering: Mandeville
  • Rolle: At undervise i musik på en skole
  • Krav: Du skal være mindst 18 år
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Projektlængde: Fra 3 uger
  • Startdato: Fleksibel, projektet er dog lukket i sommerferien fra start-juli til slut-august

Vores musikprojekt i Jamaica foregår på en skole, hvor du lærer børn og unge at spille på forskellige instrumenter, samt er med til at udvikle deres generelle interesse og forståelse for musik.

For at kunne deltage på dette projekt, skal du have musikalske evner. Måske synger du i kor eller band og kan læse noder, eller spiller på et instrument, du gerne ville lære andre også at kunne mestre.

Projektet fokuserer på traditionelt jamaicansk musik, men inkorporerer også musikalske indflydelser, de frivillige fra hele verden bidrager med.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på projektet, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatår, kvote 2, en grupperejse, som voksenfrivillig, med din familie eller hvad du nu har i tankerne.

Din rolle på projektet

Gruppebillede af jamaicanske musikere

Du kan være med til at undervise i musik for elever i alderen 12-18 år. Der kan også være ældre elever, som studerer musik som eksamensfag. Din primære rolle vil være at assistere den lokale musiklærer i undervisningen. I lærer eleverne at spille på forskellige instrumenter, men hovedsagligt klaver, og guitar.

Du kan til tider blive bedt om at lave individuel undervisning med musikstuderende for at forbedre deres teoretiske og praktiske eksamensforberedelser.

Når du arbejder med de yngre elever, er fokus primært på at bruge musik til at forbedre elevernes sans for tal og ord. Det forventes, at du bruger sange og instrumenter til at følge op på lærernes undervisning. Det er derfor vigtigt, at du samarbejder tæt med de lokale lærere på skolen for bedst at kunne tilrettelægge din undervisning.

På skolen er du med til at undervise 30 elever ad gangen. Skolen har begrænset plads og ressourcer, og opfindsomhed er derfor et vigtigt aktiv. I samarbejde med skolen vil vi gøre så meget undervisningsmateriale som muligt tilgængeligt. Du er naturligvis mere end velkommen til at medbringe dit eget musikinstrument.

Har du kompetencer inden for sang, opfordrer vi dig til at undervise og øve med skolens sangkor. Det er især en god idé at komme med forslag til sange, som koret kan optræde med til skolens forskellige arrangementer.

Overvejer du frivilligt arbejde i mere end fire uger i Jamaica, skal du have en arbejdstilladelse. Dette kræver, at en kopi af pas, eksamensbevis og straffeattest bliver signeret af en notar i Danmark for at kunne blive godkendt af de jamaicanske myndigheder. Vi hjælper dig selvfølgelig med denne proces. Du bør derfor også ansøge mindst fem måneder før afrejse, idet processen med arbejdstilladelse og efterfølgende visum tager lidt tid.

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲