You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Top 5 vildeste dyreoplevelser

  Kommentarer

22. juli 2014Dyreliv, Natur, Afrika, Asien, Latinamerika, Rejsetips
Forfatter: Josias Juliussen


Kenya/Tanzania - Den store vandring

Hvert år omkring februar, når gnuernes kælvningssæson går i gang, indledes et af naturens helt store fænomener. Den cirkulære vandring startende i Ngorongoro-området i det sydlige Serengeti, Tanzania, ser millioner af gnuer, zebraer og andet græssende vildt, følge regnen på jagt efter frodige græsmarker. Den gigantiske flok ankommer til Kenya omkring juli, hvor deres vej gennem den krokodille-befængte Mara-flod, er et særledes spektakulært syn. I december bliver en noget mindre flok genforenet med Serengeti-sletten, blot for at påbegynde endnu et eventyr få måneder senere.

Gode råd

Hvis du skal have en bid af den ultimative safarioplevelse, skal du tage til Kenyas Maasai Mara mellem juli og oktober, resten af året foregår det i Tanzania – og timer du dit besøg helt rigtigt, kan du mellem januar og marts, se omkring 500.000 nyfødte gnu-unger tage deres første, vakkelvorne skridt.

Kenya/Tanzania - Den store vandring

Image courtesy of Flickr, James Forsyth

Filippinerne/Mexico – Verdens største haj

Få undervandsoplevelser giver et kick som det, man får, når man ifører sig maske og finner, hopper i det turkisblå vand og svømmer side om side med verdens største haj. Hvalhajen er fredelig og utrolig smuk, men dens enorme størrelse, vil om noget, få en til at føle sig minimal og på komplet udebane.
Til trods for at den kan vokse sig 12 meter lang, 12 tons tung og med en halvanden meter bred mund, lever den udelukkende af de små lækkerier havet byder på – såsom plankton, krill og småfisk.

Gode råd

Holbox og Isla Mujeres i Mexico og Donsol Bay i Filippinerne er nogle af de bedste steder i verden at kaste sig i dybet med kæmpen.
I Mexico løber sæsonen fra juni til midt-september og hajerne besøger de filippinske farvande mellem november og juni.

Filippinerne/Mexico – Verdens største haj

Image courtesy of Flickr, Christian Steen

Uganda – Bjerggorillaer i disen

Kun omkring 880 bjerggorillaer lever stadig frit i naturen. Jagt, krige mellem mennesker, skovrydning og sygdom var i 90’erne ved helt at udrydde de store aber. Heldigvis skete det ikke, og antallet er igen stille stigende. Som rejsende i blandt andet Uganda, har du en helt unik mulighed for at trekke gennem jungle og vandre op i højlandet for, med egne øjne, at se en gorilla-familie i Bwindi Impenetrable Forest.

Gode råd

For at skåne gorillaerne for en invasion af turister, er der sat regler og begrænsninger op. Man skal derfor booke guidet tur og tilladelse i god tid og du bevilges kun én time i audiens med abernes konger og dronninger. Det er dyrt, eksklusivt og hårdt – men samtidig alle penge, tid og anstrengelser værd.
Og kan man undgå regnsæsonen mellem marts og maj, er dette at foretrække, da det ellers kan blive noget af en mudret og beskidt affære.

Uganda – Bjerggorillaer i disen

Image courtesy of Flickr, Joachim Huber

Costa Rica – Fugleelskeres farverige paradis

Det mellemamerikanske land har trods sin forholdsvis beskedne størrelse, meget at byde på. Især i forhold til det imponerede natur og dyreliv, det kan diske op med. Tæt på 900 forskellige fuglearter kan Costa Rica bryste sig med, hvilket selvsagt gør landet til et sandt paradis for fugleelskere.
Tager man kikkerten med ud i skove, jungler og vådområder, har man mulighed for at se et fascinerende og farverigt fugle-mix af kolibrier, papegøjer, tukaner og gribbe og hundredvis af andre eksotiske eksemplarer.

Gode råd

Husk at medbringe solcreme, hat, professionel kikkert (ellers bliver du meget frustreret i længden), let og hurtigt tørende tøj og gode vandrestøvler. Efterlad alt for mange forventninger derhjemme og tag i stedet optimisme og en positiv attitude med ud i junglen.
Der er som sådan ikke noget dårligt tidspunkt at besøge Costa Rica på. Du undgår næppe helt regnen, men december til april er den tørreste periode og i marts og april, migrerer mange fugle til landet, hvilket gør disse måneder til nogle af de bedste for fuglekiggere.

Costa Rica – Fugleelskeres farverige paradis

Image courtesy of Flickr, matlacha

Nepal – På ’jagt’ efter tigeren i Chitwan

Nepal er hjem til mange utrolige dyr og Chitwan National Park er et af de mest populære steder at spotte dyreliv. Her, som i Afrika, kan man se elefanter, bøfler, leoparder og næsehorn, men hvor løven er kongen af den afrikanske savanne, er det den bengalske tiger, der regerer i de nepalesiske jungler. Tigeren er på CITES’ liste over de mest truede dyrearter, og med en sky og snu natur, er det kun de heldigste, der får lov til at se den majestætiske kat snige sig gennem skovbunden. Men har du tid og tålmodighed, venter der dig måske en oplevelse af de helt store.

Gode råd

Dine chancer for at se den majestætiske tiger, er størst mellem oktober og februar, hvor der falder mindst regn, og dyrene derfor samles om vandhuller.
Hvis du ikke får din drøm om et autentisk ”møde” med en tiger i hus, så husk at fokusere på alt det andet fantastiske dyreliv, Chitwan har at tilbyde.

Nepal – På ’jagt’ efter tigeren i Chitwan

Image courtesy of Flickr, Michele Truex

Generelle rejsetips

Hav altid respekt for at du er på dyrenes territorium. Derfor bør man udelukkende efterlade fodspor i form af dem fra sine støvler – ikke glemme materielle genstande, røre dyrene og lave for megen larm og støj.

Når du rejser, og gerne vil opleve dyr på nært hold, så vær altid opmærksom på, at der ofte findes både gode og dårlige tilbud. Gå efter dem, der tilbyder økoturisme og som tager et standpunkt for at dyrenes velfærd og økosystemernes balance er førsteprioritet.

Husk, at naturen heldigvis stadig går sin egen gang, så bevæbn dig med tålmodighed og afstem dine forventninger med hvad, der er realistisk, så du ikke bliver skuffet, hvis yndlingsdyret ikke dukker op i løbet af din rejse.

Selvom du er på udkig efter dyr, så engager dig i lokalbefolkningen. Det er ofte dem, der ved mest om områdets natur og dyr og de kan sikkert fortælle en masse spændende historier.

Gå aldrig ned på udstyr

Husk et rigtig godt kamera med de rigtige objektiver! Safari/fuglekiggeri = lange zoom-objektiver, snorkling og dykning kræver et undervandshylster af en vis kvalitet.
Du kommer ofte så tæt på gorillaerne, at du kan tillade dig at have en mindre, alsidig zoom-linse med, der til gengæld tager skarpere billeder.
Og hvis muligt, så tag et objektiv med vidvinkel med til at fange den fantastiske natur, du alle steder møder og et med fast brændevidde til at fange de små, skjulte skatte naturen også gemmer på.

Hvis du ikke ejer godt kameraudstyr og har brugt alle penge på flybilletter, guider og hoteller, så tig og bed din fotoglade onkel, om at låne et hans ældre modeller. De ovenstående dyreoplevelser, skal nydes i øjeblikket, som et helt specielt eventyr, du ikke får igen – men at få et evigt minde i form af det jalousi-frembringende, National Geographic-vindende mesterskud med hjem, er noget, du altid vil sætte pris på!

Generelle rejsetips

Image courtesy of Flickr, Romain Guy

Del artiklen:

Glem ikke at sprede ordet og fortæl endelig, hvad du synes om bloggen!

Søg i bloggen efter kategori

Søg i bloggen

Følg os

Abonnér via RSS

Projects Abroad Blog Feed
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20

Søg i bloggen

Abonnér via RSS

Projects Abroad Blog Feed

Søg i bloggen efter kategori

Tilbage til toppen ▲