You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Derfor bør Filippinerne inkluderes i din rejse til Asien

  Kommentarer

23. juli 2014Asien, Kultur, Rejsetips
Forfatter: Josias Juliussen


Beach Philippines

Foto af Josias Juliussen

De fleste af os kender den populære backpacker-rute gennem Sydøstasien, der oftest starter og slutter i Bangkok. Utallige eventyrlystne, mig selv inklusiv, har besøgt Cambodja med de fabelagtige Angkor Wat-templer, rejst gennem vidunderligt varierede Vietnam, ind i laid-back Laos og endt med fødderne i vandkanten og en drink i hånden på en af de mange thailandske paradisøer.

Det er en rejseklassiker, der med god grund har efterladt utallige rejsende med fantastiske oplevelser. Men uden at fornærme nogle af disse skønne lande - de har alle deres særpræg, fantastisk mad, eventyrlig natur og venlige mennesker - så kan det af og til gå hen og blive lige turistet nok.
Og så er der vanvittigt mange (rimelig ens) templer – utrolige og fascinerende i starten, men jeg fik i hvert fald et tempel-overload på min sidste rejse rundt i regionen.

Men få timer med lavprisfly fra blandt andet Thailands hovedstad, ligger et land, der i mine øjne på alle måder og udelukkende positivt, skiller sig ud. Filippinerne. Det er et fantastisk land, der kan besøges som en enkeltstående rejsedestination eller som et alternativ og forlængelse til den klassiske rundrejse i Sydøstasien.
Hvis du allerede er den alternative type, der ferierer i Japan eller Sydkorea, er der også rigtig mange gode og billige forbindelser fra disse østasiatiske lande.

Tillad mig at forklare præcis, hvorfor jeg synes, det er så dejlig og anderledes en destination!

Det her er smilets land

Smiling Local

Foto af Josias Juliussen

Thailand er i mange år blevet omtalt ’Smilets Land’ og der er ingen tvivl om, at thaier er nogle virkelig søde mennesker. Men på mine seneste rejser i landet har jeg, i de mere turistede områder, oplevet hvad man måske kan kalde en form for turist-træthed fra de lokales side. (Og hvem kan i grunden bebrejde dem det??)

Derimod oplevede jeg en helt anden frisk gejst og lyst til at kommunikere fra filippinsk side. Det hjælper selvfølgelig på det hele, at de fleste filippinere snakker rigtig godt engelsk - ja nogle bedre end mig og sikkert mange amerikanere (som i en del år havde kontrol over landet).

Boys of Bantayan

Foto af Josias Juliussen

I Bantayan City på øen af samme navn, nord for Cebu, mødte vi en gruppe drenge på mellem 10-15 år. Andre steder i Asien, ville denne kontakt med børn være kortlevet, sød og en anelse akavet, fordi man ikke kan snakke sammen. Her, på grund af deres engelskkundskaber, blev det dog til et hyggeligt møde og en snak om drengenes liv, deres skolegang og selvfølgelig tyfonen Yolanda (Haiyan), der kun få uger inden havde lagt dele af landet i ruiner.

Overalt hvor vi rejste, blev vi mødt af søde, snakkesalige mennesker. Det bedste værende, at vi sjældent blev antastet udelukkende for at købe souvenirs, spise på ”byens bedste restaurant” eller køre i lige præcis denne mands ’tricycle’.

Asiens Caribien

Denne venlige afslappethed, hvor tingene ikke behøver at gå så stærkt, mindede mig om, da jeg for lang tid siden, var i Caribien. Men der var også andre indikatorer for, at vi befandt os et helt specielt sted. Et sted helt sit eget, men stadig med mange inspirationer og referencer til andre kulturer.

Det var ikke unormalt for os at støde på en farverig, filippinsk mand siddende med sine trommer i vejkanten og give lidt Bob Marley/Jamaica-stemning til de forbipasserende.
Overalt i landet imponeres man af intense farver - naturens mange nuancer, det turkisblå hav, de grønne palmetræer, det regnbuefarvede koralrev og det hvide sand. Og filippinerne som folkefærd er heller ikke farveforskrækkede for at sige det mildt. Alt fra transportmidler, husmure, restauranter og butikker males gerne i skrigende neonfarver.

Neon Bike

Foto af Josias Juliussen

Et glimrende eksempel på farvefascinationen finder man især under de årlige filippinske festivaler. Og her snakker vi altså ikke om mudrede musikfestivaler på danske pløjemarker. Men derimod om festivaler så farverige, rytmiske og sanselige at selv brasilianerne må give et anerkendende nik og sige, ”de gør det sgu godt derovre.”

Sinulog i Cebu, der afholdes hvert år i januar måned, er værd at planlægge sin rejse efter, hvis man vil have et kæmpe spark i sin danske bagdel over, hvad Filippinerne kan byde på i forhold til fest, kultur og religion.

Festival Philippines

Image courtesy of Flickr, Sidious Sid

Tempelfrit

Den filippinske arkitektur skiller sig gevaldigt ud fra de klassiske, smukke buddhistiske templer, du finder overalt i Cambodja, Laos, Myanmar og Thailand. Her er det kirker og katedraler fra den spanske kolonitid, der præger bybilledet. Det er igen med til at give landet en helt unik ”Asien møder Latinamerika-vibe”.

Spanish colonial church

Foto af Josias Juliussen

Filippinerne er det tredjestørste katolske land i verden. Cirka 80 procent af de omkring 100 millioner indbyggere følger den katolske tro. Det betyder også at man som rejsende i landet, næsten kan være sikker på, at støde ind i en gudstjeneste på sin vej og jeg anbefaler med store udråbstegn, at man tager med. Det kan nemlig være en rigtig smuk oplevelse – især hvis man fanger en midnatsmesse.

Alter boys

Foto af Josias Juliussen

Naturens vidundere

Og som om alt det ovenstående ikke er nok, så trumfer Filippinerne lige i gennem til den helt store guldmedalje med en natur så smuk – ofte uspoleret af turisme og overraskende varieret - at ens rejsehjerte nærmest græder af glæde!

Stormy beach

Foto af Josias Juliussen

Højst sandsynligt vil ens første tanker falde på paradisstrande, og det kan man roligt gøre – Filippinerne har utallige af dem. Landet består af over 7000 øer og på de fleste, er der en eller flere utroligt smukke strande. Så det er bare om at komme i gang med at ø-hoppe efter sin egen helt perfekte strand.

Chocolate hills

Image courtesy of Flickr, easegui

Der er dog mange andre naturlige højdepunkter spredt udover de forskellige øer. Nogle af disse værende Chocolate Hills på Bohol, der er en samling af over 1000 runde høje, der alt efter regntiden enten er grønne eller brune. Nogle mener, at de ligner kvinders bryster, men ligegyldigt hvordan din hjerne fungerer, vil det imponerende syn tage pusten fra dig.

Palawan

Image courtesy of Flickr, nennnn

På øen Palawan finder du et af verdens nye syv naturlige vidundere, Puerto Princesa Underground River.
Den underjordiske flod fører dig i gennem gigantiske limstensformationer og indeni bliver man som besøgende overrasket med gigantiske huler, vandfald og flagermus.
Men hele øen er et besøg værd, da naturen og strandene er i absolut verdensklasse. Der er sågar dem, der påstår at forfatteren til bogen, der blev til filmen, The Beach, blev inspireret af dette område og ikke af Thailand.

Banaue

Image courtesy of Flickr, Mer S

Nord for den hektiske hovedstad Manilla ligger, hvad Filippinerne selv kalder for verdens ottende vidunder, risterasserne i Banaue. For mere end 2000 år siden blev disse terrasser hugget ind i bjergsiderne og brugt til at dyrke ris i de oversvømmende vandhuller. Det er et imponerende smukt bevis på hvordan mennesker og natur, faktisk kan få det bedste frem i hinanden.

Hvad synes du?

De venligste mennesker, cool caribisk vibe, tempelfri-zone og naturlige paradisperler er bare en brøkdel af gode grunde til, at jeg synes, du skal overveje Filippinerne næste gang, du vil til Asien. Nå ja, og så har de måske de smukkeste solnedgange, du nogensinde får at se!

Sunset Philippines

Foto af Josias Juliussen

Hvis du også har rejst i Filippinerne, hvad er så dine anbefalinger og højdepunkter? Del dem endelig med os.

Og har du ikke været i Filippinerne endnu, så læs her hvordan du kan komme af sted og opleve dette fantastiske land og gøre en forskel for dig selv og andre. Gør det!

Del artiklen:

Glem ikke at sprede ordet og fortæl endelig, hvad du synes om bloggen!

Søg i bloggen efter kategori

Søg i bloggen

Følg os

Abonnér via RSS

Projects Abroad Blog Feed
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20

Søg i bloggen

Abonnér via RSS

Projects Abroad Blog Feed

Søg i bloggen efter kategori

Tilbage til toppen ▲