You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde eller praktikophold med Almen Medicin i Peru

Oversigt
Projektoversigt

Du kan arbejde som frivillig eller studerende inden for almen medicin på forskellige hospitaler i Cusco, den urgamle inka-hovedstad i Andes-regionen. Peru er en fascinerende oplevelse, og som frivillig på et medicinsk projekt vil du kunne føle forskellen mellem rig og fattig i form af forskellen mellem offentlige og private hospitaler.

Du skal have et godt kendskab til spansk for at kunne arbejde på et medicinsk projekt i Peru. Du kan med fordel supplere dit arbejde med et spansk sprogkursus.

Som frivillig på et medicinsk projekt i Peru har du mulighed for at arbejde følgende steder:

  • Hospitaler,
  • Sundhedsklinikker,
  • Rehabiliteringscenter for børn.

Frivillig på medicinsk projekt i Peru

Din arbejdsplads vil afhænge af dine interesser og ønsker. Hvis du er uddannet eller under uddannelse vil du ofte arbejde på Cuscos største hospital, Es Salud, som er moderne og godt udstyret. Men du kan også vælge at arbejde på et specialiseret hospital (gynækologi og obstetrik) eller på sundhedsklinikker, hvor du vil arbejde tæt sammen med en læge som vil have mere tid end en læge på et stort hospital til at forklare dig sygdommene og behandlingerne du møder i din dagligdag. Endelig har vi også projekter på et rehabiliteringscenter for børn. Dette hospital ledes af en præst og hjælper børn med specielle behov. På dette projekt vil du hjælpe med at give børnene mad og lege med dem.

Din rolle som frivillig/studerende

Uanset hvilket projekt du vælger, vil du arbejde sammen med de lokalt ansatte, observere deres daglige arbejde og tilbyde støtte til patienter, således at du sikrer at de får den essentielle følelsesmæssige opmærksomhed.

Du har mulighed for at arbejde med følgende områder:

  • Observere det faste personale,
  • Tilbyde støtte til patienter,
  • Assistere det faste personale i daglige opgaver,
  • Oplysningsarbejde om sundhed og forebyggelse af diverse sygdomme.

Vores lokale personale afholder regelmæssigt medicinske workshops for de frivillige. Her kan I mødes med kvalificeret personale og diskutere forskellige problemstillinger, arbejdssituationer og emner inden for medicin i Peru.

På alle vores medicin og sundhedsprojekter er det vigtigt at være opmærksom på at for frivillige uden forudgående erfaring, vil arbejdsdagen primært bestå i at observere og lære af det lokale personale. Til tider vil der også være mulighed for at deltage mere aktivt i arbejdet på hospitalet eller klinikken. Uden en medicinsk uddannelse, vil der være nogle naturlige grænser for, hvor meget af det praktiske arbejde man kan deltage i. Derfor er et medicin- og sundhedsprojekt i meget høj grad et læringsprojekt, som kan give unik indsigt i den medicinske verden og vilkårene for læger og sygeplejersker i et udviklingsland.

Det er helt op til de lokale læger og sygeplejersker at vurdere, hvor meget ansvar der kan gives til den enkelte frivillige. Det er derfor vigtigt, at man selv viser interesse for arbejdet, er initiativrig og engageret. Vi anbefaler, at man deltager i et medicin- og sundhedsprojekt i 4 uger eller mere.

Hvis du er uddannet sygeplejerske, er under uddannelse, eller blot har en interesse for dette fag, kan du deltage i vores sygeplejeprojekt, hvor du kan arbejde på en lang række forskellige hospitaler og klinikker i og omkring Cusco. Odontologi er også muligt, også selvom du ingen tidligere erfaring eller uddannelse har. Det er blot essentielt, at du viser initiativ og er ivrig efter at lære.

Hvis du er studerende har du mulighed for et praktikophold i udlandet. Er du færdiguddannet kan du arbejde på vores projekter for professionelle.

Peru Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Back to top ▲