A group of medical interns gather round a surgical table in a hospital at a workshop during their medical placement in China.

Praktikophold med medicin i Kina

Arbejd sammen med læger og lær af dem, mens de behandler patienter ved hjælp af både vestlig og traditionel, kinesisk medicin

Projektoversigt

Tag dit praktikophold inden for medicin i Kina og lær ved at arbejde direkte sammen med læger på et stort hospital i byen. Du skygger læger og andet lægefagligt personale og observerer deres arbejde med patienter. Vi lærer dig om de sygdomme og skader, du ser, og gennemgår diagnoser og behandlinger for dig. Opholdet er en god mulighed for at tilføje erhvervserfaring til dit CV og udvide din praktiske viden inden for medicin.


I Kina arbejder du på de hospitalsafdelinger, som du vælger. Du kan bruge oplevelsen til at udforske forskellige specialiseringer og tænke over, hvilke områder, der kunne passe godt til dig i din fremtidige karriere. Du får også mulighed for at lære om traditionel, kinesisk medicin.


Du arbejder i hjertet af Shanghai og bor sammen med andre praktikanter og frivillige i en lejlighed. Grib chancen for at få nye venner, udforske de lokale seværdigheder og spise dig mæt i dumplings.

Startdatoer: 

Helt fleksible datoer

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Krav: 

Alle over 16 år kan deltage
You should have completed at least one year of medical related studies or training.


Er et praktikophold med medicin i Kina det rigtige for mig?

Hvis du har færdiggjort mindst ét års studie på medicin, så kan du få erhvervserfaring ved at tage på praktikophold inden for medicin i Kina. Det er aldrig for tidligt at starte med at opbygge erhvervserfaring, især ikke inden for medicin.


Praktikopholdet giver dig også mulighed for at lære om traditionel, kinesisk medicin. Du lærer om konceptet yin og yang, og hvordan traditionel medicin bruges sammen med moderne medicin. Her får du spændende oplevelser at fortælle om i ansøgninger og til jobsamtaler.


Du skal deltage på praktikopholdet inden for medicin i Kina i mindst to uger, og vi anbefaler dig at blive længere for at lære så meget som muligt og at arbejde på flere afdelinger. Vi tager imod praktikanter hele året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted.


Hvad bliver min rolle på praktikopholdet med medicin i Kina?

Du arbejder på et hospital og skygger læger for at udvide din praktiske, faglige viden. Nogle af de aktiviteter, som du kan blive involveret i, er at:


 • Skygge og lære af kvalificeret personale på et af de etablerede hospitaler i Shanghai
 • Lære om medicinske specialiseringer ved at være praktikant på forskellige afdelinger på hospital
 • Udforske traditionel, kinesisk medicin, og hvordan det bruges i det moderne samfund

Dit arbejde bliver inddelt i tre hovedområder:


Observere læger under stuegang og konsultationer med patienter


Find ud af, hvordan det er at sidde ved skrivebordet til en konsultation, når du skygger det lægefaglige personale. Du følger lægerne tæt, og du kan bruge muligheden for at stille spørgsmål om sager og lægernes arbejde. De lærer dig også at stille diagnose og at behandle de sygdomme og lidelser, som du ser.


Lære om medicinske specialiseringer ved at arbejde på forskellige afdelinger


Du får erhvervserfaring inden for medicin i Kina, når du skygger personalet, mens de behandler patienter på forskellige afdelinger rundt omkring på hospitalet. På den måde får du en bedre forståelse for, hvilke specialiseringer du gerne vil forfølge i fremtiden. Når du lærer om de forskellige procedurer på afdelingerne, får du masser at fortælle om til jobsamtaler og i ansøgninger.


Lære om traditionel, kinesisk medicin


Når du arbejder med lægerne i Kina, lærer du mere end bare moderne medicinske metoder. Du får også muligheden for at lære om traditionel, kinesisk medicin.


I Kina tror man på, at to modsatte principper, yin og yang, skal holdes i balance i patientens krop. De tror på, at en ubalance mellem yin og yang er det, der forårsager sygdom. Du ser behandlingsmetoder som akupunktur og cupping samt lærer om forskellige urters anvendelse.


Hvilke typer arbejdspladser er der på praktikopholdet med medicin i Kina?

Opbyg din viden inden for medicin ved at arbejde på forskellige afdelinger på hospitalet. Der er mange afdelinger, som du kan observere på, og personalet vil hellere end gerne vise og lære dig om deres arbejde. Alt efter hvilken praktikplads du vælger, kan du vælge mellem de følgende afdelinger:

 

 • Kirurgi
 • Almen medicin
 • Traditionel, kinesisk medicin
 • Radiologi
 • Stomatologi
 • Ortopædi
 • Gynækologi og obstetrik
 • Kardiologi
 • Gastroenterologi

 

Jo længere, du deltager på praktikopholdet, jo flere afdelinger får du mulighed for at arbejde på. På den måde får du en bedre forståelse for, hvad hver afdeling indebærer, og en klarere forståelse af den specialisering, som du gerne vil forfølge i fremtiden.

A group of Medicine interns pose outside the entrance of a hospital during their medical placements in China.

Hvor i Kina skal jeg bo og arbejde?

Shanghai

Som medicinsk praktikant arbejder du på nogle af de mest etablerede hospitaler i Kina, som ligger i Shanghai. Selv om det er et af de ældste hospitaler i Shanghai, er det moderne og har afdelinger, som dækker næsten alle lidelser. Du skygger læger, når de tager sig af patienter i og uden for byen.


Shanghai er en af de travleste storbyer i Kina med 24 millioner indbyggere, højhuse og neonlys.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Kina


Hvordan ser en typisk dag på praktikopholdet med medicin i Kina ud?

Du starter din dag tidligt med at lave morgenmad sammen med de andre praktikanter og frivillige, som du bor sammen med. Når du har spist morgenmad og smurt en madpakke, tager du din hvide kittel med dig ud af døren. På din første dag, følger vores personale dig på arbejde.


Du skal være på hospitalet, klar til dagens arbejde, mellem klokken 7.30 og 8.00, mandag til fredag. Du har fri omkring klokken 16.00. Du kan enten tage hjem efter frokost, hvis der ikke er travlt på hospitalet, eller du kan blive længere, hvis der for eksempel er en operation, som du gerne vil observere. Du har en times frokostpause, hvor du kan spise din madpakke, lære personalet og de andre praktikanter at kende og gennemgå dine noter.


Hver morgen mødes du med den læge, som du skal skygge på den pågældende dag. Lægerne vejleder og hjælper dig under dit ophold, og du starter hver dag ud med at observere dem, når de går stuegang og ser til deres patienter, som har været indlagt henover natten. Efter stuegang, kan du overvære konsultationer.


Nogle af de behandlingsmetoder, som du ser i Kina, er måske ikke de samme, som du kender hjemmefra. Især ikke, hvis der bruges traditionel, kinesisk medicin. Praktikopholdet i Kina er en enestående mulighed for at lære om alle former for medicin og alternative måder at smertelindre og behandle symptomer på. Alt efter lægens skema, kan du også få lov til at observere en operation.


Hvis du tager hjem til lejligheden, når din arbejdsdag er slut, kan du spise aftensmad sammen med de andre praktikanter, enten derhjemme eller på en af de mange små restauranter i området. I kan også tage et madlavningskursus, hvor man lærer at lave dumplings, så I både lærer noget nyt og får lov at spise jer mætte i dumplings. I din fritid kan du købe souvenirs på gademarkederne, besøge vandlandet, eller planlægge en tur til den Kinesiske mur.

Female medical intern uses a needle in a local hospital in China during a Medicine internship.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med praktikopholdet er at give dig muligheden for at få erhvervserfaring og lære af kvalificeret, lægefagligt personale i et andet land.


Behandlingsmetoder og lægefaglig praksis er forskellig verden rundt. Målet i vores Medicine Management Plan er at vise dig disse forskelle og udvide din lægefaglige viden. Du lærer også, hvordan man arbejder i et andet land med en kultur, som er anderledes end din egen.


Alle de opgaver, du udfører på dit praktikophold, er en læringsoplevelse som samtidig viser dig sundhedssystemet i et udviklingsland.


Tag på praktikophold inden for medicin i Kina og styrk dine studier og din fremtidige karriere.

Medical interns examine a young boys mouth at a Dental workshop during their Medicine placement in China.

Praktik inden for medicin

 Dette projekt egner sig også perfekt som praktikophold for studerende inden for medicin og sundhed. Du får indsigt og viden fra den virkelige verden, som gavner dig i din udvikling som lægefaglig professionel. Du lærer også at arbejde sammen med forskellige slags mennesker og får et bredere perspektiv på globale sundhedssystemer og problemstillinger, hvilket vil gavne din karriere i mange år fremover. Vi kan arrangere et projekt, der møder alle kravene fra din uddannelsesinstitution.

Læs mere om, hvordan vi arrangerer praktikophold inden for sundhedspleje


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bliver indkvarteret sammen med andre Projects Abroad frivillige og praktikanter i løbet af dit ophold i Shanghai eller Chengdu.

På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

Boligen kommer til at være tryg, komfortabel og ren. Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Kina er et enormt stort land, så det kommer nok ikke som en overraskelse, at landet har et bredt udvalg af turistaktiviteter og oplevelser. Når du er frivillig i Kina, får du rig mulighed for at lave sjove og spændende ting efter arbejde og i weekenderne.


Det særlige ved Kina er de store kontraster mellem det gamle og det nye, det landlige og det urbane. Du kan se tårnhøje skyskrabere som the Oriental Pearl Tower, som ikke ligger langt fra den fredfyldte Yuyuan have.


Der er masser at se og opleve i de pulserende byer, Shanghai og Chengdu, men det er også turen værd at tage ud på landet. Her kan du vandre langs den betagende silkerute eller besøge et buddhistisk kloster.


En rejse til Kina ville ikke være fuldendt uden at se landets naturlige vidundere og steder på verdensarvlisten. Det gælder den Kinesiske Mur, Yangtze floden og Terracotta hæren.


Der er altid mange frivillige afsted i Kina, og derfor har du muligheden for at rejse sammen med andre og udforske landet som en gruppe. Du er også velkommen til at tage på opdagelse i din fritid på egen hånd.  


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer