A Projects Abroad group attend a workshop during their Law internships in China.

Praktikophold med jura i Kina

Arbejd sammen med kinesiske advokater, få erhvervserfaring og giv dit CV kant med din erfaring i udlandet

Projektoversigt

Rejs til Asien og tag dit praktikophold inden for jura i Kina. Opholdet er designet til at placere dig i travle og spændende advokatvirksomheder i Shanghai eller Chengdu.


Du booster dit CV, lære om lovene i Kina, ser forskelle og ligheder til Danmark, og møder folk fra hele verden. Dine opgaver varierer og kan inkludere at korrekturlæse dokumenter, hjælpe med retssager og at omskrive breve og begæringer. Du får også muligheden for at skygge advokater under møder med deres klienter.


Du bor i en lejlighed sammen med andre praktikanter og frivillige enten i Chengdu eller i Shanghai, alt efter hvor din arbejdsplads er placeret. Brug din fritid til at udforske de ikoniske byer og historiske templer, og gør din oplevelse med jura i Kina helt uforglemmelig.

Startdatoer: 

Helt fleksible datoer

Læs mere

Minimum varighed: 

Fire uger

Krav: 

Alle over 16 år kan deltage
You should have completed at least one year of law studies.


Er et praktikophold med jura i Kina det rigtige for mig?

Vores praktikophold med jura i Kina er perfekt for studerende, som er interesserede i at lære om retssystemet i et hurtigt udviklende land som Kina. Hvis du gerne vil have erhvervserfaring, se et advokatfirma i aktion, og du gerne vil give dit CV kant, så er praktikopholdet i Kina det helt rigtige for dig.


Vi har forskellige praktikpladser, som fokuserer på forskellige områder. Du kan vælge at fokusere på:


 • Kontraktret
 • Folkeret
 • Handelsret
 • Selskabsret
 • Immaterialret
 • Arbejdsret
 • Ejendomsret
 • Familieret
 • M&A (fusioner og virksomhedsovertagelser)


Du skal have studeret jura i mindst ét år for at tage på dette praktikophold. Du skal også tage din egen bærbare computer med, formelt tøj til arbejdet og en initiativrig attitude.


Vores praktikophold inden for jura i Kina er åbent hele året rundt, og du kan selv bestemme, hvornår du gerne vil afsted. Du skal deltage på opholdet i mindst fire uger, og vi anbefaler dig at blive så længe som muligt for at få mest muligt ud af din oplevelse.

A student at her desk during her Law internship in China.

Hvad bliver min rolle på praktikopholdet i Kina?

Som praktikant inden for jura i Kina, arbejder du sammen med advokater i et professionelt miljø. Du forventes at klæde og opføre dig professionelt, hvilket viser respekt til virksomheden, personalet og de klienter, du kan komme i kontakt med.


Du kan forvente at arbejde med nogle af de følgende opgaver:

 • Skygge kinesiske advokater i deres arbejde med klienter
 • Forberede præsentationer om det juridiske miljø i dit hjemland
 • Forberede og overvære retssager

Dit arbejde fokuserer på de følgende områder:


Skygge kinesiske advokater i deres arbejde med klienter


Du får værdifuld erhvervserfaring i en kinesisk advokatvirksomhed ved at observere og skygge en advokat. Du kan blive bedt om at deltage i for eksempel møder eller konfliktløsninger, hvilket giver dig en større indsigt i, hvordan jura praktiseres i Kina. Hvis du arbejder hårdt og viser initiativ fra starten, viser du, at du er seriøs omkring dit praktikophold, og på den måde kan du få tilbudt flere muligheder og flere invitationer til møder og retssager.


Det afhænger af din praktikplads, hvilket slags juridisk arbejde, du kan observere. Fortæl os om dine faglige interesser, så vi kan placere dig rigtigt. Det kan være alt fra kontraktret til immaterialret.


Forberede præsentationer om det juridiske miljø i dit hjemland


Når du dykker ned i det kinesiske retssystem, finder du forskelle og ligheder mellem Danmark og Kinas systemer. Brug dine observationer til at præsentere for virksomhedens personale. På den måde kan du få startet spændende og lærerige diskussioner og samtaler mellem dig og personalet.


Vi opfordrer dig til at deltage i disse præsentationer, da det viser din interesse og dedikation overfor dine kollegaer.


Forberede og overvære retssager


Afhængigt af dit initiativ og dedikation til dit arbejde, kan dine koordinatorer invitere dig med i retten. I det tilfælde, bliver du bedt om at hjælpe dem med at forberede sig til retssagen dagen før. Hjælp med research, skrivning eller korrekturlæsning af dokumenter, som skal bruges i retten. Din koordinator står klar til at vejlede dig, hvis du har spørgsmål.


Hvor i Kina skal jeg bo og arbejde?

Alt efter hvilken praktikplads du får i Kina, får du muligheden for at arbejde i det pulserende Shanghai eller det mere traditionelle Chengdu. Begge byer har adskillige praktikpladser, som du kan få.

Chengdu er kendt som en af de bedste byer i Kina at bo i, og du kommer til at opleve, at livet her er meget mere afslappet end i Shanghai. I Chengdu er der en balance mellem det moderne og det traditionelle, og du kan udforske det hele i din fritid.


Her arbejder du på et advokatkontor fra mandag til fredag, og du bor i en lejlighed sammen med andre praktikanter og frivillige fra hele verden.

Shanghai

Shanghai er den største og mest udviklede by i Kina. Byen har over 25 millioner indbyggere.  Der er altid masser at lave i byen, døgnet rundt.


Her arbejder du på et advokatkontor om dagen, mens du har aftenerne og weekenderne til at udforske omgivelserne. Du bor i en lejlighed sammen med andre praktikanter og frivillige fra hele verden.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Kina


Hvordan ser en typisk dag på praktikopholdet med jura i Kina ud?

Du starter dagen med at spise morgenmad i lejligheden, som du deler med andre praktikanter og frivillige. Du klæder dig pænt på til arbejde og tager derhen med offentlig transport. På din første dag, følger en af vores ansatte dig på arbejde for at vise dig vejen.


Som praktikant inden for jura i Kina, arbejder du normalt fra klokken 9.00-17.00, mandag til fredag. Dine arbejdstider kan variere alt efter din arbejdsplads og deres krav.


Du kan blive bedt om at korrekturlæse dokumenter, arbejde på sager, som skal for retten den efterfølgende dag, deltage i møder og skygge advokater.


Når du har frokostpause, opfordrer vi dig til at sidde sammen med advokaterne og det andet personale, når de inviterer dig. Du kan få mest muligt ud af dit ophold ved at lære personalet at kende. De kan også give dig gode råd til, hvordan du kan få det bedste ophold i Kina.


Du kan blive bedt om at tage med en advokat i retten på visse dage. Sørg for at udnytte denne unikke mulighed, tag noter, stil spørgsmål og lær så meget som muligt.


Du har fri om aftenen og i weekenderne, hvor du kan gøre lige, hvad du vil. Du kan for eksempel mødes med andre praktikanter og frivillige i byen og udforske nattelivet i Chengdu eller Shanghai, eller planlægge en weekendtur til den Kinesiske Mur. Dyk ned i Kinas rige kultur og tag hen til Terracotta Army eller den Forbudte By. Hvad end du gør. Så sørg for at få den fulde oplevelse på dit udlandsophold i Kina.

Projects Abroad Law interns attend a meeting run by experienced local lawyers at a firm as part of their Law internship in China.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med praktikopholdet inden for jura i Kina er at give dig chancen for at få praktisk erhvervserfaring i en dynamisk advokatvirksomhed i udlandet. Du opbygger også din akademiske viden og får indsigt i det kinesiske retssystem.  


I Kina giver advokater deres klienter juridisk rådgivning frem for at føre sager for retten. Det er en af de største forskelle mellem det kinesiske retssystem og de fleste retssystemer i den vestlige verden. Alt efter din praktikplads, kan du lære om kontraktret, folkeret, handelsret og meget mere.


Din oplevelse i Kina giver dit CV kant og lader dig skille dig ud i ansøgninger og til jobsamtaler. Vi opfordrer dig til at stille spørgsmål og lære så meget som muligt om, hvordan jur praktiseres i Kina.


Der er meget at lære, se og opleve på praktikopholdet med jura i Kina. Tag med os til Kina og kickstart din juridiske karriere.

A student doing a Law internship in China discusses a case with a client over the phone in Shanghai.

Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bliver indkvarteret sammen med andre Projects Abroad frivillige og praktikanter i løbet af dit ophold i Shanghai eller Chengdu.

På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

Boligen kommer til at være tryg, komfortabel og ren. Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Kina er et enormt stort land, så det kommer nok ikke som en overraskelse, at landet har et bredt udvalg af turistaktiviteter og oplevelser. Når du er frivillig i Kina, får du rig mulighed for at lave sjove og spændende ting efter arbejde og i weekenderne.


Det særlige ved Kina er de store kontraster mellem det gamle og det nye, det landlige og det urbane. Du kan se tårnhøje skyskrabere som the Oriental Pearl Tower, som ikke ligger langt fra den fredfyldte Yuyuan have.


Der er masser at se og opleve i de pulserende byer, Shanghai og Chengdu, men det er også turen værd at tage ud på landet. Her kan du vandre langs den betagende silkerute eller besøge et buddhistisk kloster.


En rejse til Kina ville ikke være fuldendt uden at se landets naturlige vidundere og steder på verdensarvlisten. Det gælder den Kinesiske Mur, Yangtze floden og Terracotta hæren.


Der er altid mange frivillige afsted i Kina, og derfor har du muligheden for at rejse sammen med andre og udforske landet som en gruppe. Du er også velkommen til at tage på opdagelse i din fritid på egen hånd.  


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer