Journalism interns in Vietnam take photos at their placement

Praktikophold med journalistik i Vietnam

Bo i Sydøstasien og få praktisk erhvervserfaring ved at arbejde på et offentligt, flersprogligt radioprogram

Projektoversigt

Tag på dit praktikophold med journalistik i Vietnam og få praktisk erhvervserfaring i en international medieindustri. Du arbejder på Voice of Vietnam Radio (VOV), som er er et flersprogligt, offentligt radioprogram med et stort, internationalt publikum, eller på en digital TV-kanal.


Du arbejder sammen med et stort team af erfarne journalister og hjælper dem med at lave research til historier, radioudsendelser, og at udarbejde videoklip. Du får også muligheden for at udføre interviews, tage fotografier til artikler eller redigere radio- eller videomateriale. På dit praktikophold i Vietnam får du en dybere indsigt i feltet som journalist, samtidig med at du får en platform til at forbedre dine praktiske evner og opbygge din portfolio.


Du bor i Hanoi hos en lokal værtsfamilie. Hanoi er kendt for dens smukke arkitektur, historiske templer og unikke landskab, så udnyt mulighederne i din fritid for at se og opleve mest muligt.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

Tre uger

Alder: 

16 eller derover
You need to speak intermediate English and have completed at least one year of journalism related studies or training.


Er et praktikophold med journalistik i Vietnam det rigtige for mig?

Hvis du er en spirende journalist, som gerne vil have noget praktisk erfaring, så er praktikopholdet i Vietnam det helt rigtige for dig. Du får direkte indsigt, i hvordan journalistik praktiseres i et udviklingsland, og du får international erhvervserfaring, som du kan skrive på dit CV.  


For at deltage på dette praktikophold, skal du enten studere eller være kvalificeret inden for:

  • Journalistik
  • Uddannelse inden for medier
  • Kommunikation eller PR Management


Du kan også deltage, hvis du har et års erhvervserfaring inden for radio, TV eller online medier. Derudover skal du være klar til at være proaktiv. Du kommer til at arbejde en del selvstændigt. Dog står vores venlige Projects Abroad team klar til at vejlede og støtte dig, hvis du får brug for det.


Projektet er åbent året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du gerne vil afsted. Du skal deltage på praktikopholdet i mindst to uger, og der er intet loft, så du kan blive, så længe du vil.

Interns take pictures during a social events in Vietnam

Hvad bliver min rolle på praktikopholdet med journalistik i Vietnam?

Du arbejder sammen med professionelle journalister enten på et online tidsskrift eller på radiostationen Voice of Vietnam (VOV), som er et flersprogligt, offentligt radioprogram i Hanoi med et stort, internationalt publikum samt vietnamesiske lyttere, som bor og arbejder i udlandet. Du kan også udbygge dine evner på vores praktikplads inden for TV, VTC Digital television. Dine dage på projektet bliver spændende og travle, når du kommer ind i journalistikkens verden. Nogle af de ting, du kan forvente at gøre på praktikopholdet, er at:


  • Udføre dybdegående research til nyheder og skrive dine egne artikler
  • Foretage interviews og tage billeder til artikler
  • Lave forberedelser til et radioprogram eller arbejde på din TV-reportage

Nogle af de aktiviteter, du deltager i som praktikant i Vietnam, er at:


Udføre dybdegående research til nyheder og skrive dine egne artikler


Voice of Vietnam Radio (VOV) fokuserer på at levere præcise, informative nyheder om emner som turisme, skik og praksis, traditioner og lokale anliggender. Du bruger en del af din arbejdsdag på at udarbejde dybdegående research til historier. Din research forventes at være udførlig og fra pålidelige kilder. Derefter kan du få muligheden for at stykke din research sammen til historier til VOVs hjemmeside.


Du får brugbar og konstruktiv feedback på dit arbejde fra teamet, før dine historier går online, hvilket kan hjælpe dig med at forbedre dine skriveevner. Alle artikler, du skriver, er en værdifuld tilføjelse til dit portfolio og dit CV, så prøv at involvere dig så meget som muligt i arbejdet.


Foretage interviews og tage billeder til artikler


Ud over at lave research og skrive artikler, får du også mulighed for at lave feltarbejde. Her interviewer du forskellige eksperter og lokale borgere om en række relevante emner som for eksempel business, turisme, og skikke og traditioner. Du kan også tage billeder, som kan passe til dine historier.  


Lave forberedelser til et radioprogram eller arbejde på din TV-reportage


Hvis du brænder for radio- eller TV-journalistik, kan du også få lov til at lære fra erfarne journalister i denne branche. På radioafdelingen af Voice of Vietnam observerer du først, hvordan det professionelle team forbereder deres live shows, og hvordan de udfører optagelser. Når du er bekendt med processen, kan du hjælpe med research og skrivning af indhold. Du lærer også at redigere lydmateriale, som er en nødvendig kompetence, hvis du gerne vil have en karriere inden for radiojournalistik.


Som praktikant inden for TV-journalistik, arbejder du på den travle nyhedskanal i VTCs afdeling for digitalt TV. Her lærer du at udarbejde og redigere manuskripter til kommende shows og tager med kameraholdet ud at filme i feltet. Her får du også en enestående mulighed for at lære af erfarne journalister, hvordan man redigerer uforarbejdede optagelser, mens du forbedrer dine evner inden for redigering.  
Hvor i Vietnam skal jeg bo og arbejde?

Hanoi

Afhængigt af dine interesser, har du muligheden for at arbejde på en praktikplads inden for radio, TV eller trykte medier. Alle vores praktikpladser inden for journalistik i Vietnam ligger i Hanoi, som er Vietnams pulserende hovedstad. Her bor du hos en lokal værtsfamilie. Du kommer til at bo i kort afstand til din praktikplads, så du kan tage på arbejde med en motorcykeltaxa, almindelig taxa eller bus. Hanoi er en kaotisk men charmerende by, som har historiske templer og en fascinerende blanding af kinesisk, fransk og sydøstasiatisk arkitektur. Alt dette er omgivet af smukke bjerge, skove og strande.


Du får rig mulighed for at udforske byen og dens omgivelser om aftenen og i weekenderne. Du kan tage på nogle af de mange markeder for at smage lækker, traditionel, vietnamesisk mad som pho og varme, sprøde forårsruller. Du kan besøge museer, templer og seværdigheder, som er på verdensarvslisten, for at finde ud af mere om landets historie. Du kan også planlægge dagsture ud af byen for at opleve den smukke natur ude på landet.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Vietnam


Hvordan ser en typisk dag på praktikopholdet med journalistik i Vietnam ud?

En typisk dag på praktikopholdet starter med et hjemmelavet morgenmåltid sammen med din værtsfamilie, hvorefter du tager offentlig transport til din praktikplads. På din første arbejdsdag, viser en af vores medarbejdere dig den nemmeste vej på arbejde, introducerer dig for personalet og viser dig rundt.


Din arbejdsdag er fra omkring klokken 9.00-17.00. Hver dag starter med et møde om dagens opgaver, så du ved, hvad der forventes af dig.


En typisk formiddag på praktikopholdet kunne inkludere aktiviteter som at lave research til historier og at pitche ideer til redaktøren. Senere på dagen får du nok lov til at tilbringe noget tid ude i felten, hvor du kan foretage interviews til nyhedshistorier, tage billeder eller optage videomateriale.  Du får masser af vejledning fra medlemmer af dit team, og Projects Abroads personale står også til rådighed for dig og kan hjælpe dig med ideer til historier eller vurdering af dit arbejde, hvis du har brug for ekstra vejledning.


Du har fri om aftenen og i weekenderne, hvor du kan udforske storbyen og tilbringe tid med din værtsfamilie. Vi arrangerer også jævnlige sociale arrangementer for alle vores praktikanter og frivillige.

Journalism interns in Vietnam practice their photography skills

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål med projektet er at hjælpe dig med at få en lærerig oplevelse med journalistik, mens du udforsker et nyt land. Vigtigst af alt lærer du at tilpasse dig anderledes, kulturelle rammer som journalist, hvilket er en vigtig ting at kunne for at være i denne branche.


Ved at være med til interviews, udarbejde research, skrive indhold og redigere uforarbejdede optagelser, får du værdifuld, praktisk erfaring, som ser godt ud på dit CV. Du får også en dybdegående forståelse for, hvordan en radiostation, online tidsskrift eller TV-station fungerer i Vietnam, samt de daglige opgaver og udfordringer, som følger med.


Tag med os på praktikophold med journalistik i Vietnam og få værdifuld, international erhvervserfaring, mens du deler korrekte og pålidelige nyheder og information med offentligheden.

Journalism interns in Vietnam hard at work

Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Hanoi. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Vietnam og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Vi har også andre slags indkvartering, hvor du bor sammen med andre Projects Abroad frivillige og praktikanter.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Vietnam byder på en spændende blanding af travle storbyer og billedskønne landområder. Du kan helt sikkert finde masser af måder at bruge din fritid på med så mange forskellige aktiviteter og turistattraktioner, som Vietnam har.

Hvis du vil have et glimt ind i landets historie, kan du bruge en eftermiddag på at tage på Vietnams etnologiske museum, eller det nationale museum for vietnamesisk historie. Ho Chi Minh Mausoleum er også en stor, historisk seværdighed, som ligger i Hanoi.

Hvis du gerne vil købe souvenirs, er der mange markeder med lokalt fremstillede produkter til salg. Aftenerne i Hanoi er fyldt med spænding og farvestrålende lys. Du kan se gadekunstnere optræde og derefter gå på en lokal restaurant for at smage retter fra det lokale køkken.

Landområderne udgør det perfekte tilflugtssted fra den travle hovedstad med de smaragdgrønne rismarker, som strækker sig ud til horisonten.

Vi driver mange forskellige projekter i Vietnam, så der er sikkert andre frivillige i landet samtidig med dig. Det er derfor nemt at arrangere at rejse rundt i fritiden som en gruppe. Du er dog også velkommen til at udforske landet på egen hånd, hvis du hellere vil det.


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer