Volunteers on a global gap year visit Machu Picchu on a weekend trip in Peru.

Jordomrejse for unge

Arbejd frivilligt hele jorden rundt på vores enestående jordomrejse i en gruppe

Tag med os på vores jordomrejse, som starter hvert år til september. Du får en enestående mulighed for at rejse til fem forskellige lande rundt omkring i verden i 27 uger. Samtidig bliver du en del af vores indsats for at støtte lokalsamfundene i de udviklingslande, vi rejser i.


Du får international erhvervserfaring inden for mange fag, lige fra børnepasning i Ghana til forskningsdyk i Thailand. Jordomrejsen er en fantastisk måde at udvide din horisont på og at lære om globale problemstillinger, før du starter på din videregående uddannelse. Du møder forskellige kulturer og arbejder sammen med andre for at tage hånd om de udfordringer, som påvirker lokalsamfundene i de lande, I besøger.


Vi tager os af alting og sikrer os, at du får en tryg og behagelig tur, og du får støtte fra vores personale 24 timer i døgnet. Det betyder, at du blot skal fokusere på at gøre en forskel på projekterne. På denne grupperejse får du chancen for at møde mennesker fra hele verden og at skabe minder for livet.

Er en jordomrejse for unge det rigtige for mig?

Hvis du er interesseret i muligheden for at:


 • Tage en lang pause og udforske verden, inden du starter på universitetet
 • Bruge dit sabbatår til at finde ud af, hvad du gerne vil læse, og hvilket felt der passer til dig
 • Blive mere fokuseret og udvikle dig som person ved at rejse
 • Få en dybere indsigt i globale problemstillinger og udfordringer


Så er vores jordomrejse for unge det helt rigtige for dig. Du får mulighed for at gøre noget meningsfuldt, før du tager det næste skridt i din uddannelse.


Du rejser verden rundt og oplever meget forskellige kulturer. Som frivillig arbejder du for at tage hånd om lokalsamfundets behov, mens du fordyber dig i en ny måde at leve på. Du får praktisk erhvervserfaring med en række forskellige fag, fra naturbevaring til børnepasning og omsorgsarbejde.


Du behøver ikke at have erfaring i forvejen for at tage med os på jordomrejse. Du bliver ført tilsyn med af vores lokale personale og får en omfattende introduktion til hvert projekt, du besøger på rejsen.


Når du tager på en jordomrejse med en gruppe i dit sabbatår, får du et stærkt støttesystem, og du får venner for livet. Vores personale står klar til at støtte og rådgive dig døgnet rundt i alle de lande, I besøger, så du kan have en bekymringsfri tid i udlandet.


Denne rejse ligger på faste datoer mellem september og maj hvert år, og alle som holder sabbatår, og som gerne vil have en oplevelse for livet, er velkomne til at tage med.

Hvordan fungerer jordomrejsen?

Vores jordomrejse er en arrangeret grupperejse for unge, der tager et sabbatår, inden de starter på en videregående uddannelse. Du rejser jorden rundt sammen med andre unge på din egen alder i 28 uger i alt, hvor I besøger fem lande på tre forskellige kontinenter. Vi tilbyder 24 timers støtte fra vores personale på hver destination, og vi tager os af al planlægning og alle praktiske detaljer. Du skal bare fokusere på dit arbejde som frivillig.

Rejsen finder sted på faste datoer, som inkluderer fire ugers jule- og vinterferie i december og januar. Programmet er følgende:

Prisen for rejsen dækker:

 • Kost og logi
 • Transport til og fra lufthavnen i hvert land
 • Flybilletter, inklusiv en returbillet hjem i juleferien
 • Diverse ture med sightseeing og aktiviteter i hvert land

Prisen for Jordomrejse for unge er 152700 kr. Du kan ansøge her.

Hvad bliver min rolle på jordomrejsen?

På denne arrangerede jordomrejse får du muligheden for at arbejde frivilligt i fem forskellige lande. Du arbejder tæt sammen med vores lokale personale og lærer om problemstillinger, der påvirker lokalsamfundet. Men du skal ikke kun arbejde. Du kommer også på sightseeing og får lov at opleve den lokale kultur.

Det er, hvad du kommer til at lave på jordomrejsen.

Hvad skal jeg i Sydafrika?


I starter med en uges orientering i Cape Town, hvor du vil komme til at møde de andre frivillige og deltage i forskellige workshops, der vil forberede dig på  din tid i udlandet. I vores workshops vil vi arbejde med emner som kulturchok og internationale problemstillinger.

Du kommer også til at deltage i forskellige kulturelle og sociale aktiviteter, besøge nogle af de frivillige fra Projects Abroad i Cape Town og prøve det sydafrikanske køkken. Din gruppe og dig kommer også til at besøge nogle af de fantastiske lokale seværdigheder såsom Table Mountain og historiske steder som The Castle of Good Hope.

De næste to uger vil du bruge på at arbejde enten på vores surfingprojekt, som er et projekt, hvor du skal lære udsatte unge og unge med handicap at surfe eller på vores ernæringsprojekt, hvor du vil hjælpe lokale initiativer med at forbedre ernæringen i townships.

Du kan selv vælge, hvilket projekt du gerne vil bruge de sidste fire uger af din tid i Sydafrika på. Vi har nogle spændende muligheder at vælge imellem, inklusiv:

 • Børnepasning: Arbejd med børn i udsatte townships og støt børns tidlige udvikling.
 • Jura & menneskerettigheder: Deltag på vores lokale Projects Abroad kontor for menneskerettigheder i Cape Town, hvor du bliver involveret i initiativer om social retfærdighed, der håndterer problemer relateret til menneskerettigheder i lokalsamfundet.

Se alle mulighederne på vores informationsside om Sydafrika.

Childcare volunteer plays a game with a child during her volunteer work with children in South Africa

Hvad skal jeg i Ghana?

Du vil opholde dig i Ghana de næste fire uger, hvor du vil arbejde på vores børnepasningsprojekt og bygningsprojekt i Akuapem Hills. 

I vores bygningsprojekt får du beskidte hænder. Du deltager i konstruktionsarbejde, hvor i kommer til at bygge lokale klasseværelser, toiletter, biblioteker eller boliger. 

Dette er et utroligt vigtigt stykke arbejde, da de lokale ofte ikke har råd til ordentlige boliger, og skolerne ikke modtager nok penge til at bygge klasseværelser. Med din hjælp kan disse townships få bedre boligforhold og børnene vil få et mere sikkert skolemiljø.

På vores børnepasningsprojekt er du med til det praktiske arbejde i en lokal børnehave. Du bliver en hjælpende hånd for pædagogerne og kan hjælpe ved at arrangere sjove, lærerige aktiviteter for børnene.

Det arbejde, du udfører her, er vigtigt, da de børnehaver og dagcentre vi arbejder med, er overfyldte og underbemandede. Når der er for mange børn pr. voksen, betyder det, at børnene ikke får nok individuel opmærksomhed. Når vi får vores frivillige til at hjælpe, kan vi sikre at børnene får al den støtte, de har brug for.

A volunteer paints a playground as part of her construction volunteering in Ghana

Hvad skal jeg i Peru?

Efter dine fire ugers juleferie, mødes vi igen i Cusco, Peru, hvor I skal være i ni uger. Du deltager på vores undervisningsprojekt i Cusco, hvor du hjælper med vores innovative uddannelsesprogram for lærere, som finder sted i løbet af skoleferierne. Her forbereder du interaktive lektioner for små grupper af lokale lærere for at hjælpe dem med at forbedre deres engelskkundskaber.

Lærerne i de offentlige skoler i Peru har problemer med deres engelsk. De har ofte ekspertviden inden for fysik, kemi og historie, men de bliver også bedt om at undervise i engelsk. Du kan hjælpe dem med din viden inden for engelsk ved at lære dem om udtale og sætningskonstruktion.

Alt efter skemalægningen af lærernes lektioner, kan din gruppe også få muligheden for at tilbringe en uge på vores arkæologiprojekt med Inca og Warikultur i dalen Lucre i Cusco.  På dette fascinerende projekt kan du få praktisk erfaring med forskellige aspekter inden for arkæologisk arbejde.

Når du er færdig med dit frivillige arbejde i Peru, besøger du og din gruppe den enestående forsvundne by, Machu Picchu. Efter flere dages vandring og udforskning af ruiner, bruger I de sidste par dage i Peru på at slappe af i Cusco.

Local teachers receive assistance with their English pronunciation from a volunteer on her Global Gap Year abroad in Peru.

Hvad skal jeg i Nepal?

I det lille men betagende Nepal kan du vælge at bruge de fire uger på ét af to projekter: naturbevaring eller medicin og sundhed.

På vores naturbevaringsprojekt i Himalaya, arbejder du i bjergkæden Annapurna, hvor du hjælper med at foretage research om dyrelivet og at beskytte den lokale biodiversitet i området. Området er hjemsted for nogle helt unikke dyrearter, fra den asiatiske leopardkat til sorte bjørne. Du kan være med til en række forskellige aktiviteter dagligt, lige fra at lave optællinger af fugle til at deltage i initiativer om genbrug og genanvendelse i lokalsamfundet.

Hvis du vælger projektet med medicin og sundhed, skygger du lægerne på et travlt universitetshospital i Chitwan. Dette projekt er en god mulighed for alle med en interesse inden for feltet, da du kommer til at lære om medicinsk praksis i anderledes, kulturelle rammer. Du deltager også i offentlige, sundhedsfaglige outreaches og uddannelseskampagner i lokalsamfundet.

Du og din gruppe tager også på en weekendtur med vores personale for at udforske de enestående seværdigheder i området som foden af Mount Everest eller Chitwan National Park.

A local woman has her pulse and oxygen saturation levels measured by a Global Gap Year volunteer in Nepal.

Hvad skal jeg i Thailand?

Den sidste del af jordomrejsen finder sted i Thailand. Du tilbringer fire uger på vores projekt med havbevaring og dykning ved Ao Nang. I løbet af den første uge, tager du dit PADI dykkercertifikat. Når du har færdiggjort dykkerkurset, er det tid til at deltage i de smukke, betagende dyk langs koralrevene.

 

Du foretager undersøgelser om fiskebestanden og skader på revet samt indsamler affald i havet på bjærgningsdyk. Når du ikke er i vandet, hjælper du med:

 

 • Oprydninger på strandene
 • Initiativer for genplantning af mangrovetræer
 • Opsøgende arbejde med oplysning og uddannelse på lokale skoler

 

Hvis du allerede har et dykkercertifikat, kan du starte dit bevaringsarbejde med det samme, eller du kan tage et specialiseringskursus i stedet. Du kan også vælge at arbejde på vores undervisningsprojekt eller børnepasningsprojekt, hvis du gerne vil lave noget andet end dykning.

Two volunteers prepare to dive at our Conservation Project in Thailand during their Global Gap Year abroad.

Hvad er målet med jordomrejsen?

Det primære mål for rejsen er at give dig en rig, kulturel oplevelse, mens vi støtter vigtige projekter i lokalsamfund rundt omkring i verden.

Vi tror på vigtigheden af kulturudveksling, hvilket fremmer en større forståelse for andre mennesker. På den 28 uger lange rejse, møder du mennesker fra alle samfundslag, mens I bor og arbejder sammen. Jordomrejsen er en mulighed for at lære fra andre, dele jeres oplevelser og erfaring, og skabe minder for livet for både dig og dem.

Du bliver også en del af vores igangværende projekter i lokalsamfundene i alle de lande, du besøger på rejsen. Hvert projekt er designet til at tage hånd om lokalsamfundets behov. Fra naturbevaring til børnepasning hjælper du med at gøre en forskel for andre.

Tag med os på vores jordomrejse for unge og få en international, global rejse, mens du gør en forskel som frivillig på denne livsforandrende tur.

Kan du ikke finde det, du leder efter?

Vi vil hellere end gerne tale med dig om at skræddersy et projekt til dig. Det meste af vores personale har selv været frivillige, og de vil med glæde besvare alle dine spørgsmål. Ring til os på

(+45)­­ 35 15 21 20

eller email:

start planlægningen af dit projekt

Vores akkrediteringer