Children are taught about hygiene and washing hands by Projects Abroad volunteers at a care centre in Vietnam.

Frivilligt arbejde med børnepasning i Vietnam

Arbejd frivilligt med lokale lærere og pædagoger for at forbedre børns livskvalitet og støt deres uddannelse

Projektoversigt

Arbejd frivilligt med børn i Vietnam og støt de lokale lærere og pædagogers arbejde i underfinansierede dagcentre og daginstitutioner for børn med særlige behov. Du fokuserer på børns tidlige udvikling og på at forbedre børns livskvalitet.


De dagcentre, vi samarbejder med i Vietnam, er underbemandede og mangler ressourcer. Vi har brug for din hjælp til at give de lokale medarbejdere den støtte, som de mangler. Personalet vil være taknemmelige for en hjælpende hånd. Projektet giver dig derudover erfaring med børnepasning, og du kan udvikle adskillige karriere relevante egenskaber såsom ledelse og planlægning, hvilket du fremover kan tilføje til dit CV.


Du bor og arbejder i Hanoi, Vietnams hovedstad. Grib chancen for at se og opleve så meget som muligt, og spis dig mæt i forårsruller og pho!

Startdatoer: 

Helt fleksible datoer

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Krav: 

Alle over 16 år kan deltage


Er frivilligt arbejde med børn i Vietnam det rigtige for mig?

Hvis du gerne vil hjælpe børn fra trange kår, og være med til at forbedre deres levevilkår er vores børnepasningsprojekt i Vietnam det helt rigtige for dig. Derudover kan du skrive frivilligt arbejde med børn på dit CV, hvilket kan gavne din fremtidige karriere. Du forbedrer også dine kompetencer indenfor kommunikation, lederskab og planlægning, som også gavner dit fremtidige arbejde.


Du behøver ikke at have erfaring på området for at deltage. Projects Abroad teamet og de lokale lærere og pædagoger lærer dig alt, du har brug for at vide og hjælper dig med dit arbejde. Vi afholder også jævnligt workshops for vores frivillige, hvor du kan udveksle ideer og snakke om de udfordringer, du møder. Derudover har vi nogle online ressourcer, som du kan trække på.


Det er muligt at tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv vælge, hvornår du vil afsted. Dit ophold skal mindst være på to uger, og vi anbefaler, at du bliver i længere tid, så du kan gøre en større forskel.

Volunteers play with a group of children outside a care centre at their Childcare placement in Vietnam.

Hvad bliver min rolle på projektet i Vietnam?

Dine arbejdsopgaver varierer, alt efter hvilken arbejdsplads du er på. Her er nogle af de generelle arbejdsområder, som du fokuserer på som frivillig:


  • Fremme børns tidlige udvikling og give børn de færdigheder, som de skal bruge for at trives
  • Forbedre livskvaliteten for børn, der lever med handicap
  • Opfordre til gode hygiejnevaner som at vaske hænder og børste tænder
  • Lære børnene grundlæggende engelsk for at støtte deres uddannelse og selvsikkerhed

Dine arbejdsopgaver afhænger af din arbejdsplads og børnenes specifikke behov. Her er hvad du kan forvente at gøre:


Støtte børns tidlige udvikling


Udviklingen i den tidlige barndom er afgørende for børns fremtidige udvikling. Derfor er børns tidlige udvikling et af de største fokuspunkter i de børnehaver og dagcentre, som vi samarbejder med. Du hjælper ved at bruge lege og aktiviteter til at udvikle børnenes færdigheder. Dette kan for eksempel være kaste med en lille bold for at forbedre deres hånd-øje-koordination. Du definerer hvilke færdigheder, det enkelt barn har behov for at udvikle, ved hjælp af vores tjeklister for børns tidlige udvikling og vores Global Impact Database.


Hjælp børn med handicap med at udvikle nye færdigheder


Flere af vores samarbejdspartnere arbejder med børn, som lever med handicap, for eksempel autisme eller downs syndrom. Din rolle er at hjælpe med at forbedre livskvaliteten og uddannelsen for børnene. Du støtter arbejdet ved at lave aktiviteter, lege og kreative workshops.


Opfordre til god hygiejne, blandt andet at vaske hænder og børste tænder


Bedre hygiejne er et vigtigt mål for vores projekt med børnepasning i Vietnam. Du opfordrer børnene til gode, daglige hygiejnevaner og sørger for, at de vasker hænder og børster tænder.


Undervise i engelsk for begyndere


Det er en stor fordel for befolkningen i Vietnam at kunne tale engelsk, fordi landet er økonomisk afhængigt af turisme som indtægtskilde. Hvis du arbejder på et center for børn med særlige behov, underviser du nogle af de ældre børn i engelsk. I dagcentrene lærer du børnene nemme ord og gloser på engelsk og opfordrer børnene til at øve sig ved at tale engelsk med dig. Øvelserne gør dem mere trygge ved at udtrykke sig på engelsk.


Hvor i Vietnam skal jeg bo og arbejde?

Hanoi

Du arbejder i en børnehave eller et dagcenter for børn med særlige behov i Hanoi, Vietnams hovedstad. Centrene har ofte for mange børn tilmeldt, og lærerne har svært ved at give hvert enkelt barn den opmærksomhed, de har brug for. De fleste af børnene kommer fra fattige områder, og nogle af børnene har fysiske eller mentale handicap.


Hanoi er den andenstørste by i Vietnam med omkring 7,5 millioner indbyggere. Når du tager rundt i byen, snor du dig imellem tusindvis af motorcykler, som er Vietnams primære transportmiddel. Følg duften af lokale delikatesser til gadeboderne, der står på hvert eneste gadehjørne. Til frokost kan du spise forårsruller og Vietnams berømte pho, som er en ret med nudler, ris, suppe, urter og enten kylling eller oksekød.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Vietnam


Hvordan ser en typisk dag på projektet i Vietnam ud?

Din arbejdsdag varierer lidt alt efter, hvor du arbejder henne. Du begynder normalt din arbejdsdag mellem klokken 8 og 8.30. Du har frokostpause midt på dagen, hvor du kan spise eller tage en lur, hvis du vil. Din arbejdsdag slutter omkring klokken 16.30.


I løbet af dagen på dagcentret, hjælper du personalet med undervisningen. Du arrangerer lege, lærer børnene engelske ord, laver billedkunst eller puslespil. Alle disse aktiviteter støtter vores mål om at forbedre børns tidlige udvikling. Du opfordrer også børnene til at lære gode, daglige hygiejnevaner som at vaske hænder før de skal spise eller efter de har leget udendørs.


Hvis du arbejder på et dagcenter for børn med særlige behov, arbejder du med at forbedre livskvaliteten og den fysiske og kognitive stimulering af børnene. Dine arbejdsopgaver afhænger af børnenes behov. De kan bestå af at opfordre til daglige hygiejnevaner, arrangere lege for børnene eller du kan hjælpe de ældre børn med at lære engelske gloser.


Om aftenen tager du hjem til din værtsfamilie.


Du har fri i weekenden til at udforske landet. Oplev spektakulære seværdigheder som Ha Long Bay, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Du kan også besøge templer, shoppe på de lokale markeder, drikke vietnamesisk kaffe og synge dine yndlingssange på karaoke barer.

A group of Childcare volunteers teach a group of children how to brush their teeth at a care centre in Vietnam.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål for projektet er at forbedre livskvaliteten for børn fra trange kår i Vietnam, især børn, der lever med handicap.


Børn og voksne i Vietnam lider fortsat under påvirkningen af Agent Orange, som er et farligt kemisk stof, som blev brugt under Vietnamkrigen. Stoffet skader gener i kroppen, så børn hvis forældre blev udsat for Agent Orange har ofte medfødte fysiske handicap og misdannelser. Vores mål er at forbedre disse børns livskvalitet og uddannelse. Vi arbejder også i børnehaver, hvor vi støtter børns tidlige udvikling.


Vi har defineret fem mål for projektet i Vietnam for at sikre, at vores arbejde har langvarig og bæredygtig indflydelse. Målene er at:


  • Forbedre livskvaliteten for mennesker, der lever med handicap
  • Forbedre hygiejnestandarder hos børnene
  • Skabe opmærksomhed om sund livsstil
  • Styrke den omsorg og støtte, som hvert barn modtager
  • Styrke den fysiske, sociale, og kognitive stimulering af hvert enkelt barn


Bliv frivillig på vores projekt med børnepasning i Vietnam, og hjælp os med at nå vores mål, mens du oplever hverdagslivet i et fremmed land.

Projects Abroad volunteers demonstrate balancing exercises to a group of children at a care centre in Vietnam to develop co-ordination skills.

Frivilligt arbejde for professionelle

Dette projekt passer også perfekt for kvalificerede professionelle. Vi kan gøre en endnu større forskel sammen, når dine kompetencer kan bakke vores langvarige indsats op.

Vi matcher dig med det projekt, hvor dine evner er mest tiltrængte. Det betyder, at du kan dele din uddannelse og viden med andre. Du kan arbejde hånd i hånd med vores partnerorganisationer og lokalsamfund for at støtte bæredygtig udvikling.

Hvis du har relevante kompetencer eller kvalifikationer, kan du læse mere om, hvordan du kan gøre brug af dem med Projects Abroad. 


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Hanoi. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Vietnam og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Vi har også andre slags indkvartering, hvor du bor sammen med andre Projects Abroad frivillige og praktikanter.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Vietnam byder på en spændende blanding af travle storbyer og billedskønne landområder. Du kan helt sikkert finde masser af måder at bruge din fritid på med så mange forskellige aktiviteter og turistattraktioner, som Vietnam har.

Hvis du vil have et glimt ind i landets historie, kan du bruge en eftermiddag på at tage på Vietnams etnologiske museum, eller det nationale museum for vietnamesisk historie. Ho Chi Minh Mausoleum er også en stor, historisk seværdighed, som ligger i Hanoi.

Hvis du gerne vil købe souvenirs, er der mange markeder med lokalt fremstillede produkter til salg. Aftenerne i Hanoi er fyldt med spænding og farvestrålende lys. Du kan se gadekunstnere optræde og derefter gå på en lokal restaurant for at smage retter fra det lokale køkken.

Landområderne udgør det perfekte tilflugtssted fra den travle hovedstad med de smaragdgrønne rismarker, som strækker sig ud til horisonten.

Vi driver mange forskellige projekter i Vietnam, så der er sikkert andre frivillige i landet samtidig med dig. Det er derfor nemt at arrangere at rejse rundt i fritiden som en gruppe. Du er dog også velkommen til at udforske landet på egen hånd, hvis du hellere vil det.


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer