A volunteer hands out food while working with children in Senegal.

Frivilligt arbejde i Senegal

Rejs til Vestafrika og bliv en del af vores indsats for at støtte børn fra trange kår

Projektoversigt

Arbejd frivilligt med børn i Senegal, og brug din tid og energi på at støtte dem og deres udvikling. Du kan arbejde på vores center for talibé-børn (speciel gruppe af gadebørn), eller du kan støtte medarbejderne i en underfinansieret børnehave. Begge steder fokuserer du på at give børnene de færdigheder, de skal bruge for at trives. Projektet er en god mulighed for at gøre noget godt for andre, samtidig med at du får praktisk erfaring med børnepasning og omsorgsarbejde.


I Senegal mangler børnehaverne i fattige områder ressourcer, og de er ofte underbemandede. Du hjælper ved at give de lokale lærere ekstra støtte i klasserne. Projects Abroad laver også frivilligt arbejde med talibé-børn i Senegal, hvor vi har et dagcenter, der specifikt støtter disse børn. Talibé-børn går ikke i skole, og de er nødsaget til at tigge på gaden for at få mad og penge. Vi støtter dem ved at tilbyde gratis grundlæggende uddannelse og sundhedspleje.


Du bor og arbejder i St Louis, hvor du bor hos en lokal værtsfamilie. Vi opfordrer dig til at rejse rundt og udforske landet i din fritid, og at være social med de andre frivillige og praktikanter fra Projects Abroad.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

16 eller derover
You need to speak basic French.


Er frivilligt arbejde med børn i Senegal det rigtige for mig?

Hvis du kan lide at arbejde med børn, vil tage aktivt del i hjælpearbejde, og hvis du er interesseret i at arbejde frivilligt i et fransktalende land, så er vores børnepasningsprojekt i Senegal det helt rigtige for dig. Projektet er en god mulighed for at få erfaring med børnepasning og omsorgsarbejde, hvilket kan gavne din fremtidige karriere. Derudover bidrager du også til vores langsigtede mål, om at støtte børn i Senegal.


Oplevelsen er også med til at udvikle dine kompetencer indenfor kommunikation og planlægning, som du kan skrive på dit CV, og som kan gavne dig i din fremtidige karriere.


Du behøver ikke at have erfaring med børnepasning for at deltage. Du støtter de lokale medarbejderes arbejde, og du kan spørge Projects Abroads ansatte til råds til hver en tid. Vi holder også jævnligt workshops for alle vores frivillige, hvor du kan udveksle ideer og snakke om de udfordringer, du møder. Du skal kunne tale fransk på samtaleniveau, så du kan kommunikere med børnene. Hvis du har brug for at lære nogle franske gloser, inden du starter som frivillig, anbefaler vi at deltage på vores franskkursus.


Det er muligt at tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv vælge, hvornår du vil afsted. Dit ophold skal mindst være på én uge, og vi anbefaler, at du bliver i længere tid, så du kan gøre en større forskel.

A volunteer with children in Senegal gives a lesson at a kindergarten.

Hvad bliver min rolle på projektet i Senegal?

Som frivillig i Senegal fokuserer du på børns tidlige udvikling og andre vigtige færdigheder som at tale engelsk. Her er nogle af de arbejdsopgaver, som du kan forvente at få:


 • Afholde sprogkurser for børnene for at forbedre deres engelsk- og franskkundskaber
 • Arrangere lærerige lege og aktiviteter for at fremme børnenes udvikling og gøre læring til en leg
 • Tilbyde støtte til de lokale medarbejdere, når de har brug for en ekstra hånd

Som frivillig fokuserer du på de følgende områder:


Lave sprogkurser for at forbedre børnenes engelsk- og franskkundskaber


Talibé-børn og de andre børn, du arbejder med i Senegal, har enten begrænset adgang til uddannelse, eller går i en overfyldt børnehaveklasse, hvor det er svært at lære. Derudover lærer mange af børnene aldrig at tale fransk, hvilket er det mest brugte sprog i Senegal.


En stor del af dit frivillige arbejde er at undervise i engelsk eller fransk. Du kan starte med at lære børnene nemme ord og gloser, og øve korte sætninger med dem. Gør undervisningen sjov ved at lave teaterstykker eller synge engelske og franske sange.


Arrangere lærerige lege og aktiviteter for at forbedre børnenes udvikling og gøre læring til en leg


Læring er ikke bare at komme til timerne og lave lektier. Læring burde være en stimulerende oplevelse, som opfordrer barnet til at ville lære mere. De børn, vi arbejder med, skal lære samtidig med, at de har det sjovt. Derfor opfordrer vi dig til at finde på undervisningsaktiviteter, som også er sjove og kreative. Du kan arrangere aktiviteter såsom:


 • Billedkunst og håndværk
 • Udendørs sportsaktiviteter
 • Højtlæsning
 • Spille bingo eller lege fælleslege
 • Spille et boldspil for at forbedre hånd-øje-koordination


Alle disse aktiviteter bidrager til børnenes selvsikkerhed, sociale evner og kreativitet. Det er alt sammen vigtige færdigheder at udvikle i den tidlige barndom.


Tilbyde støtte til de lokale medarbejdere når de har brug for hjælp med ekstra aktiviteter


Målet med vores talibécentre er at give børnene et trygt sted at tage hen i dagtimerne. Derfor giver vi børnene en række forskellige tilbud, blandt andet:


 • Grundlæggende uddannelse
 • Basal sundhedspleje og hygiejne
 • Idræt og fritidsaktiviteter
 • Muligheder for brusebad og tøjvask


På talibécentret afhænger vi af frivillige som dig til at hjælpe os så meget som muligt. Det betyder, at må forberede dig på at hjælpe børnene med at vaske deres tøj og hjælpe med vedligeholdelse og renovering af centret. Du hjælper også med at behandle børnenes småsår og med at dele mad ud.


Hvor i Senegal skal jeg bo og arbejde?

St Louis

Du bor og arbejder i den farverige by St Louis. Hver dag går du gennem gaderne sammen med omvandrende geder og får, som nipper til ukrudt og affald. Smuk, fransk arkitektur omringer kaffebarerne og de farverige fiskerbåde.


Arkitekturen afspejler byens historiske baggrund og tiden som den første franske koloni i Vestafrika. St Louis var også Senegals hovedstad i mange år.


Der er et par grunde til at St Louis har været på UNESCOs verdensarvsliste siden år 2000. I dag er byen et enestående eksempel på en genopfundet kolonial by, som tiltrækker turister fra hele verden.


Du arbejder med børn i en børnehave eller med talibé-børn. På grund af de mange børn, som kommer i børnehaverne og dagcentrene hver dag, er det svært for de ansatte at give hvert enkelt barn individuel opmærksomhed, dette gør du muligt.  

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Senegal


Hvordan ser en typisk dag på projektet i Senegal ud?

Hver morgen vågner du op til lyden af geder, der bræger og snuser omkring i buskene omkring huset. Du spiser morgenmad med din værtsfamilie, inden du tager hen til dit arbejdssted. En medarbejder fra vores Projects Abroad team følger dig derhen den første dag, så du kender vejen.


En typisk dag som frivillig afhænger af, hvor du vælger at arbejde. I alle tilfælde arbejder du mandag til fredag, så du har fri om aftenen og i weekenden.


På talibécentret starter du oftest med at undervise i engelsk eller fransk. Da børnene kommer og går i løbet af dagen, kan dine opgaver senere på dagen variere. Du kan:


 • Arrangere en fodboldkamp eller stafet
 • Klippe/klistre, male, eller lege med modellervoks
 • Hjælpe børnene med at vaske deres tøj
 • Hjælpe med madlavning og måltider til børnene ugentligt
 • Dele viden om sundhed og vigtigheden af god daglig hygiejne


I børnehaven arbejder du med de lokale lærere. Du hjælper til i klasserne eller trækker mindre grupper af børn til side for at fokusere på bestemte opgaver. Du kan:


 • Lære dem at tælle
 • Lære dem ord og gloser på engelsk og fransk
 • Lave billedkunst og håndværk
 • Arrangere sportsaktiviteter for at forbedre deres koordination og motorik


Når din arbejdsdag er færdig, har du fri og kan udforske byen. Spis på en lokal restaurant, tag på en vandretur gennem en nationalpark, eller besøg en historisk seværdighed. Du kan også slappe af på en strand i nærheden. Vi anbefaler dig at være social med andre frivillige og praktikanter fra Projects Abroad.

A group prepares juices for talibés while they volunteer with children in Senegal.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Vi har to primære mål for vores børnepasningsprojekt i Senegal.


Det første mål er at støtte og tage os af talibé-børn. Vi tilbyder frivilligt arbejde med talibé-børn i Senegal, fordi de desperat har brug for støtte. Talibé-børn, er børn, som bliver sendt til en daara, en religiøs skole, af deres familie for at lære om Koranen og Islam. Meningen var oprindeligt at hjælpe unge mænd til at blive bedre integreret i samfundet. De lærte om tålmodighed, ydmyghed, og vigtigheden af at dele.


I dag fungerer det ikke længere sådan. Efter den økonomiske krise, kunne daaraerne ikke længere forsørge børnene. Med minimale ressourcer blev levevilkårene værre, og børnene var tvunget til at tigge på gaden. Da de fleste talibé-børn i dag ikke har gået i skole ender de ofte med at bo på gaden og er tit fejlernærede og syge.


Projects Abroad finansierer og styrer et dagcenter i St Louis for at støtte talibé-børnene. Centret sørger for grundlæggende uddannelse, sundhedspleje og ugentlige måltider til børnene. Vi har brug for frivillige som dig til at arbejde i Senegal, så børnene kan få den støtte, de har brug for.


Det andet mål for projektet i Senegal er at give lokale børnehavepædagoger ekstra støtte. Der er ikke nok pædagoger, og skolerne har begrænsede ressourcer. Klasserne er så overfyldte, at lærerne har svært ved at nå rundt til alle børnene. Med din hjælp kan vi fjerne presset fra de lokale pædagoger.

Dit arbejde hjælper os med at nå fem langsigtede mål, som vi har defineret i vores Childcare Management Plan for Senegal:


 • Styrke læsefærdigheder
 • Styrke talforståelse
 • Styrke kundskaber i engelsk- og fransk
 • Forbedre hygiejne hos børnene
 • Styrke den emotionelle støtte og omsorg til hvert enkelt barn


Hjælp os med at nå disse mål ved at være frivillig inden for børnepasning i Senegal.

A volunteer with children in Senegal provides medical care during an outreach.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i St. Louis. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Senegal og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Senegal er et smukt, livligt, vestafrikansk land. Der er masser at lave om aftenen og i weekenderne, når du er frivillig her.

Vores kontorer ligger i St Louis, en kystby som er omgivet af hvide sandstrande. Her kan du se farverige pirogger, som er fiskerbåde i træ, der er malet i flotte farver og mønstre.

Du kan også tage en tur til Langue de Barbarie eller nationalparken med Birds of Djoudj. Begge disse lokationer er ideelle til at kigge på fugle om eftermiddagen, når du har fri.

Når du er i Senegal, burde du sørge for at besøge nogle af de lokale markeder. Du kan øve dig i at handle og købe lækre snacks og souvenirs. De mange cafeer er også perfekte, hvis du vil smage lokale retter.

Der kommer højst sandsynligt til at være mange andre frivillige i Senegal samtidig med dig, så du kan også bruge din fritid med at lære dem bedre at kende. Du får herved mulighed for at finde sammen med ligesindede fra hele verden, mens I udforsker Senegal sammen.


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer