A Projects Abroad Childcare volunteer in Samoa hosts a lesson.

Frivilligt omsorgsarbejde i Samoa

Støt den faglige udvikling af lokale børn i Samoa, mens du udforsker livet på det tropiske øparadis

Projektoversigt

Arbejd frivilligt med børn i Samoa og støt lokale lærere og pædagogers arbejde. Dit arbejde fokuserer på at fremme børns tidlige udvikling. Du får samtidig erhvervserfaring med børnepasning, og oplevelsen er med til at udvikle dine personlige kompetencer.


Selv om Samoa har set betydelige forbedringer de seneste år, er fattigdom uden for byerne stadig et problem, og der er begrænsede midler til at hjælpe mennesker, som lever med handicap, og mange børn, går ikke i børnehave og skole de første år. Du arbejder her med yngre børn, hvoraf nogle af dem har særlige behov eller er voldsramte. Du fokuserer på at arrangere sjove, lærerige aktiviteter for at udvikle børnenes færdigheder.


Samoa har enestående omgivelser, og der er masser at lave i din fritid på øen. Du bor hos en lokal værtsfamilie i byen Apia, hvor du får mulighed for virkelig at fordybe dig i den lokale kultur og livsstil. Oplev en anden kultur og tag imod alt, hvad Samoa har at tilbyde.

Startdatoer: 

Helt fleksible datoer

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Krav: 

Alle over 16 år kan deltage


Er frivilligt omsorgsarbejde i Samoa det rigtige for mig?

Hvis du kan lide at arbejde med børn og gerne vil opleve en anderledes kultur, mens du hjælper med at gøre en forskel, så kan du få muligheden for det og meget mere, mens du rejser rundt i det sydlige stillehav som frivillig på vores projekt med omsorgsarbejde i Samoa.


Du får erfaring med børnepasning og undervisning, hvilket er godt at skrive på dit CV, hvis du overvejer en karriere inden for feltet. Du kan vælge mellem forskellige arbejdspladser alt efter, om du er interesseret i at arbejde med små børn eller børn med særlige behov.


Du behøver ikke at have erfaring for at deltage på projektet. Du får en grundig introduktion, når du ankommer, så du lærer alt, hvad du behøver at vide, og din rolle som frivillig er at støtte de lokale lærere og pædagoger, som hjælper og rådgiver dig i dit arbejde. Vores medarbejdere fra projects abroad står også klar 24/7, og vi tjekker op på vores frivillige jævnligt for at sikre, at alt er godt.


Du får adgang til vores database, som er fyldt med ideer og inspiration til forskellige aktiviteter og lærerige lege. Derudover arrangerer vi også workshops med alle vores frivillige på projekter om børnepasning, omsorgsarbejde og undervisning. Her kan du udveksle gode råd og ideer med de andre, og du kan lære mere om omsorgssystemet i Samoa.


Det er muligt at tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv vælge, hvornår du vil afsted. Læg mærke til at vi afholder sommerskole og feriecamps, når skolerne holder lukket. Dit ophold skal mindst være på én uge, og vi anbefaler, at du bliver i længere tid, så du kan gøre en større forskel. Nogle af de steder, vi samarbejder med, har krav om deltagelse i mere end én uge.


Hvis du har erfaring med engelskundervisning (TESOL eller TEFL) og kan være afsted i mindst fem uger, har du også muligheden for at arbejde på et center for voldsramte børn og unge, hvis centeret har tid og overskud til det.

A Childcare volunteer in Samoa poses for a picture with children at her placement

Hvad bliver min rolle på projektet?

Der er mange muligheder for at bruge din kreativitet og initiativ som frivillig, så grib chancen og gør en forskel for børnene i Samoa. Her er bare nogle af de aktiviteter, du kan lave:


 • Gøre læring sjov med kunst, sport og leg
 • Arbejde med børn med handicap for at hjælpe dem med deres udvikling og pleje
 • Hjælpe med at styrke grundlæggende færdigheder som læsning og talforståelse

Gøre læring sjovt med kunst, sport og leg


Et underholdende læringsmiljø hjælper børnene med at holde sig motiverede og fokuserede. Du kan bruge din fantasi og kreativitet til at hjælpe børnene med at lære nye ting, samtidig med at de har det sjovt. Du kan gøre læring sjov gennem aktiviteter som:


 • Sange
 • Lege og spil
 • Billedkunst og håndarbejde
 • Idræt


Hjælpe med at styrke grundlæggende færdigheder som læsning og talforståelse


At hjælpe små børn med at udvikle grundlæggende faglige evner som at kunne læse, skrive og tælle er en vigtig del af dit arbejde som frivillig. Den læring, de får hos dig, lægger grundlaget for deres videre læring og sikrer, at børnene er skoleklar. Du kan også hjælpe ældre elever med at videreudvikle disse færdigheder, ved at hjælpe dem med deres lektier.


Arbejde med børn med handicap for at hjælpe dem med deres udvikling og pleje


Børn med særlige behov har ofte brug for ekstra støtte til at lære grundlæggende færdigheder og udvikle sig. Du bruger tid på at tilbyde børnene individuel opmærksomhed og støtte, hvor du hjælper dem med at lære f.eks. at skrive deres navn. Du kan også sørge for at de har det sjovt, enten ved at spille et spil udenfor eller lave kreative aktiviteter med dem indendørs.  


Hvor i Samoa skal jeg bo og arbejde?

Apia

Når du arbejder frivilligt med børn i Samoa, bor og arbejder du i byen Apia på Samoas næststørste ø, Upolu. Apia ligger på Upolus centrale nordkyst, og er en by, hvor tingene foregår i et tilbagelænet tempo, og det er nemt at udforske den til fods. Byen har også alt, hvad du har brug for, som supermarkeder, restauranter og lækker strand. Du arbejder på en af de skoler eller dagcentre i og omkring Apia, som vi samarbejder med. Din værtsfamilies bolig ligger kun en kort gåtur eller bustur væk fra din arbejdsplads, så det er nemt at komme rundt.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Samoa


Hvordan ser en typisk dag på projektet i Samoa ud?

En almindelig arbejdsdag er fra klokken 9 om morgenen til klokken 14, fra mandag til fredag. Du har fri om aftenen og i weekenden, hvor du kan slappe af og udforske øriget.


Dine daglige aktiviteter afhænger af, hvilken arbejdsplads du vælger. Du kan arbejde på skoler for børn, der lever med handicap, eller i børnehaver og skoler for yngre børn. Du kan også arbejde på et center for voldsramte børn og unge, hvis du har erfaring.


Generelt bruger du din tid som frivillig med at støtte og tilbringe tid sammen med børnene. Det involverer også at hjælpe ældre elever med deres lektier eller undervise de yngre elever i nye emner gennem sjove aktiviteter som sange og lege. Du hjælper også pædagoger og lærere med de daglige opgaver rundt omkring på dagcentret eller i skolen.


I din fritid kan du bruge tiden på at nyde dine nye omgivelser. Lær din værtsfamilie bedre at kende over en lækker middag eller tag med til en af vores hyggelige aftener for frivillige. Her kan du lære de andre frivillige bedre at kende, og måske arrangere weekendture sammen med dem.

A group of school children at a care placement in Samoa

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål for projektet er at støtte udviklingen og uddannelsen af børn i Samoa.


99% af ørigets befolkning kan læse, og de fleste børn går i skole fra de er små. Samoa har set store forbedringer i forhold til fattigdom og arbejdsløshed i de senere år. Der er dog stadig problemer med uddannelse og fattigdom i visse områder, især ude på landet, og der er derfor stadigvæk plads til forbedring.


Skolerne i fattige områder mangler ofte ressourcer og er overfyldte, hvilket betyder at børnene ikke får den opmærksomhed og støtte, de skal bruge for at lære. Der er især et lavt niveau af deltagelse i timerne i børnehaveklasserne, og der er meget begrænsede ressourcer for børn, der lever med handicap. For at forbedre disse forhold, er vores mål i Samoa at:


 • Forbedre niveauet af engelsk
 • Fremme børns tidlige udvikling
 • Forbedre livskvaliteten for børn, som lever med handicap
 • Styrke læsefærdigheder
 • Styrke den omsorg og støtte, som hvert barn modtager


Vi har brug for hjælp fra frivillige som dig til at give børn den støtte, de har brug for, og til at fungere som en hjælpende hånd for de lokale lærere. Bliv frivillig i Samoa og gør en positiv, langsigtet forskel for lokale børns liv.

A Care volunteer in Samoa revitalises a classroom by painting numbers

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Apia. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Samoa og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Der er masser at lave i din fritid, når du arbejder frivilligt på de tropiske øer i Samoa. Om du er vild med stranden, elsker naturen, eller er interesseret i kultur, så er der helt sikkert noget for dig.


Vores projekter finder sted i Samoas hovedstad, Apia. Byen har masser af aktiviteter i nærheden, så du behøver ikke at tage langt for at få en masse ud af dit ophold i udlandet. Der er en del museer og kunstudstillinger i Apia. Du kan gå gennem hallerne, når du har fri om eftermiddagen, og beundre de smukke, lokale kunstværker og den rige nationalhistorie.


Der er mange forskellige måder at nyde naturen og livet i havet på, med hvide sandstrande, Palolo Deep Marine reservatet, og Piula Cave Pool. Du kan tage ud at snorkle gennem regnbuefarvede koralrev eller bare slappe af på stranden i den varme sol.


Du møder sikkert en masse andre frivillige i landet, mens du deltager på dit projekt. Det betyder, at du kan udforske øriget selv eller i en gruppe sammen med andre. Det er en fantastisk måde at få nye venner blandt de andre frivillige på, når I rejser mellem de forskellige øer sammen. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer