Projects Abroad volunteers working with children in Belize celebrate the end of a successful summer camp with local children.

Frivilligt arbejde med børn i Belize

Arbejd med børns tidlige udvikling i idylliske omgivelser ved kysten i Belize

Projektoversigt

Rejs til Belize og arbejd frivilligt i børnehaver og på skoler. Her kan du hjælpe børn, som har udfordringer med at læse, skrive og regne. Du kan for eksempel lege med børnene, igangsætte aktiviteter med håndarbejde og billedkunst, eller lægge puslespil. Alle disse aktiviteter hjælper børnene med at blive uddannelsesparate, hvilket er det primære mål med projektet.  


Vi har en langsigtet plan i Belize om at hjælpe børn med at blive bedre til at læse, skrive og regne. Hvis de ikke lærer det, får de svært ved at gennemføre en uddannelse senere. Du bidrager til det vigtige arbejde, samtidig med at du får erfaring med børnepasning og lettere undervisning.


Udover det, kommer du til at bo i en fredfyldt fiskerlandsby hos en lokal værtsfamilie. De laver lækker lokal mad til dig hver dag, og du kan opleve hvordan livet er i San Pedro. Din oplevelse bliver langt mere end bare en rejse til udlandet.

Startdatoer: 

Helt fleksible datoer

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Krav: 

Alle over 16 år kan deltage


Er frivilligt arbejde med børnepasning i Belize det rigtige for mig?

Frivilligt arbejde med børn i Belize er det rigtige for dig, hvis du interesserer dig for børnepasning og omsorgsarbejde. Projektet giver dig mulighed for at have det sjovt, samtidig med at du hjælper med børns tidlige udvikling gennem leg og læring.  


Hvis du er interesseret i at arbejde med børnepasning eller at arbejde som lærer, kan du få erhvervserfaring gennem projektet i Belize. Det er en fantastisk mulighed for at prøve at se, om disse arbejdsområder er noget for dig.


Du kan sagtens deltage, selvom du ikke har erfaring på området. Du skal bare kunne grundlæggende engelsk for at kunne undervise børnene i engelsk.


Projektet løber året rundt, og du kan selv bestemme, hvornår du vil starte. Du kan arbejde på projektet, så længe du vil, men mindst i to uger. Vi anbefaler, at du bliver længere end det, så du lærer børnene bedre at kende og så børnene kan lære endnu mere af dig.

A volunteer with children in Belize helps two young students with an educational activity at a kindergarten.

Hvad bliver min rolle på projektet i Belize?

Du arbejder i en af børnehave eller skole i byeni San Pedro. På stedet er der en supervisor, som hjælper dig og de andre frivillige med at planlægge aktiviteter for børnene. Her er nogle forslag til, hvad du kan lave:


 • Hjælpe børn i små grupper, når de skal læse og regne
 • Finde på lærerige lege og spil, samt fysiske aktiviteter
 • Føre log over hvert enkelt barns udvikling og fremskridt
 • Lave collager, flashcards, og vægmalerier, som du kan bruge i undervisningen

Du arbejder med følgende områder:


Lære børn at læse, skrive, og tælle


Du kommer til at arbejde med små børn, hvor du lærer dem engelsk og talforståelse. Du kan for eksempel dele eleverne op i små grupper i timerne for at gøre undervisningen spændende. Du kan finde på kreative indslag med hjælp fra din supervisor, så undervisningen bliver en sjov måde at lære på, for både dig og for eleverne. I kan for eksempel  tegne forskellige frugter og grøntsager, og bruge tegningerne til at lære børnene om farver og mad. I kan også gøre regnestykker visuelle ved at bruge muslingeskaller til at tælle. Du kan også ændre undervisningen alt efter, hvad du oplever at hver enkelt elev har svært ved.


Styrke børnenes generelle udvikling gennem leg


Læring behøver ikke kun være diktater og tabeller. Børn lærer, når de leger, så spil, sport, og billedkunst styrker deres fysiske og psykiske udvikling. Det handler om, at give børnene en chance for at udforske verden og deres egne evner: Det giver dem selvtillid og lyst til at lære.


Du kunne eksempelvis lave et forløb med billedkunst og håndværk, hvor I laver dyremasker, som I bruger i et teaterstykke med børnene. Eller I kunne lave en konkurrence med en stafet, for at lære børnene om samarbejde og om fysisk sundhed.


Vurdere børns tidlige udvikling og definere børnehavens behov


Vi fører log over børnenes udvikling og over børnehavens eller skolens specifikke behov, blandt andet ved at udfylde vores specialdesignede tjeklister, som vi viser dig, hvordan man skal bruge. Du vurderer dagligt hvert enkelt barns status angående talforståelse, læsefærdigheder, motorik, følelsesmæssig udvikling, sociale færdigheder og hygiejne.


Du uploader informationen fra tjeklisterne til vores Global Impact Database på jævnlige workshops, som vores lokale team afholder. Databasen gør det muligt for os at se hvert barns udvikling, og at se resultaterne af det arbejde, vi laver over hele verden på alle vores forskellige projekter. Læs mere om hvordan databasen fungerer.


Forbedre rammerne for undervisningen

Du kan også være med til at skabe bedre rammer for børnenes læring. Du kan lave plakater og farverige figurer, og du kan designe dine egne undervisningsmaterialer, som for eksempel lærerige spil og kort.

Der er ingen grænser for, hvordan din kreativitet kan hjælpe børnene til en sjovere og mere lærerig hverdag i lang tid fremover.


Hvor i Belize skal jeg bo og arbejde?

San Pedro

Vores projekt med børnepasning i Belize har base i San Pedro, som er en lille kystby i Ambergris Caye, den største ø i Belize. Der bor over 15.000 indbyggere i byen. Når du udforsker området, møder du de lokale på cykler og i golfbiler, som er de mest brugte transportmidler på øen.


Lokalsamfundene, som du arbejder i, kan være vidt forskellige fra de smukke, idylliske postkort, som bliver solgt i kioskerne. Terrænet er råt og mudret, og gaderne flyder med affald.

Frivilligt arbejde med børn i Belize er en udfordrende, men enestående, øjenåbnende oplevelse.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Belize


Hvordan ser en typisk dag på projektet i Belize ud?

Din dag starter med at vågne op til lyden af havmåger og bølger der slår mod stranden. Din værtsmor har måske et fad med frisk frugt klar på køkkenbordet. Du spiser morgenmad med din værtsfamilie, mens de lærer dig nogle spanske gloser, og du fortæller dem om livet hjemme i Danmark.


Dit frivillige arbejde tager mellem fire og seks timer om dagen og nedenfor er et eksempel på hvordan en uge kan se ud:


 • Mandag: Hjælpe børnene i klassen og indsamling af data til tjeklisterne, som er en del af vores Global Impact Database  
 • Tirsdag: Én-til-én læseøvelser og skriveøvelser med børnene
 • Onsdag: Engelskundervisning med eleverne, og bagefter deltager du i en workshop om børnepasning med din Project Supervisor.
 • Torsdag: Engelskundervisning om formiddagen, og eftermiddagen bruger du på at føre log over børnenes udvikling, mens du laver sjove aktiviteter med dem.
 • Fredag: Undervisningsaktiviteter og logføring. Senere på dagen kigger du forbi Projects Abroad-kontoret for at indtaste informationerne i databasen.


Du kan forberede undervisning på vores kontor, hvor du har adgang til undervisningsmateriale og internet.


Du har fri i weekenderne, så der har du tid til at udforske Belize. Du kan dykke langs med Belize Barrier Reef, eller slappe af på de hvide sandstrande, mens du ser solnedgangen over havet. Du kan spise aftensmad med din værtsfamilie, og du kan lære mere om de andre frivillige fra hele verden, som deler denne betydningsfulde oplevelse med dig.

A group of children are being taught how to play ball games by volunteers working with children in Belize.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at styrke læse- og skrivefærdigheder, talforståelse, og børns tidlige udvikling i San Pedro.


Børn i Belize har problemer med at læse og skrive, fordi eleverne ofte er immigranter fra spansktalende lande. De har brug for at kunne tale og skrive engelsk for at få en uddannelse, men lærerne i skolerne er ofte overbebyrdede, og de overfyldte klasser gør det umuligt for dem at give eleverne den opmærksomhed, de har brug for.


Derudover kan mange forældre heller ikke læse og skrive, og de har ofte to eller tre jobs for at kunne betale regningerne. Det betyder, at forældrene ikke har tiden og ressourcerne til at hjælpe deres børn derhjemme med at lære og udvikle sig.


Som frivillig hjælper du med disse problemer, mens du bidrager til vores mission om at give børn langvarig støtte til uddannelse og omsorg. Som beskrevet i vores Childcare Management Plan for Belize, arbejder du frivilligt med omsorgsarbejde til børn i Belize, og du hjælper os med at nå vores mål ved at fokusere på følgende:


 • Forbedre læsefærdigheder
 • Styrke børns tidlige udvikling
 • Skabe opmærksomhed omkring sundhed, miljø, og familieplanlægning
 • Forbedre engelskkundskaber


Hjælp os med at nå vores langsigtede mål ved at deltage i frivilligt arbejde med børn i Belize.

A Projects Abroad volunteer working with children in Belize helps children celebrate with certificates they recieved for their hard work at a summer camp.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i San Pedro. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur.

Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Belize og at få en virkelig unik oplevelse. Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie.

Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Belize er et smukt, tropisk land, som ligger ud til det klare, blå caribiske hav. Du har masser af spændende valgmuligheder for fritidsaktiviteter, om du så er til afslapning på stranden, kulturelle oplevelser eller oplevelser med mere action og eventyr.


Når du har fri, kan du tage ud at snorkle langs det farverige Belize Barrier Reef, eller du kan tilbringe tiden på en af de hvide sandstrande, hvor du kan slappe af og drikke friskpresset papayajuice i solen.


Der er også masser af kulturelle aktiviteter, så du kan få et smugkig ind i landets historie og kulturarv. Du kan besøge Mayaruiner eller bruge dagen på at tage på et kunstmuseum eller en udstilling.


Du kommer til at være sammen med andre frivillige fra hele verden på dit ophold, så du kan vælge at tage på opdagelse selv eller sammen med frivillige fra vores forskellige projekter i Belize. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer