A student receives homework help from a volunteer working as a teacher in South Africa

Frivilligt arbejde med undervisning i Sydafrika

Arbejd frivilligt som underviser i Cape Town, og arbejd for at forbedre læsefærdighederne hos børn på underfinansierede skoler

Projektoversigt

Arbejd frivilligt som underviser i Sydafrika og hjælp med at forbedre lokale elevers læsefærdigheder. Du arbejder på en folkeskole i et underprivilegeret område, hvor du hjælper lokale lærere. Projektet er en god mulighed for at få praktisk undervisningserfaring, mens du hjælper til, hvor der er mest brug for det.


Børn i underfinansierede folkeskoler har generelt dårligere læsefærdigheder end elever på privatskoler. Overfyldte klasser gør det også svært at give ekstra støtte til de elever, der har brug for det. Din opgave er at arbejde med de unge elever for at hjælpe dem med at forbedre deres læsefærdigheder. Din indsats vil give dem et bedre grundlag for deres fremtidige læring.


Du bor i Cape Town hos en lokal værtsfamilie og arbejder på skoler i fattige områder af byen. Når du har fri, kan du nyde de fantastiske seværdigheder og den smukke natur, som byen har at byde på.

Startdatoer: 

Helt fleksible datoer

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Krav: 

Alle over 16 år kan deltage


Er frivilligt arbejde med undervisning i Sydafrika det rigtige for mig?

Hvis du gerne vil få masser af praktisk undervisningserfaring i en fremmed kultur, så er projektet i Sydafrika perfekt til dig. Undervisningsprojektet giver dit CV et boost, og du udvikler kompetencer som planlægning og administration.


Vores undervisningsprojekt i Sydafrika er åbent for alle, og du behøver ikke at have undervisningserfaring for at deltage. Du får en grundig introduktion til projektet, når du ankommer, hvor du lærer alt, hvad du behøver at vide.


Du har også en dedikeret projektkoordinator, som sørger for, at du får mest muligt ud af dit ophold i udlandet. Vi afholder jævnlige workshops for vores frivillige, så du kan udveksle ideer, planlægge undervisningsaktiviteter og spørge om gode råd.


Dit ophold på projektet er på mindst fire uger, og du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted. Projektet er åbent hele året rundt, bortset fra i skoleferierne. Vi har fleksible startdatoer, så vi kan finde det tidsrum, der passer dig bedst.


Du behøver ikke at medbringe undervisningsmaterialer, da skolerne har de mest basale redskaber som kridt og tavler. Du må dog meget gerne tage ekstra materialer med, hvis du vil.


Hvad bliver min rolle på projektet?

Når du arbejder frivilligt som underviser i Sydafrika, er der mange måder, du kan involvere dig selv på, for at gøre en forskel for lokalsamfundet. Du kan:


  • Arbejde med små grupper af elever for at forbedre deres læsefærdigheder
  • Hjælpe lærerne med en række forskellige opgaver i klassen
  • Undervise i andre fag som idræt eller IT

Som frivillig fokuserer du på de følgende områder:


Arbejde med små grupper af elever for at forbedre deres læsefærdigheder


Det primære fokus for projektet er at arbejde med børn, som har svært ved at læse på engelsk. Du arbejder med små grupper af elever og tilbyder dem individuel støtte. Vi opfordrer dig til at gøre undervisningen sjov og interaktiv, hvilket hjælper eleverne med at holde fokus og forblive motiverede. Skolernes materialer er ret basale, men vores læsekurser har mange forskellige, nyttige ressourcer, som du kan bruge.


Hjælpe lærerne med en række forskellige opgaver i klassen


Du kan også fungere som hjælpelærer, når der er brug for det. Her arbejder du sammen med lokale lærere i klasseværelset og giver ekstra støtte. Du kan også tilbyde din hjælp med at rette opgaver eller føre tilsyn ved en eksamen, hvilket giver dig endnu mere undervisningserfaring under dit ophold i Sydafrika.


Undervise i andre fag som idræt eller IT


Hvis du gerne vil have en mere varieret arbejdsdag, kan du kombinere dit arbejde med at undervise i IT eller idræt. Skolerne har hårdt brug for undervisere, der kan varetage disse fag, og det giver dig god mulighed for dig at dele din viden og erfaringer.


Hvor i Sydafrika skal jeg bo og arbejde?

Cape Town

Du bor i den smukke by, Cape Town, som er den næststørste by i Sydafrika og en populær turistdestination. Du arbejder på en folkeskole i et underprivilegeret område af byen.


Det er nemt at komme rundt i byen, da der findes en række forskellige transportmuligheder. Cape Town er kendt for sine smukke omgivelser, forskelligartet mad og kulturelle arv. Gå ture på stranden, besøg det lokale marked og prøv nogle af de fantastiske restauranter. Du burde helt sikkert bruge en weekend på at besøge nogle af de naturreservater og nationalparker, som ligger i området.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Sydafrika


Hvordan ser en typisk dag på undervisningsprojektet ud?

Du bliver kørt på arbejde af en af vores Projects Abroad chauffører, efter at du har spist lækker morgenmad med din værtsfamilie.


En typisk dag på projektet er fra klokken 9-14.30, mandag til fredag. Du har resten af dagen fri til at slappe af og udforske dine omgivelser.


Du starter din arbejdsdag med at arbejde med børn i små grupper i alderen 7-9 (første til tredje klasse). Lærerne på skolen har udvalgt eleverne til grupperne, fordi de har brug for ekstra støtte.


Vi opfordrer dig til at bruge din fantasi og kreative evner til at gøre undervisningen sjov og interaktiv. Du fører log med børnenes fremskridt, så informationerne kan bruges til at give karakterer.


Vi har en ugentlig workshop på vores kontor i Cape Town for vores frivillige inden for undervisning og omsorgsarbejde. Workshoppen er en god mulighed for at dele dine succesoplevelser, udvikle ideer til aktiviteter og lære mere om skolesystemet i Sydafrika.

Når din arbejdsdag er slut, har du mulighed for at udnytte alt, hvad Cape Town har at byde på. Byen har noget for enhver smag, om du så skal på sightseeing eller være med til en “braai” (grillaften) sammen med din værtsfamilie.

Students complete their classroom exercise while a volunteer assists during her teaching work experience in South Africa

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at forbedre læsefærdighederne hos børn i Sydafrika.


Selv om Sydafrika ikke har et stort problem med analfabetisme, har mange børn svært ved at læse engelsk. Det gør ikke situationen nemmere, når mange skoler underviser alle fag på engelsk, da de fleste børn ikke har engelsk som deres første sprog.


Skoler i fattige områder har ofte overfyldte klasser med op til 60-70 elever i hver klasse. De mange elever gør det umuligt for den enkelte lærer at give eleverne den individuelle støtte, de skal bruge for at lære. Ulighed mellem offentlige og private skoler er et stigende problem i det sydafrikanske uddannelsessystem.


Børns tidlige skolegang og uddannelse er afgørende for at rette op på problemerne. Du arbejder med små grupper af børn i alderen 7-9 år, som har brug for ekstra hjælp til at lære. Inddelingen af børnene i mindre grupper lader dig fokusere på hvert enkelte barns behov for at hjælpe dem med at forbedre deres færdigheder. At kunne læse er en vigtig kompetence, som lægger grundlag for børnenes fremtidige læring.


Vi har defineret et antal mål for vores undervisningsprojekt i Sydafrika, som vi arbejder hen mod. Målene inkluderer at:


  • Forbedre læsefærdigheder
  • Opfordre til kreativ læring
  • Forbedre undervisningsmetoder
  • Styrke idræts- og IT undervisningen


Vær frivillig i Sydafrika og støt den faglige udvikling for børn fra trange kår.

A group photo is taken of the students and a volunteer teaching in South Africa

Frivilligt arbejde for professionelle

Dette projekt passer også perfekt for kvalificerede professionelle. Vi kan gøre en endnu større forskel sammen, når dine kompetencer kan bakke vores langvarige indsats op.

Vi matcher dig med det projekt, hvor dine evner er mest tiltrængte. Det betyder, at du kan dele din uddannelse og viden med andre. Du kan arbejde hånd i hånd med vores partnerorganisationer og lokalsamfund for at støtte bæredygtig udvikling.

Hvis du har relevante kompetencer eller kvalifikationer, kan du læse mere om, hvordan du kan gøre brug af dem med Projects Abroad. 


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Cape Town. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Sydafrika og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Sydafrika er kendt som regnbuenationen, fordi landet har en meget forskelligartet blanding af kulturer. Vores projekter finder sted i Cape Town, som er en region med et spændende udvalg af aktiviteter, som du kan lave i din fritid.

Du kan fange en bølge på Muizenberg strand eller slappe af på en restaurant ved vandet. Der er masser af mad fra det lokale køkken, som du kan smage, inklusiv den let krydrede Cape Malay karry og den cremede dessert, milk tart.

Sydafrika har en problemfyldt fortid, som du kan lære mere om på District 6 museet og på Robben Island.

Hvis du vil have en betagende oplevelse, kan du bruge en dag med at fare vild i de tårnhøje sioler, der udgør Zeitz Museum of Contemporary Arts Africa. Endelig er ingen tur til Cape Town fuldendt, uden en tur i kabelbanen op til Table Mountain.

Vi har mange forskellige projekter i Sydafrika, så der er helt sikkert andre frivillige i landet samtidig med dig. Du kan derfor vælge at rejse rundt sammen som gruppe, da du kan være sikker på at møde andre ligesindede frivillige, som vil med dig på eventyr. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer