Students pose with school children during their volunteer teaching in Samoa.

Frivilligt arbejde med undervisning i Samoa

Støt lokale skolelæreres arbejde, mens du oplever hverdagslivet på de smukke øer i Samoa

Projektoversigt

Arbejd frivilligt som underviser i Samoa og hjælp med at støtte børns faglige udvikling. Du arbejder på folkeskoler eller specialskoler, og du får praktisk undervisningserfaring, som du kan skrive på dit CV.


Mange skoler i Samoa har mange elever i hver klasse. Du giver derfor også en hjælpende hånd til lærerne på skolen, hvilket giver dem mulighed for at bruge mere tid på de børn, der har mest brug for støtte. Du arbejder også på at forbedre elevernes mundtlige engelsk og deres læsefærdigheder.


Når du er i Samoa, bor du hos en lokal værtsfamilie og arbejder i byen Api. Det at bo hos en lokal værtsfamilier er en skøn måde at lære om kulturen på. Der er masser at se og opleve i Samoa, lige fra smukke landskaber og udsigter i øparadiset til kulturelle og historiske seværdigheder.

Startdatoer: 

Helt fleksible datoer

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Krav: 

Alle over 16 år kan deltage


Er frivilligt arbejde med undervisning i Samoa det rigtige for mig?

Hvis du kan lide at arbejde med børn og gerne vil være proaktiv og tage initiativ, så er frivilligt arbejde med undervisning i Samoa et godt match til dig.


Du får praktisk undervisningserfaring ved at arbejde på en skole i Samoa, hvilket du kan skrive på dit CV. Du lærer om undervisningsfaget fra lokale undervisere og udvikler dine egne kompetencer inden for planlægning og samarbejde. Nogle gange fungerer du som hjælpelærer, og andre gange underviser du selv en klasse i engelsk.


Du behøver ikke have undervisningserfaring i forvejen for at deltage på projektet. Du får en grundig introduktion til projektet, når du ankommer, og din projektkoordinator vejleder dig hele vejen igennem. Vi har også jævnlige workshops for vores frivillige undervisere, hvor du kan få gode råd, snakke om udfordringer og dele erfaringer med medarbejdere og andre frivillige.


Du kan deltage på projektet i mindst fire uger og så længe, du har lyst. Jo længere tid du bliver, jo større en forskel gør du for eleverne. Vi har fleksible startdatoer, så du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted. I skoleferierne arrangerer vi mere uformel undervisning på sommerskoler og camps, som du kan arbejde på.

A volunteer teaching in Samoa writes on a classroom board.

Hvad bliver min rolle på undervisningsprojektet i Samoa?

Du har mange muligheder for at involvere dig i lokalsamfundet, når du arbejder frivilligt som underviser i Samoa. Nogle af de aktiviteter, du kan deltage i, er at:

 • Arbejde med elever for at forbedre deres engelskkundskaber
 • Tilbyde ekstra støtte i timerne til lærere og elever
 • Undervise i andre fag som musik eller idræt

Som frivillig fokuserer du på de følgende områder:


Arbejde med elever for at forbedre deres engelskkundskaber


I Samoa lægger de stor vægt på engelsk, da det er et af landets to officielle sprog. Alle fag bliver undervist på engelsk fra omkring fjerde klasse og frem.


Du hjælper eleverne med at forbedre deres færdigheder ved at lave læseøvelser i små grupper. Du kan også øve elevernes samtaleevner på engelsk gennem sjove aktiviteter, sange og lege.


Tilbyde ekstra støtte i timerne til lærere og elever


På nogle skoler i Samoa er klasserne ret store, og du bliver et par tiltrængte ekstra hænder i timerne, så lærerne kan få tid til at hjælpe de elever, der har mest brug for det. Eleverne får mere støtte og lærer mere, når klassen bliver delt op i mindre grupper.


Undervise i andre fag som musik eller idræt


Du kan også hjælpe med undervisningen i andre fag, blandt andet:


 • Matematik
 • Fysik og kemi
 • Billedkunst
 • Musik
 • Idræt


Fortæl os om det, når du tilmelder dig, hvis du er interesseret i et af disse områder. Vi gør, hvad vi kan for at matche dig med en skole, hvor dine evner kan bruges bedst muligt.


Hvor i Samoa skal jeg bo og arbejde?

Apia

Når du arbejder frivilligt som lærer i Samoa, bor du i byen Apia, som ligger på den centrale nordkyst af Upolu, som er Samoas næststørste ø. Den lille by har en afslappet atmosfære, og den er nem at udforske til fods. Apia har alt, hvad du skal bruge, og der er fantastiske dykkersteder og strande lige i nærheden.


Du arbejder på skoler og specialskoler i og omkring Apia, og skolerne har ofte mange elever i hver klasse og mangel på ressourcer.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Samoa


Hvordan ser en typisk dag på undervisningsprojektet i Samoa ud?

Du tager bussen eller går til arbejde, efter du har nydt et dejligt morgenmåltid hos din værtsfamilie. En medarbejder fra vores lokale team følger dig på arbejde på din første dag for at vise dig vejen.


En typisk dag på projektet i Samoa starter klokken 8.30 og slutter omkring klokken 13.30 og 16, alt efter hvilket klassetrin du underviser. Du kan vælge at arbejde på en lokal folkeskole eller på en specialskole.


Dine arbejdsopgaver kommer an på, hvilken skole du arbejder på. Generelt bruger du din tid på at undervise selv eller på at være hjælpelærer. Du laver læseøvelser eller arrangerer sjove lege, som forbedrer elevernes mundtlige engelskkundskaber.


Du kan også involvere dig i valgfagsundervisning, så du kan arrangere sportsturneringer eller billedkunsttimer.


Når du er færdig på skolen, kan du nyde din tid i det smukke Samoa. Lær din værtsfamilie bedre at kende over samoansk mad om aftenen, eller tag på tur sammen med de andre frivillige for at se turistattraktionerne. Vi opfordrer dig også til at deltage i vores sociale arrangementer for frivillige.

Volunteers teaching in Samoa facilitate a classroom game.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål med projektet er at forbedre lokale skoleelevers engelskfærdigheder og at støtte lokale læreres arbejde.


Engelsk er et af Samoas to officielle sprog, og det er et vigtigt uddannelsesmål for at sikre samoanske elevers sprogfærdigheder. Alle fag bliver undervist på engelsk fra omkring fjerde klasse.


På grund af manglende ressourcer har skolerne mange elever i hver klasse, og lærerne har derfor svært ved at give eleverne den individuelle støtte og rådgivning, som de skal bruge for at lære.


Du fokuserer på at forbedre elevernes samtaleevner og læsefærdigheder på engelsk. Du hjælper også ved at finde på kreative metoder til at udvikle børnenes kompetencer og selvtillid, og din indsats vil forbedre niveauet af faglig støtte i klasseværelset generelt.


Vores langsigtede, faglige mål i Samoa er at:


 • Styrke læsefærdigheder
 • Forbedre den støtte, som elever med indlæringsvanskeligheder modtager
 • Forbedre engelskkundskaber
 • Forbedre støtten i timerne
 • Opfordre til kreativ læring


Vlr frivillig i Samoa og støt den faglige udvikling hos børn, som lever i fattige områder.

A volunteer teaching in Samoa oversees a classroom activity.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Apia. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Samoa og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Der er masser at lave i din fritid, når du arbejder frivilligt på de tropiske øer i Samoa. Om du er vild med stranden, elsker naturen, eller er interesseret i kultur, så er der helt sikkert noget for dig.


Vores projekter finder sted i Samoas hovedstad, Apia. Byen har masser af aktiviteter i nærheden, så du behøver ikke at tage langt for at få en masse ud af dit ophold i udlandet. Der er en del museer og kunstudstillinger i Apia. Du kan gå gennem hallerne, når du har fri om eftermiddagen, og beundre de smukke, lokale kunstværker og den rige nationalhistorie.


Der er mange forskellige måder at nyde naturen og livet i havet på, med hvide sandstrande, Palolo Deep Marine reservatet, og Piula Cave Pool. Du kan tage ud at snorkle gennem regnbuefarvede koralrev eller bare slappe af på stranden i den varme sol.


Du møder sikkert en masse andre frivillige i landet, mens du deltager på dit projekt. Det betyder, at du kan udforske øriget selv eller i en gruppe sammen med andre. Det er en fantastisk måde at få nye venner blandt de andre frivillige på, når I rejser mellem de forskellige øer sammen. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Apia. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Samoa og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer