Students have group lessons with the volunteer teaching in Madagascar.

Frivilligt arbejde med engelskundervisning i Madagaskar

Få undervisningserfaring i udlandet mens du støtter børn fra trange kår i Madagaskar

Projektoversigt

Arbejd frivilligt som engelsklærer i Madagaskar og støt lokale lærere på offentlige skoler på landet, og giv unge skolebørn en uddannelse. Du får praktisk undervisningserfaring og hjælper samtidig der, hvor der er mest brug for det. Oplevelsen som frivillig er en god måde at booste dit CV på, hvilket kan gavne din fremtidige karriere.


Skolerne har brug for en hjælpende hånd til at administrere alle eleverne, da de har begrænsede ressourcer og overfyldte klasseværelser. Du hjælper lærerne med at forbedre elevernes læsefærdigheder, og du arbejder med små grupper af elever, som har brug for ekstra støtte for at kunne følge med i timerne. Du hjælper også eleverne med at blive bedre til at føre en samtale på engelsk.


Du bor hos en lokal værtsfamilie og arbejder i landsbyen Andasibe. Udlandsopholdet med frivilligt arbejde og undervisning er en uforglemmelig oplevelse, som giver dig mulighed for at udforske nogle helt unikke omgivelser. Madagaskar har meget at byde på, og oplevelserne venter i den omkringliggende regnskov og længere inde på øen.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med undervisning i Madagaskar det rigtige for mig?

Projektet er åbent for alle, der brænder for uddannelse og for at skabe muligheder for børn i fattige områder.


Du behøver ikke at have erfaring med undervisning for at deltage på projektet. Når du ankommer, får du en grundig introduktion af din projektkoordinator. Du får støtte fra de lokale lærere, og du kan spørge Projects Abroads ansatte til råds til hver en tid. Vi holder også jævnligt workshops for alle vores frivillige, hvor du kan udveksle ideer og snakke om de udfordringer, du møder. Derudover kan du bruge vores online database, som er fyldt med inspiration og ideer til undervisningsmateriale.


Hvis du overvejer en karriere inden for undervisning, er undervisningsprojektet i Madagaskar en ideel mulighed for at få noget praktisk erfaring, som du kan skrive på dit CV. Oplevelsen giver dig også masser at fortælle om til jobsamtaler og i fremtidige ansøgninger.


Det er muligt at tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv vælge, hvornår du vil afsted. Dit ophold skal dog mindst være på fire uger, så du kan gøre en forskel for børnene. Du kan blive på projektet, så længe du vil. Vi anbefaler, at du bliver i længere tid, så du kan gøre en endnu større forskel.


I skoleferierne fra start juni til slut september, arbejder du ikke på almindelige skoler, da de holder lukket. I stedet hjælper du på sommerskoler og giver privatundervisning til de elever, som har det svært i skolen.

Smiling students show their answers to an exercise given to them by a volunteer teaching English in Madagascar

Du vil forkkusere på følgende områder:


Hjælpe med at forbedre elevernes samtaleevner på engelsk


Når befolkningen i Madagaskar kan tale grundlæggende engelsk og godt fransk, får de udsigt til mange flere jobmuligheder. Engelsk er blevet det globale forretningssprog, og turisme er en af de største indtægtskilder i Andasibe.


Andasibe er en lille landsby i et af Madagaskars landdistrikter, så der er ikke mange muligheder for at lære engelsk fra engelsktalende turister. Som frivillig spiller du en vigtig rolle i at hjælpe eleverne med at lære og med at øve sig på at tale sproget. Du arbejder med udtale og grammatik med støtte fra en lærer på skolen.


Styrke læsefærdigheder og talforståelse


Det er ekstremt vigtigt at opbygge kompetencer i at læse, skrive og tælle i en ung alder, fordi det hjælper eleverne med at møde de krav, de bliver stillet i folkeskolen. På skolerne arbejder du på at udvikle disse kompetencer hos små grupper af elever. Fokuseret undervisning i mindre grupper mindsker også behovet for unødig gentagelse i timerne i folkeskolen.


Du kan også vælge at undervise på Projects Abroads Childhood Development Centre, som er en god løsning for dig, hvis du gerne vil undervise i mere uformelle men stadig strukturerede rammer. Her fokuserer vi på at lære de yngre elever at læse, skrive og tælle, så de kan blive skoleklar og trives i folkeskolen.


Hjælpe med at forbedre elevernes daglige læringsmiljø


Børnenes fysiske rammer og daglige læringsmiljø kan påvirke deres fremmøde, koncentration og engagement. Desværre er skolerne i Madagaskar underfinansierede og mangler ressourcer.


Som frivillig hjælper du med at gøre eleverne mere motiverede og engagerede, når du skaber et positivt og kreativt læringsmiljø. Du kan lave undervisningsmaterialer som farverige plakater, collager og kort, som kan bruges af lærere og frivillige i lang tid fremover.


Hvor i Madagaskar skal jeg bo og arbejde?

Andasibe

Du bor i den lille landsby, Andasibe, i regnskoven på Madagaskars østkyst.


Der løber kun en enkelt grusvej gennem Andasibe. Det kan blive ret mudret, og det kan regne hele året rundt. Sørg derfor for at pakke noget varmt tøj til om aftenen og nogle solide sko, som gerne må blive beskidte.


Madagaskar er en stor ø med et forskelligartet dyreliv, som ikke findes nogen andre steder i verden. Faktisk er 80% af Madagaskars dyrearter endemiske på øen. Det betyder, at Madagaskar er det eneste sted, hvor du kan se disse dyrearter leve i det fri.


Du arbejder på en offentlig skole i indskolingen eller på mellemtrinnet. Skolerne har ikke nok lærere eller ressourcer til at undervise børnene i engelsk og til at give eleverne individuel støtte. Du har også muligheden for at arbejde på Projects Abroad Childhood Development Centre, som vi selv styrer og finansierer. Vi anbefaler dig at arbejde på centret, hvis du gerne vil undervise i mere uformelle, men stadig strukturerede rammer.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Madagaskar


Hvordan ser en typisk dag på undervisningsprojektet i Madagaskar ud?

En normal arbejdsdag er fra omkring klokken 7.30, når børnene begynder at ankomme til skolen, til klokken 16, når fritidsaktiviteterne efter skole er slut.


I timerne om formiddagen kan du hjælpe med forskellige fag, blandt andet engelsk. Dine arbejdsopgaver i klasseværelset kommer an på din erfaring, og hvad du har mod på. Du kan hjælpe den lokale lærer og arbejde med mindre grupper elever for at øve deres samtaleevner på engelsk, eller du kan blive bedt om at undervise hele klassen.


Efter børnenes formiddagspause, som oftest varer en halv time, er det tid til timer i musik, drama og idræt. Efter skoletid kan du tage hjem og spise frokost med din værtsfamilie og slappe lidt af.


Du tager tilbage til skolen omkring klokken 14 og hjælper med valgfagsaktiviteter, som holder eleverne optagede og giver dem ekstra støtte og omsorg.


Du kan også vælge at hjælpe til på vores Early Childhood Development Centre om eftermiddagen. Hvis der er noget specielt, du gerne vil bruge timerne i centret på, er de lokale lærere altid klar til at tage imod forslag. Måske vil du gerne lære børnene en ny sportsgren, vise dem hvordan man klipper gækkebreve, eller starte en engelsk samtaleklub, hvor I taler om hverdagsting på engelsk.  


I skoleferierne fra start juni til slut september, arbejder du ikke på almindelige skoler. I stedet hjælper du på sommerskoler og giver privatundervisning til de elever, som har det svært i skolen.


Når du ikke arbejder, har du masser af tid til at udforske øen sammen med de andre frivillige.

Older volunteer run a sing along class with the students at our volunteer teaching placements in Madagascar

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål med projektet er at hjælpe lokale lærere med at forbedre elevernes læsefærdigheder, talforståelse og  engelsk- og franskkundskaber.


Fransk og Malagasy er de officielle sprog i Madagaskar og engelsk bliver mere og mere populært pga. turisme og international handel. Det er vigtigt for befolkningen i Madagaskar at kunne tale engelsk og fransk, da det åbner døre for dem i forhold til bedre uddannelse og jobmuligheder.


Antallet af elever og lærere, som kan tale engelsk og fransk er dog lavt i skolerne i Andasibe. Din primære opgave som frivillig er at hjælpe eleverne med at udvikle deres evner inden for læsning, skrivning og sprogforståelse. Du hjælper også lærerne med at forbedre deres sprogkundskaber. Hvis du taler flydende fransk, kan du også undervise i det.


Hvis du gerne vil arbejde i mere uformelle omgivelser, kan du arbejde på vores Projects Abroad Early Childhood Development Centre, som vi selv finansierer, og som vores eget team i Andasibe får til at køre rundt. Her er fokus på at gøre børnene klar til at starte i første klasse.


Med din hjælp kan vi sikre, at skoleelever i små landsbyområder får de samme muligheder for at lære engelsk som andre. Vi har defineret fem bæredygtige mål, som vi gerne vil nå med vores undervisningsprojekt i Madagaskar. Målene er at:


  • Forbedre engelskkundskaber
  • Forbedre elevernes læringsmiljø
  • Styrke talforståelse
  • Styrke læsefærdigheder
  • Forbedre adgangen til uddannelse i underprivilegerede lokalsamfund


Bliv frivillig underviser i Madagaskar, og hjælp os med at nå disse mål.

Students sitting in their desks at our volunteer teaching placements in Madagascar

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor sammen med andre Projects Abroad frivillige i løbet af dit ophold i Andasibe. På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

Dit værelse kommer til at være trygt, komfortabelt og rent. Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen. 

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Madagaskar er synonymt med et unikt dyreliv og planter. Landet har mange spændende seværdigheder for naturelskere med springende lemurer og klatrende kamæleoner.


Når du er i Madagaskar, så sørg for at besøge en af de mange nationalparker. Du kan se noget af det dyreliv, som har hjemsted i det enestående ørige. Baobab alléen er også et must-see. Disse tårnhøje træer med deres usædvanlige stammer er kendt som livets træ i Afrika.


Du kan se de skarpe klipper og interessante stenformationer i Tsingy de Bemaraha. Madagaskar grænser op til verdens tredjestørste koralrev, som gør det til et ideelt sted at snorkle og dykke.


Vi har en række forskellige projekter her, så der er højst sandsynligt også andre frivillige i Madagaskar, når du er der. Du kan derfor vælge at rejse rundt i din fritid på egen hånd, eller finde sammen med andre ligesindede frivillige og rejse rundt som en gruppe. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer